Hiusammattilainen harmittelee suomalaisten shampoolla lotraamista – 2 yleistä virhettä hiuksia pestessä ja miten ne korjataan - Tyyli - Ilta-Sanomat

Hiusammattilainen harmittelee suomalaisten shampoolla lotraamista – 2 yleistä virhettä hiuksia pestessä ja miten ne korjataan

Hiusten peseminen on tekniikkalaji, jonka hallitsemalla saa säästettyä rahaa ja samalla hoidettua hiuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Välillä ammattilainen ihmettelee, kuinka pian asiakas voi tulla hakemaan uudet purkit hiustuotteita.­

13.10.2019 18:12

Hiusammattilainen harmittelee sitä, kuinka paljon suomalaiset ja jopa hiusalan ammattilaiset lotraavat shampoon ja hoitoaineen kanssa.

– Välillä ihmettelen, miten joku asiakas voi jo nyt tulla hakemaan uudet purkit hiustuotteita. Oikealla tekniikalla shampoota ja hoitoainetta saisi käytettyä säästeliäämmin, ja lisäksi tuotteet tehoaisivat paremmin, lahtelaisen Studio SAVON & Ekon taiteellinen johtaja Kati Kristiina Mouhu sanoo.

Virhe 1: Liian kuivien hiusten shampoopesu ja väärä tekniikka

Kaikki lähtee shampoopesusta: hiukset pitäisi pestä vasta sen jälkeen, kun ne on ensin kasteltu läpimäriksi. Jos hiukset ovat vähänkään kuivat, shampoo ei vaahtoa, ja silloin shampoota tulee lisättyä aivan turhaan.

Myös pesutekniikalla on väliä: shampoota ei saisi läntätä keskelle päälakea ja alkaa levittää sieltä, vaan ensin kannattaa ottaa käsiin vähän shampoota, joka levitetään molempiin kämmeniin. Sen jälkeen shampookämmenet tulisi vetää korvien takaa ja sitten niskaan ja takaraivolle, jolloin hiuspohjasta saadaan pestyä kaikki rasva. Sen jälkeen loput shampoosta tulisi levittää ohimoille ja lopuksi päälaelle.

Pesutekniikalla on väliä: shampoota ei saisi läntätä keskelle päälakea ja alkaa levittää sieltä.­

Shampoota ei saisi levittää suihkun alla, jolloin se ehtii peseytyä pois ennen vaahdottamista. Vasta lopuksi on huuhtelun vuoro.

– Shampoissa on valtavia eroja, ja esimerkiksi luonnonkosmetiikkashampoot eivät aina vaahtoa yhtä hyvin kuin synteettiset. Muista lisätä vettä, ennen kuin lisäät shampoota, Mouhu vinkkaa.

Virhe 2: Hoitoaineen levitys väärällä tekniikalla läpimärkiin hiuksiin

Mouhun mukaan suurin osa ihmisistä ottaa myös hoitoainetta aivan liikaa ja levittää sitä vieläpä päälaelta alaspäin, kun ainoastaan latvat kaipaisivat hoitoaineen tuomaa kosteutusta.

Lisäksi: mitä märemmät hiukset, sitä enemmän ne imevät vettä. Ja kun hius on todella märkä, se ei ota vastaan mitään ainetta.

Hoitoainetta levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja yleensä vain latvoihin korvista alaspäin.­

Ratkaisu on välikuivaus. Kuivaa latvat esimerkiksi erillisellä pienellä pyyhkeellä. Sen jälkeen pitkät hiukset voi jakaa saparoille molemmille puolille päätä ja levittää hoitoainetta molempiin pituuksiin korvista alaspäin. Lopuksi hoitoainetta voi levittää vielä vähän korkeammallekin.

– Suihkun lähettyvillä kannattaa pitää pientä pyyhettä, jotta välikuivauksen muistaa varmasti tehdä, Mouhu vinkkaa.

Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue myös:

Yksi hiustenpesusääntö pätee jokaiseen hiuslaadusta riippumatta, väittävät ammattilaiset – ilman sitä päänahka ei puhdistu kunnolla

Ann-Christine, 27, luopui shampoosta ja siirtyi uuteen hoitoainemetodiin: ”Hiukseni ovat paremmassa kunnossa kuin ikinä – ja helpommin kuin ikinä”

Pitäisikö saunaan mennä kuivilla vai märillä hiuksilla? Asiantuntija vastaa ja kertoo syyn

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?