Hiusten kasvatus haaveissa? Testasimme, mitä saa aikaan hiusten kasvua lupaavilla tuotteilla – näin Niinan tukka muuttui kuukaudessa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Saako hiukset todella kasvamaan shampoolla ja pillereillä? Näin Niinan hiukset muuttuivat kuukaudessa

Otimme kaksi hiusten parempaa kasvua lupaavaa hiustenhoitosarjaa testiin. Kuinka Niinalle ja Marialle kävi?

Kuvista näkee, kuinka paljon Niinan hiukset kasvoivat kuukauden testijakson aikana.­

21.11.2019 16:00

Kukapa ei unelmoisi pitkistä ja paksuista hiuksista? Markkinoilla on jos jonkinlaista ihme-eliksiiriä, jotka lupaavat hämmästyttäviä tuloksia hyvin lyhyessä ajassa.

Niina: Hair Lustin shampoo, hoitoaine ja lisäravinnekapselit

Nyt somevaikuttajien uusi rakkaus on tanskalainen Hair Lust, jolla on valikoimissaan lukuisia tuotteita, jotka lupaavat vauhdittaa hiusten kasvua ja parantaa hiuslaatua.

Blogeissa ja Youtubessa Hair Lust on saanut niin maasta taivaisiin ylistäviä arvioita, että pakkohan tuotteita on testata.

Aloitan pikakasvatusprojektini kolmella Hair Lustin kenties tunnetuimmalla tuotteella, Hair Growth & Repair -shampoolla ja -hoitoaineella sekä Hair Growth Formula Capsules -vitamiineilla.

Shampoon ja hoitoaineen kuvaillaan olevan parabeenittomia ja silikonittomia, ja ne on suunnattu erityisesti vahingoittuneille ja vaurioituneille hiuksille.

Hiusvitamiinien puolestaan pitäisi vahvistaa hiuksia ja tukea terveiden hiusten kasvua. Ainesosaluettelossa komeilevat muun muassa biotiini, piioksidi ja B2-vitamiini.

Hair Growth & Repair Set Shampoo & Conditioner, 47,90 € / 2 x 250 ml. Hair Growth Formula Capsules, 32,95 € / 60 kpl.­

Näin tuotteet toimivat

Värinpoistot ja värjäykset ovat tehneet hallaa hiuksilleni, ja vuoden sisään tukkaa on saksittu urakalla, jotta kaikki vauriot saatiin pois. Yhteensä pituutta on lähtenyt yli 20 senttiä.

Hiukseni tuntuvat usein kuivilta ja menevät helposti pörröön. Tavoitteena on pysäyttää vuosikymmenien värjäyskierre ja kasvattaa oma väri takaisin.

Hiusvitamiineja napsitaan kaksi kappaletta päivässä. Yksi purkki riittää noin kuukauden ajaksi. Maku on etova, joten ei ihme, että ohjeissa neuvotaan kulauttamaan tabletit alas runsaan veden kanssa.

Shampoossa ja hoitoaineessa on voimakas karkkimainen tuoksu, joten kaikista tuoksuherkimmille ne eivät ole omiaan. Ensikokeilu on lupaava. Shampoo vaahtoaa helposti ja hoitoaine jättää hiukset silkkisiksi.

Kuivauksen jälkeen huomaan heti positiivisen yllätyksen. Hoitoaine on hillinnyt pörröisyyteen taipuvaa tukkaani ja hiukset tuntuvat ilmavilta ja kevyiltä.

Noudatan seuraavat viikot tarkasti hiusvitamiinien annostusta ja pesen hiukset Hair Lustin tuotteilla neljä kertaa viikossa. Hiukset ovat paremmassa kunnossa kuin miesmuistiin, mutta ovatko ne kasvaneet normaalia 1–1,5 cm:n kuukausivauhtia nopeammin?

Ennen.­

Jälkeen.­

Auttoiko lisäravinne oikeasti?

