Ammattilainen neuvoo, miten valitset juuri sinun ripsillesi täydellisen ripsivärin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ammattilainen neuvoo, miten valitset juuri sinun ripsillesi täydellisen ripsivärin

Sen oikean ripsivärin löytäminen helpottuu, kun tietää, millaista tuotetta kannattaa etsiä.

25.10.2019 7:12

Kosmetiikkahyllyjen ripsivärivalikoima on niin valtaisa, että sitä oikeaa on lähes mahdotonta löytää. Pitäisikö valita pidentävä vai tuuheuttava, pieni vai suuri harja? Vedenkestävä vai ei? Halpa vai kallis? Kaareva vai suora harja?

Suosituksia voi aina kysyä kaverilta, mutta hänelle täydellinen ripsari ei välttämättä sovi sinulle lainkaan. Syy on selvä: ripsemme eivät ole samanlaisia. Toisilla on pitkät räpsyttimet omasta takaa, toisilla lyhyet, toisilla piikkisuorat.

Karkea nyrkkisääntö on, että paksu ja kookas ripsiharja tuuheuttaa ripset, ohut todennäköisemmin pidentää.

Kun valitset oikeanlaisen ripsiharjan juuri omille ripsillesi, saat ripsesi näyttämään mahdollisimman hyviltä. Oikeanlaisen harjan lisäksi tärkeää on myös tekniikka, jolla väriä sutii.

Meikkibrändi Eyekon perustaja Nina Leykind vinkkaa Cosmopolitanin artikkelissa, millainen ripsiväri omille ripsille kannattaa valita.

Jos ripsesi ovat pitkät

Onnittelut! Kaikki haaveilevat pitkistä ripsistä. Jos sinulla on sellaiset, valitse kaartuva ja taivuttava ripsiväri, joka nostaa ripsiä ja avaa katsetta.

Levitä maskaraa erityisesti silmän ulkonurkan ripsiin ja suuntaa vedot yläviistoon. Näin saat aikaiseksi kissamaiset silmät ilman rajauskynää.

Jos ripsesi ovat lyhyet

Valitse mahdollisimman kapea harja, jossa on tiiviit harjakset. Isolla harjalla saat aikaan vain sotkua.

Suosi perinteistä ripsiväriharjaa silikonisen sijaan: sillä saat levitettyä ripsiväriä ripsen juuresta kärkeen, jolloin ripset näyttävät mahdollisimman pitkiltä.

Jos ripsesi ovat suorat

Ripsentaivuttimen käyttö on sinulle kaikkein tärkeintä. Taivuta ripset ja käytä sen jälkeen ripsaria, joka on suunniteltu taivuttamaan ripsiä entisestään. Tällaiset harjat ovat yleensä kaarevia, ja niitä mainostetaan curling-sanalla.

Pyöräytä harjaa kevyellä ranneliikkeellä väriä levittäessäsi. Ennen kuin väri on täysin kuivunut, voit vielä kohottaa ja taivuttaa ripsiä kevyesti sormella painamalla. Näin taivutus pysyy ripsissä mahdollisimman hyvin.

Jos ripsesi ovat keskenään eri mittaisia

Jos ripsirivistössäsi on sekä pitkiä että lyhyitä ripsiä, kannattaa valita maskara, jossa on runsaasti hoitavia ja mahdollisesti myös ripsien kasvua tukevia ainesosia.

Mikäli ripset ovat lyhyt erityisesti läheltä silmän sisänurkkaa ja pitenevät ulkonurkkaa kohti, parhaiten toimii iso harja, jossa on kapeneva kärki. Harjaa viimeiseksi silmän ulkonurkan ripset korostetusti ulospäin, jotta huijaat eripituiset ripset näyttämään kauttaaltaan pidemmiltä.

Nyt kun tiedät, millaista ripsiväriä etsiä, saatat löytää suosikkisi esimerkiksi tämän linkin takaa löytyvästä jutusta, jossa Me Naiset testasi 27 eri maskaraa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Halvat ja kalliit ripsivärit sokkotestissä! 2,49 euron ripsari jymäytti testiryhmäläisiä totaalisesti: ”Olen pöyristynyt”

Luulin magneettiripsien kiinnittämisen olevan helppoa, enkä ole koskaan ollut yhtä väärässä – 10 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen ripsiin tarttumista

Suttaako upouusi ripsarisi? Ota avuksi meikkitaiteilijan helppo kikka

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?