9 kurvikasta suomalaisnaista paljastaa upeat tyylinsä: ”Plussakoon naiset pukeutuvat liian helposti säkkeihin” - Tyyli - Ilta-Sanomat

9 kurvikasta suomalaisnaista paljastaa upeat tyylinsä: ”Plussakoon naiset pukeutuvat liian helposti säkkeihin”

Suomalaisnaiset kertovat tyylivinkkinsä kurvikkaille.

12.11.2019 19:00

Viime vuosina olemme todistaneet, kuinka kurvikkuus ja pluskokoisuus ovat nousseet yhä useammin kuumiksi puheenaiheiksi.

Meillä ja maailmalla on ajettu hanakasti kehopositiivisuutta ja muistutettu, että kaikilla on oikeus kantaa kroppansa ylpeydellä ja pukeutua niin kuin itse tahtoo. Ja juuri näin asia on.

Lue lisää:

Mutta millaisia vaatteita ja tyylejä kurvikkaat suomalaiset suosivat, mikä taas ei niinkään nappaa? Kysyimme asiaa yhdeksältä naiselta.

Susanna

”Tykkään ennen kaikkea värikkäistä ja kuviollisista vaatteista, etenkin mekoissa ja tunikoissa. Myös perusmustaa käytän kuitenkin paljon. Materiaalina suosin kauniisti laskeutuvaa, kuten polyesteria ja elastaania, viskoosia tai niiden sekoitusta.

Sen sijaan nahka-, kumi- ja lateksivaatteet ovat sellaisia, joita en kyllä omista. Haluan, että vaate istuu hyvin ja korostaa muotoja, mutta mikään makkarankuori, josta kaikki tursuaa läpi, ei ole minua varten.

Inspiraatiota saan vähän mistä milloinkin: mainoksista, kadulla kulkevilta ihmisiltä, kuvista joita bongaan netissä... Iso osa vaatteistani on muuten kirpparilöytöjä!

 Monet toivovat uskaltavansa pukeutua värikkäämmin ja rohkeammin. Olen aina sanonut, että antaa palaa vaan!

Tasan yhden kerran olen kuullut olevani lihava, ja sekin kommentti tuli humalaisen miehen suusta. Sitäkin enemmän on tullut kehuja, miehiltä enemmän, mutta naisilta myös.

Miehet ovat kehuneet rintojani mutta muutenkin sitä, miten kannan itseni ja kroppani. Naiset taas kehuvat itse vaatteita, jotka ovat usein massasta erottuvia. Monet toivovat uskaltavansa itsekin pukeutua värikkäämmin ja rohkeammin. Olenkin aina sanonut, että antaa palaa vaan!”

Linda

”Mun mielestä plussakoon naiset pukeutuvat Suomessa liian helposti säkkeihin, eikä meidän kaupoissa toisaalta olekaan kauheasti tarjolla näyttäviä ja seksikkäitä vaatteita isompikokoisille. Suurimmaksi osaksi tilaankin omat vaatteeni netistä.

Tärkein inspiraationlähteeni on ehdottomasti burleskitaiteilija Miss Sassyfierce niin itsevarmuuden, oman kehon hyväksymisen kuin asujenkin suhteen. Omalla kohdalla hyvä fiilis lähtee jo alusvaatteista, jotka saavat olon tuntumaan kauniilta.

Eritoten peplum-toppien tyyppiset paidat ovat kovassa käytössä, ja yhdistelen ne vartaloa myötäilevien alaosien kanssa, kuten nahkamekon, leggingsien tai farkkujen. Housuissa suosin aina korkeaa vyötäröä.

Liian löysistä vaatteista en taasen syty, vaikka kotona voikin mennä collegehousuilla ja isolla t-paidalla!

 Vaikka ei nyt tykkäisikään itsestään, kannattaa opetella olemaan ylpeä jostakin kohdasta itsessään.

Aiemmin mua on kutsuttu lihavaksi ja vastaavaksi, mutten ole antanut kommenttien haitata enää elämääni. Olen päättänyt tehdä omaa juttuani ja nautin siitä, että saan olla just mä! Toki itselläkin on päiviä kun en nauti itsestäni. Itsevarma nainen on joka tapauksessa seksikäs. Ja vaikka ei nyt tykkäisikään itsestään, kannattaa opetella olemaan ylpeä jostakin kohdasta itsessään. Sitten vain siirtyy seuraavaan ja taas seuraavaan.

Hiljattain osallistuin yhden ystäväni ehdotuksesta Love Me Do -häämessuilla hääpukunäytökseen mallina. Oli muuten paras kokemus ikinä!”

Riina

”Itsellä ei ole oikeastaan ikinä ollut mitään tiettyä tyyliä, jota suosisin. Ostan kivan vaatteen, joka miellyttää omaa silmää, ja sitten vain yhdistelen sen muiden vaatteiden kanssa.

Väriltään vaatekaappini on pääosin mustaa täynnä, mutta on siellä seassa jotain väriäkin. Tykkään käyttää korkeavyötäröisiä housuja ja hameita, sillä ne tuovat muodot esiin. Pidän päällä sitä mikä tuntuu ja näyttää hyvältä!