Olin skeptinen tuotteiden toimivuudesta, mutta shampoo ja hoitoaine yllättivät positiivisesti. Hinta-laatusuhde on kohdillaan, ja voisin kuvitella jatkossakin käyttäväni näitä.

Ennen ja jälkeen -kuvia katsoessa muutos hiusten pituudessa on selkeä, mutta hiusvitamiinien toimivuus on kaikesta huolimatta itselleni täysi mysteeri. En pysty sanomaan, onko hiusteni kunto parantunut niiden ansiosta vai niistä huolimatta.

Ovatko ne saaneet hiukseni kasvamaan normaalia nopeammin? Haluan uskoa niin.

Shampoon ja hoitoaineen plussat ja miinukset

+ Hinta-laatusuhde. Settinä ostettaessa säästää muutamia euroja.

+ Pieni määrä riittää pitkälle.

+ Söpö pinkki purnukka.

– Yltiöimelä tuoksu ällöttää aluksi, mutta siihenkin tottuu.

– Hoitoaine huuhdeltava erityisen huolellisesti pois, tai se jättää hiukset limaisen tuntuiseksi.

Hiusvitamiinien plussat ja miinukset

+ Suhteellisen sopiva hinta verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin.

– Maistuu ruoholta.

Maria: Schwarzkopf Mad about Lengths -shampoo, -naamio ja -seerumi

Hartiamittaiset hiukseni ovat kampaajan luonnehdinnan mukaan erittäin hennot. Luonnontaipuisien, reilusti raidoitettujen ja värikäsiteltyjen hiusten latvoilla on taipumus hapertua ja haaroittua. Latvoja joutuu tasoittamaan usein. Pituus on pysynyt vuosia jokseenkin samana, sillä kasvaneet lisäsentit joutuu kehnon kunnon vuoksi napsimaan pois.

Toiveissa on tuote, joka vahvistaa hiuksia, vähentää niiden katkeilua ja korjaa haurasta latvaa.

Schwarzkopfin pitkille hiuksille tarkoitettu Mad about Lengths -tuotesarja on kehitetty vahvistamaan hiuksia tyvestä latvaan biotiinia sisältävällä kevyen kosteuttavalla koostumuksella.

Testisettiini kuuluu pitkien hiusten tarpeisiin vastaava shampoo, hoitonaamio ja päänahkaan hierottava seerumi. Leikkisät, tyttömäisen pinkkeihin purnukoihin pakatut tuotteet ilahduttavat silmää.

Näin tuotteet toimivat

Shampoo on lähes vesimäisen juoksevaa, mutta vaahtoaa hiuksissa reilusti ja jättää natisevan puhtaan tunnun. Shampoo sisältää biotiinia, jonka luvataan aktivoivan hiuspohjan karvatuppien toimintaa. Plussaa kätevästä pumppupullosta ja kevyestä koostumuksesta, joka ei latista hiuksia.

Hoitonaamio on kermaisen paksua ja herkullisen tuoksuista. Hoitoaine lupaa hoitaa tehokkaasti kuluneita latvoja sekä vähentää hiusten katkeilua jopa 95 prosenttia.

Lupaukset eivät kohdallani aivan täyty, sillä hoitoaineen teho ei ole riittävä hiuksilleni. Naamiota pois huuhdellessa tunnen latvoissa pientä karheutta, vaikka annoin naamion vaikuttaa suositellut 10 minuuttia. Kosteita hiuksia selvitellessä huomaan latvoissa pientä hapsotusta. Sarjaan kuuluu myös jätettävä hoitosuihke, mikä voisi olla avuksi.

Hiuksiin jätettävä hiuspohjaa kosteuttava geelimäinen seerumi on kätevä levittää nokkapullon avulla. Hiustuppia aktivoivaa vaikutusta tehostetaan hieromalla päänahkaa. Seerumi ei kuivuessaan tunnu miltään eikä jätä rasvaista tunnetta hiuspohjaan.

