Haluatko saada ohuet hiuksesi näyttämään paksummilta? Yksi nyrkkisääntö on silloin ylitse muiden - Tyyli - Ilta-Sanomat

Haluatko saada ohuet hiuksesi näyttämään paksummilta? Yksi nyrkkisääntö on silloin ylitse muiden

Pidennä pesuväliä, ja hiuksesi tulevat parempaan kuntoon? Eivät välttämättä.

Hennot hiukset lässähtävät helpommin, kun niihin kertyy muotoilutuotteita, öljyjä ja likaa.­

24.11.2019 8:14

Kätken hiukset jälleen kerran hatun alle. En ole pessyt niitä kolmeen päivään, eikä rasvaisuutta pysty enää kätkemään edes kuivasampoolla.

Likainen tunne inhottaa, mutta päässäni kaikuvat kampaajan sanat: ”Pidennä pesuväliä, niin hiuksesi tulevat parempaan kuntoon. Ohuita hiuksia ei kannata rasittaa jatkuvalla pesemisellä.”

Moni ohuen hiuslaadun omaava on varmasti saanut kuulla samansuuntaisia neuvoja.

Valitse oikeanlainen shampoo ja pese hiuspohja puhtaaksi

Kaikki eivät kuitenkaan ole neuvosta samaa mieltä. Hiusten rakenteeseen perehtynyt David Adams sanoo Women’s Health Magazinen jutussa, että ohuet hiukset itse asiassa tarvitsevat pesua useammin kuin muut hiuslaadut, sillä hennot hiukset lässähtävät helpommin, kun niihin kertyy muotoilutuotteita, öljyjä ja likaa.

– On tärkeää valita shampoo, joka ei sisällä liikaa öljyjä tai kosteuttavia ainesosia, jotka saattaisivat painaa hiukset päänahkaa vasten ja saada ne näyttämään rasvaisilta. Keskity kuitenkin pesemään lähinnä hiusten tyviosa, jossa suurin osa liasta, öljyistä ja tuotteista on.

Samansuuntaisia ohjeita annetaan myös Cosmopolitanin artikkelissa, jossa kehotetaan pesemään ohuet hiukset vähintään joka toinen päivä. Lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan tiheä pesuväli pitää päänahan terveenä, tukee hiusten kasvua ja poistaa ylimääräisen öljyn. Artikkelin mukaan pesu kannattaa tehdä erityisesti ohuille hiuksille tarkoitetuilla tuotteilla.

Haluatko ohuiden hiustesi näyttävän paksummilta? Testaa myös näitä vinkkejä

  1. Levitä hoitoaine vain hiusten latvoihin, noin puolestavälistä alaspäin. Kokeile käyttää hoitoainetta ennen sampoopesua.

  2. Kokeile muotovaahtoa. Levitä kananmunan kokoinen pallero vaahtoa pyyhekuiviin hiuksiin kauttaaltaan ennen hiusten föönaamista.

  3. Ehkäise hiusten katkeilua käyttämällä säännöllisesti hiusnaamioita. Tee myös naamiohoito ennen sampoopesua.

  4. Sido hiukset yöksi. Kokeile pyörittää kuivat hiukset neljälle pienelle nutturalle ennen nukkumaanmenoa.

  5. Kysy kampaajaltasi vinkkejä. Me Naisten haastatteleman kampaajan mukaan ohuissa hiuksissa on paljon potentiaalia.

  6. Anna saksien viuhua. Tietyt hiusmallit saavat ohuet hiukset saa näyttämään paksummalta. Testaa vaikkapa Paula Vesalan polkkaa.

Lue myös:

”Ohuthiuksinen on usein kampaajan suosikkiasiakas” ja 6 muuta asiaa, jotka kampaaja haluaisi sinun tietävän ohuista hiuksistasi

Ihanimmat hiusmallit ohuelle tukalle juuri nyt? 5 tyyliä, jotka toimivat takuulla

Yksi hiustenpesusääntö pätee jokaiseen hiuslaadusta riippumatta, väittävät ammattilaiset – ilman sitä päänahka ei puhdistu kunnolla

Käytätkö väärää sampoota? Hiustutkija kertoo sopivimmat pesutuotteet eri hiustyypeille

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?