 Tykkään käyttää korkeavyötäröisiä housuja ja hameita, sillä ne tuovat muodot esiin.

Tatjana

”Suosin naisellista, vähän rock-henkistä ja räväkkääkin tyyliä. Eritoten minulla näkee korkeavyötäröisiä housuja ja hameita, crop-toppeja sekä bodyja. Korostavat kivasti muotoja ja tiimalasivartaloa, joten näyttää hoikemmalta ja pidemmältä.

Vaatteet taitavat olla pääosin pitsiä, nahkaa ja joustavia materiaaleja. Matalavyötäröisiä housuja tai joustamatonta materiaalia olevia vaatteita en taasen juuri käytä.

Välillä saan paheksuvia katseita osakseen, mutta useimmiten ihan positiivista palautetta. Saatetaan tulla kyselemään esimerkiksi, mistä olen jonkun vaatteen ostanut.

Kerran baarissa työntekijä tuli ihan kehumaan ja kertoi samalla, miten harmillista on, että nykyään ihmiset eivät juuri panosta ulos lähtiessään. Että näkee vain lenkkareita, t-paitaa ja farkkuja yöelämässä.”

Janette

”Inspiraatiota saan eniten Instagramista ja Pinterestistä.

Suosin paljon etenkin hyviä, siistejä kenkiä, jotka sopivat monenlaisten asukokonaisuuksien kanssa yhteen. Samoin laukuissa tykkään valita ajattoman mallin.

Kun puhutaan vaatteista, arvostan hyvää istuvuutta, simppeliä kuosia ja sitä, että vaate tuntuu oikeasti hyvältä päällä. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että vaatteet rupeavat kesken päivän kiristämään tai hankaamaan!

Tämän takia en käytä esimerkiksi korkkareita juuri koskaan, koska jalat kipeytyvät ja väsyvät niissä nopeasti. Mekkoja en myöskään pidä päällä kovin paljon.

Pääasiassa olen saanut aina hyvää kommenttia asuistani, mitä nyt joskus joku on huomauttanut, että joku vaate on hänen mielestään liian paljastava.”

Maria

 

”Suosin mukavia ja venyviä materiaaleja. Yleensä jalassa on löysähköt, korkeavyötäröiset housut ja tiukempi paita. Rakastan myös bodyja!

Tykkään etenkin näyttävämmistä asuista, koska ihmiskroppa on minusta tosi kaunis juttu. Ylipäätään olen aika huono pysymään muodin mukana, joten inspistä saan lähinnä muista ihmisistä, joita näen kaupungilla.

 Ihmiskroppa on minusta tosi kaunis juttu.

Paheksuvia kommentteja ja katseita olen toki saanut osakseni. Pukeudun silti niin kuin itse haluan, ja jos joku ei tykkää, sitten ei tarvitse katsoa. Kehuja olen myös saanut, niistä tulee aina hyvä mieli!”

Shiva

”Shoppailen paljon etenkin nettikaupoista.

Vaatekappaleista itselle ehdoton ei ovat matalavyötäröiset farkut! Kurvikkaille farkkujen pitää minusta olla ehdottomasti high waist -mallia.

Siitä lähtien, kun pari vuotta sitten aloin uskaltaa tuoda muotojani esiin pukeutumisella, kommentointi on ollut pelkästään positiivista.”

 

 

Janika

”Pukeutuminen lähtee aina itsestä. Valitsen ylleni vaatteita, joissa on hyvä ja itsevarma olo ja jotka sopivat omaan vartalooni ja tyyliini.

En suosi suoranaisesti jotakin yksittäistä vaatekappaletta tai materiaalia. Koen, että minulle ei sovi leveälahkeiset housut, toisin kuin monille muille ne saattavat istua hyvinkin.

Yksiväriset vaatteet ovat enemmän minua kuin vaikka kukkakuvio.

Olen saanut kaikenlaista kommenttia, enimmäkseen kehuja vaatteista tai vartalosta. Kehuja saa antaa ja pitääkin, sillä ne piristävät.”

Milla

”Erityisesti Instagram on itselleni inspiroiva paikka, siellä kun näkee paljon kuvia muodokkaista naisista ja heidän ihanista tyyleistään.

Itse suosin paljon joustavia kankaita. Mitään joustamattomia farkkuja en esimerkiksi voi pitää: kun otan koon, joka mahtuu pepusta ja reisistä, on se aina liian iso mahasta. En suosi myöskään paitoja, jotka ulottuvat vain navan yläpuolelle. Ne ovat kauniita, mutteivät tuo kroppani hyviä puolia esiin.

Sen sijaan tykkään pitkistä t-paita-tunikoista ja mekoista, joiden kanssa voi käyttää sukkahousuja. Nykypäivänä on mielestäni kokonaisuudessaan aika vaikea löytää muodokkaille naisille vaatteita.

Olen saanut niin haukkuja kuin kehujakin, enemmän onneksi jälkimmäisiä. Nykyään, kun kehuja muodoistani tulee koko ajan, se alkaa jo mennä yli ja menettää merkityksensä. Kehut luovat samalla aika paljon paineita kropasta. Mielestäni nykypäivänä ulkonäköpaineet ovat vain kasvaneet huolestuttavan suuriksi.”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?