Schwarzkopf Mad About Lengths Root to Tip Cleanser, 18,90 € / 300 ml, Embracing Treatment, 19,90 € / 200 ml, Root Boosting Serum, 19,90 €, 40 ml.­

Entä lopputulos?

Kosmeettisesti tuotteet ovat erittäin miellyttävät ja hurmaavan tuoksuiset. Pesen hiukset lähes päivittäin ja noudatan hoitorutiinia tarkasti, mutta hoitoteho on pienoinen pettymys. En huomaa hiusteni erityisesti vahvistuneen noin kuukauden mittaisen hoitojakson aikana.

Kiiltoa olen saanut hiuksiini lisää. Hyvä puoli on se, että hiuksia tulee hoidettua normaalia huolellisemmin ja päänahan hieronta tulee seerumin myötä rutiiniksi.

Hiuspohjan kireydet ovat tiessään, sillä hieronta aktivoi verenkiertoa. Uskoisin, että tuotesarja on mainio jo valmiiksi kohtuullisen hyväkuntoisille hiuksille ylläpitämään hiusten kuntoa, mutta ihmeidentekijäksi tuotteista ei hauraille hiuksille ikävä kyllä taida olla.

Ammattilainen: ”Ravintolisää on suositeltavaa nauttia ainakin muutaman kuukauden”

Mitä hiustenkasvatustuotteista sanoo ammattilainen?

Yliopiston Apteekin farmaseutti Leena Äyräpää vahvistaa, että terveellisillä elintavoilla ja monipuolisella ruokavaliolla sekä tarvittaessa ravintolisillä voi tukea elimistön ja hiusten kuntoa. Hän listaa aineet, jotka vaikuttavat tukkaan.

– Hiusten kasvuun vaikuttavia vitamiineja ja hivenaineita ovat biotiini, seleeni ja sinkki, jotka edistävät hiusten kuntoa, ja joiden puutos voi näkyä hiusten harventumisena. Lisäksi kupari tukee hiuksen pigmentoitumista. Hiuksille tarkoitetuissa ravintolisissä on juuri näitä ainesosia. Lisäksi hiusravintolisiin lisätään usein L-kysteiini ja L-metioniini-aminohappoja, jotka ovat keratiinin eli hiusproteiinin rakenneosia, sekä rasvahappoja tukemaan solujen kuntoa.

Ravintoaineilla voi vaikuttaa etenkin huonon ravitsemuksen, laihdutuksen tai voimakkaan infektion aiheuttamaan hiustenlähtöön. Jotta ravintolisien vaikutus alkaa näkyä, niitä pitää syödä usein pidempään kuin yhden pakkauksen verran.

– Yleensä on suositeltavaa, että ravintolisää nauttii ainakin muutaman kuukauden, jopa puoli vuotta, jotta vaikutuksen voi havaita.

Hiustenhoitotuotteet tukevat hiuksen kasvamista

Entä voiko hiustenkasvuun vaikuttaa ulkoisesti käytettävillä tuotteilla?

– Ulkoisesti käytettävät hiustenhoitotuotteet voivat tehostaa muun muassa hiuspohjan verenkiertoa, ja ne sopivat tukemaan hiusten kuntoa sisäisesti käytettävien rinnalla, Äyräpää sanoo.

Tuotteet ovat kosmetiikkaa, eivätkä ne imeydy verenkiertoon asti.

– Hiustenhoitotuotteet yleisesti vaikuttavat näkyvään osaan. Muun muassa keratiini, kosteudensitojat ja rasvat hoitavat hiuksia ja tekevät niistä helpommin käsiteltävät, kiiltävämmät, vahvemmat ja vähemmän kuivat.

Äyräpää muistuttaa myös, että terveestä hiuspohjasta kasvaa terve hius.

– Hiuspohjan huono kunto voi aiheuttaa hiusten lähtöä. Esimerkiksi päänahan hilseilyn asianmukainen hoito usein poistaa sen aiheuttamat hiustenlähtö- ja kasvuongelmat.

MyStyle julkaisee kosmetiikkatestin joka torstai. Lue kaikki testijutut täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?