Salaisuus Reese Witherspoonin, 43, upeaan ihoon? Kolme ainesosaa, joita sinunkin kannattaa kokeilla - Tyyli - Ilta-Sanomat

Salaisuus Reese Witherspoonin, 43, upeaan ihoon? Kolme ainesosaa, joita sinunkin kannattaa kokeilla

Upeaihoinen suosikkinäyttelijä jakaa ihonhoitorutiininsa, joka on kiitettävän yksinkertainen.

Reese Witherspoonin ihonhoidosta voi bongata kolme oleellista ainesosaa.­

16.10.2019 18:08

Hollywoodin kärkinimiin kuuluva Reese Witherspoon paljasti äskettäin Instagramissa omat iltaiset ihonhoitotapansa. Muoti- ja kauneusjulkaisu Harper’s Bazaar otti vinkit talteen.

Harper’s Bazaarin mukaan 43-vuotias näyttelijä puhdistaa ensin meikit puhdistusöljyllä, ja käy kasvot sitten läpi hierontarullalla.

Kuten tiedetään, öljyputsari puhdistaa meikit hellävaraisesti, kuivattamatta ja häiritsemättä ihon omaa toimintaa, ja trendikkään rullailun luvataan parantavan verenkiertoa, kiinteyttävän ihoa ja kasvojen piirteitä ja vähentävän turvotusta. Witherspoon sanoo myös, että se auttaa aamuisin tummiin silmänalusiin.

Puhdistuksen ja rullailun jälkeen Witherspoon käyttää kuorintatuotetta ja kasvovoidetta.

Kolme loistavaa ainesosaa

Sen lisäksi, että Witherspoon suosii iholle ylipäänsä hyvää tekeviä öljypuhdistusta ja kuorintarutiinia, huomiomme kiinnittyi erityisesti ainesosiin, joita tähti käyttää.

Witherspoonin puhdistusöljy sisältää keramideja.

Keramidit ovat ihon omia rasva-aineita, jotka vastaavat ihon pysymisestä kosteana ja terveenä. Liian pieni keramidipitoisuus heikentää ihon omaa suojausta ja voi aiheuttaa esimerkiksi ihoärsytystä, kutinaa ja punoitusta. Esimerkiksi atooppisessa tai esimerkiksi aknesta tai ruusufinnistä kärsivässä ihossa keramideja on luontaisesti liian vähän. Ihon keramidipitoisuus laskee myös ikääntyessä.

Keramidituotteita ihonhoidossa ovat suositelleet myös suomalaiset asiantuntijat, ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Susanna Majasuo ja Skincityn kosmetologi Riina Leinimaa.

Holika Holikan Good Cera Super Ceramide Toner -kasvovesi sisältää keramideja ja lupaa kosteuttaa, rauhoittaa ja vahvistaa ihon suojaa, 21,90 €, mm. Stockmann.­

Hehkutetun Paula’s Choice -merkin kasvovoide sisältää keramideja. Se lupaa tasoittaa juonteita ja saada ihon näyttämään kiinteämmältä, 65 €, Skincity.­

Witherspoonin kuorinnassa on puolestaan AHA- ja PHA-happoja. Niitä suosittelevat monet ihon ammattilaiset. AHA-kuorinta on ikääntyvän ihon nappivalinta, sillä AHA-hapot silottavat ja kirkastavat sameaa ihoa. AHA- eli alfahydroksihappoihin kuuluvat esimerkiksi glykoli- ja maitohappo.

– AHA- eli hedelmähapot ovat erityisen hyviä kuivalle iholle, vinkkaa Riina Leinimaa.

PHA- eli polyhydroksihapot ovat vielä AHA-happoja miedompia ja sopivat herkällekin iholle ja päivittäiseen käyttöön, kertoo muun muassa kauneusketju Kicks sivuillaan. Myös PHA-hapot, kuten glukonolaktonihappo, kuorivat ja heleyttävät ihoa.

Luonnonkosmetiikkamerkki Mádaran kirkastava AHA-kuorintanaamio lupaa ihosta säteilevän ja pehmeän, 24,90 €, mm. Stockmann.­

Kicks Beautyn tiivisteessä on sekä AHA- että PHA-happoja. Se kuorii ja uudistaa ihoa yön aikana, 29,90 €, Kicks.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?