Kaikki haluavat nyt korealaista kosmetiikkaa – tässä ovat luottotuotteet kahdelle eri budjetille - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kaikki haluavat nyt korealaista kosmetiikkaa – tässä ovat luottotuotteet kahdelle eri budjetille

Suositulla eteläkorealaisella kosmetiikalla on kahdet kasvot: hupsutteleva puoli tekee ihonhoidosta hauskaa, toinen puoli painottaa säntillisyyttä ja selkeyttä.

20.11.2019 7:11

Koreassa panostetaan ihonhoitoon

Koreassa ihonhoito on osa kulttuuria, ja ihonhoitoon ja ihon suojaamiseen panostetaan pienestä pitäen. Ihon peittäminen paksulla pakkelilla ei kuulu tapoihin, vaan ihonhoitorutiineilla pyritään saavuttamaan sileä, kuulas ja heleä iho, joka vain viimeistellään meikillä.

Keskeinen asia K-Beautyssa on tuotteiden kerrostaminen. Yksi paksumpi tuote voi tuntua iholla liian tuhdilta, kun taas kevyt tuote ei pidä kuivuutta loitolla. Korealaiset ovat ratkaisseet pulman hoitonesteillä ja kangasnaamioilla. Vesimäisiä hoitonesteitä on näppärä levittää useampia kerroksia, ja kangasnaamiosta iho ehtii imaista kevyen tuotteen kasvojen pinnalta ennen kuin se ehtii haihtua ilmaan.

Apu myös suomalaiselle iholle

Suosioon vaikuttaa myös hinta-laatusuhde, joka on usein erinomainen.

Tärkeintä on löytää omalle iholle sopivat tuotteet. Moni herkkäihoinen suomalainen on saanut hoitovesien kerrostamisesta avun vuosikausien kuivuuskierteelle, osa epäpuhtaasta ihosta kärsivistä taas ei luopuisi enää kaksoispuhdistuksesta. Myöskään ihon suojaamista auringolta ei kannata enää skipata.

10 edullista tuotetta

Kasviraaka-aineiden korkea pitoisuus on yleistä korealaisessa kosmetiikassa, ja brändit antavat sen näkyä myös pakkauksissa. Banaanin, tomaatin tai aloe veran muotoiset tuotteet tuovat hauskuutta ihonhoitoon ja viestivät samalla tuotteen tehoaineista.

Aasia on myös tunnettu söpöstelystä, hassuttelusta ja piirroshahmoista. Osa brändeistä on hakenut inspiraatiota pakkauksiin niistä. Viestinä on: vaikka ihonhoito on tärkeää, siihen ei ole pakko suhtautua tiukkapipoisesti, vaan kylppärissä voi myös pitää hauskaa!

1. A’pieu Green Tea Milk -kangasnaamion vihreän teen uute ja taikapähkinä rauhoittavat ärtyneen ja herkän ihon, 2,20 €.

2. TonyMoly Panda’s Dream Dual Lip & Cheek on kätevä 2-in-1 tuote, jonka voidemaisella koostumuksella saa kauniin sävyn huulille ja poskipäille, 11,90 €.

3. Kocostar Slice Mask Sheet -kangasnaamioilla voi leikitellä vesimelonin, kurkun tai aloe veran muotoisilla viipaleilla, 4,90 €.

4. TonyMoly Panda’s Dream So Cool Eye Stick -silmänympäryspuikko taistelee turvonneita ja tummia pandasilmiä vastaan bambu-uutteella, 14,90 €.

5. Frudia My Orchard Squeeze Mask Peach -kangasnaamio sopii kuivuudesta ärtyneelle iholle, 2,50 €.

6. TonyMoly Tomatox Magic Massage Pack -kasvonaamion tähtiaineena on antioksidanttirikas tomaatti. Se kirkastaa ja häivyttää näppyjä, 17,90 €.

7. Kocostar Lip Mask Romantic Rose -pakkaus sisältää 20 kertakäyttöisiä huulinaamioita, 29,90 €.

8. Korvaa yövoide muutaman kerran viikossa banaaniuutetta sisältävällä TonyMolyn Magic Food Banana Sleeping Pack -yönaamiolla, 18,90 €.

9. TonyMoly Egg Pore Tightening Cooling Pack -naamio häivyttää ihohuokosia kaoliinisaven ja Alaskan jäätikköveden avulla, 16,90 €.

10. Kocostar Waffle Mask Blueberry on puuvillasta valmistettu kangasnaamio, joka heleyttää kasvot mustikka- ja kurpitsauutteella, 3,90 €.

10 arvokkaampaa tuotetta

Hassuttelun vastakohtana on rutiineihin nojaava ja tiedettä painottava puoli K-Beautysta.

Rutiiniin kuuluu 10 vaihetta: kaksi puhdistusta, kuorinta, kasvovesi, hoitovesi, seerumi, kangasnaamio, silmänympärysvoide, kasvovoide sekä yövoide tai aurinkovoide vuorokaudenajasta riippuen. Sama rutiini toistetaan aamuin illoin!

Nyt ei koreilla pakkauksilla: mitä simppelimpi pakkaus, sen parempi. Koreassa kosmetiikka-ala on hyvin arvostettu ja vakavasti otettava ala. Tutkimustyötä tuodaan esille myös tuotteiden markkinoinnissa ja pakkauksissa laboratoriolaitteistoa huokuvalla kuvastolla.

1. Coxir Intensive EGF Peptide -seerumin sisältämät EGF, peptidit ja kollageeni ovat tehokkaita anti-age-ainesosia, 18,90 €.

2. TonyMoly Master Lab Sheet Mask -kangasnaamion tehoaine EGF-polypeptidi on palkittu ihon kasvutekijä, 7,90 €.

3. Acropass Eyezone Care Patches -silmänalusnaamiot ovat kuin pieniä piikkimattoja. Tehoaineina ovat hyaluronihappo ja epidermaalinen kasvutekijä EGF, 98 € / 4 kpl.

4. The Skin House Aloe Water Mist -kasvosuihke on ensiapu turvonneille, väsyneille ja kiristäville kasvoille, 13,90 €.

5. Huxley Sleep Mask Good Night -yönaamio ei tahraa tyynyä, 27,90 €.

6. Mizon Hyaluronic Acid 100 -seerumi sisältää 50 % hyaluronihappoa, korealaisen kosmetiikan suosikkiainesosaa, 29,90 €.

7. Benton Snail Bee High Content Essence on ylistetty etanaseerumista tehty hoitoneste, 29,90 €.

8. Silkinpehmeästä mikrokuidusta valmistetussa Huxley Mask Oil and Extract -kangasnaamiossa kaktusviikunan siemenöljy ja kaktusuute imeytyvät kasvoille pikavauhtia, 26,90 €.

9. Whamisa Toner Deep Rich -kasvovesi on noussut korealaisen luonnonkosmetiikan kulttituotteeksi, 41,90 €.

Kuvat: Mikko Hannula

Juttu on alun perin julkaistu Me Naisissa 45/2019.

Lue lisää:

Korealainen kauneudenhoito valloitti Suomenkin: mitkä trendeistä toimivat oikeasti ja mitkä kannattaa ohittaa suosiolla?

Kauneusbloggaaja Virve Fredman kertoo, miksi suomalaisten pitäisi ottaa kauneudenhoidossa mallia aasialaisilta

Eivätkö ihonhoitotuotteet tehoa? Eteläkorealainen ”muotidieetti” saattaa olla ratkaisu naamaongelmiin

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?