Wilma, 24, otti permanentin, eikä se näytä yhtään samalta kuin 90-luvulla – hiukset muuttuivat täysin ja pesuvälikin harveni kertaan viikossa

Permanentti on kehittynyt huimasti 90-luvun kiharalookeista. Esimerkiksi tältä permis voi näyttää nyt.

Wilman hiuksiin tehtiin surffilaineet permanentilla.

Helsinkiläinen Wilma, 24, uskaltautui tänä syksynä kampaajan permanenttipenkkiin.

Hän oli haaveillut permanentista jo pitkään, mutta pelkäsi sen polttavan hiukset ysärityyliin. Myös permanentin kasvaminen ja sen tuloksena syntyvä ”spanielilook” pelotti.

Lopulta hän rohkaistui puhumaan ajatuksesta luottokampaajalleen. Tämä vakuutti, että nykyisin permanentti on mahdollista tehdä hiuksille turvallisilla aineilla niin, että lopputulos on luonnollinen myös uloskasvaessaan.

– Ajatuksena oli tehdä tosi luonnollinen surffitukka, ei niinkään afroa. Tässä kampaajani onnistui mielestäni täydellisesti, Wilma kertoo.

 

Wilman omat hiukset ovat sileät, liukkaat ja suorat. Ne rasvoittuvat nopeasti ja luistavat päätä pitkin, jos hiuksia ei föönaa ja laita joka pesun jälkeen.

Hyvästit hiusten rasvoittumiselle

Sen lisäksi, että hiustyyli muuttui täysin, permiksen ottamisella oli tukkaan myös toinen vaikutus.

– Minulla on luonnostaan todella sileät, liukkaat ja suorat hiukset, jotka rasvoittuvat nopeasti ja luistavat päätä pitkin, jos en joka pesun jälkeen föönaa ja laita niitä, Wilma sanoo.

Permanentin jälkeen tätä ongelmaa ei ole ollut.

– Pesuväli harveni yhteen kertaan viikossa, sillä permis kohottaa hiusta kauniisti myös tyvestä.

Tältä hiukset näyttävät permanentin ottamisen jälkeen, parin viikon kuluttua kampaajakäynnistä.

–Jos yhtään pohdituttaa, suosittelen rohkeasti kokeilemaan permistä niihin perehtyneen kampaajan kanssa, luonnostaan suoratukkainen Wilma sanoo. Tältä hiukset näyttivät ennen.

Kihara vaatii kuitenkin huomiota pesuvaiheessa.

– Kiharaa täytyy osata hoitaa ja huoltaa, jotta se näyttää hyvältä. Käytän hiuksiini pitkälti luonnonkiharallekin hiukselle tarkoitettuja kosteuttavia, silikonittomia ja alkoholittomia tuotteita, Wilma kertoo.

Näin permis tehtiin

Kampaaja Nina Kärnä Onnen päivät -kampaamosta on Wilman permanentin takana. Hän kertoo, että permikseen käytetään hiusten pituudesta ja paksuudesta riippuen erilaisia tekniikoita.

– Menetelmä kaikissa permanenteissa on suunnilleen sama, mutta erilaiset rullaustekniikat ja eri malliset ja kokoiset rullat ja patukat antavat erilaisen lopputuloksen. Asiansa osaava kampaaja tietää, mitä tekniikkaa kunkin asiakkaan hiukseen tulee käyttää, Kärnä sanoo.

Ammattilaisen mukaan permanentit ovat yleistyneet huomattavasti viimeisen vuoden aikana.

– Ihmiset valitettavasti muistavat ysäripermikset vielä liian hyvin, mutta pelko on kyllä ihan aiheeton. Vuosien aikana aineet on kehittyneet. Ammattilainen osaa tehdä permanentin niin, ettei hius vaurioidu.

Kenelle permanentti sopii?

Permanentin ottamiseen on pari reunaehtoa. Kampaaja ei suosittele ottamaan permistä liian käsiteltyyn hiukseen. Permistä ei myöskään kannata tehdä hiukseen liian usein, sillä rakennekäsittely muuttaa nimensä mukaisesti aina hiuksen rakennetta.

Permanentin jälkeen hiuksia ei kastella tai harjata ainakaan vuorokauteen. Kestää noin viikosta kahteen, kunnes hius toipuu rakennekäsittelyn aiheuttamasta traumasta ja mukautuu uuteen muotoonsa.

Kannattaa myös muistaa, että permanentti ei häviä hiuksesta.

– Permis loivenee ajanmittaan, mutta poistuu täysin vain hiuksen kasvaessa, Kärnä sanoo.

Näin hoidat kiharaa

Hoito-ohjeiksi kampaaja antaa samat vinkit kuin kiharalle sopivassa curly girl -menetelmässä. Käytä vain kiharalle hiukselle sopivia hoitotuotteita ja harjaa hiukset vain ja ainoastaan märkänä – näin vältät ysäripermislookin.

Oletko ottanut permanentin? Lähetä kuvasi ja lyhyt tarinasi sähköpostilla osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi, saatat päästä juttuun!

Wilman kiharat luotiin spiraalirullauksella. Lopputulos on ”juuri sellainen rento kiharapilvi”, jota Wilma toivoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?