Vuodenaika vaihtui ja iho kärsii – näillä tuotteilla kauneustoimittaja hoitaa pintakuivaa ihoa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Vuodenaika vaihtui ja iho kärsii – näillä tuotteilla kauneustoimittaja hoitaa pintakuivaa ihoa

MyStylen kauneustoimittaja esittelee joka kuukausi kuusi ihaninta kauneusuutuutta ja vakuuttavinta kosmetiikkatuotetta.

Hetken luottotuotteet kasvojen iholle, huulille ja hiuksille ovat tässä.­

7.10.2019 16:25

Luottoseerumi jo toista talvea

Kun lämpötila laski ensimmäistä kertaa nollaan, kasvojen iho muuttui ja näytti suoraan sanottuna kamalalta yhdessä yössä. Olen huomannut saman kuivumisreaktion jo monena vuonna aina syys-lokakuun vaihteessa, mutta nykyisin tiedän, mitä asialle pitää tehdä: kiiruhdin apteekkiin ja hain uuden pullon luottoseerumiani, jonka lisäsin talvirutiiniini viime vuonna.

Iho suorastaan imaisee kosteuttavan seerumin puhdistuksen jälkeen, ennen kasvoöljyn levittämistä. Ei mennyt kuin pari päivää, ja ihoni alkoi muistuttaa taas normaalia, parempaa itseään. Kun kesällä laiskalle ihonhoitajalle riitti pelkkä kasvoöljy, vähintään talvisin alle kannattaa lisätä seerumi.

Medik8 Hydr8 B5 -seerumi, 57 € / 30 ml, mm. hyvin varustelluista apteekeista ja Medik8-hoitoloista.­

Sekoita meikkivoiteeseen ihmeainetta

Toinen lisäys, jonka tein päivittäiseen kauneudenhoitoon, oli boosterin lisääminen meikkivoiteen joukkoon. Elizabeth Ardenin Booster lupaa nimensä mukaan buustata eli tehostaa ja voimistaa ihon omaa korjausta ja uusiutumista. Seerumin kaltainen geelimäinen boosteri sekoittuu helposti meikkivoiteeseen ja tekee meikkikerroksesta ohuen, kostean, hoitavan ja hehkuvan.

Löysin tuotteen aikanaan meikkaajan vinkistä ihon kosteuttajaksi ennen meikkiä, mutta nyt olen tykästynyt ohentamaan meikkivoidetta tuotteella kosteuttavammaksi ja kevyemmäksi.

Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster, noin 55–80 € / 50 ml riippuen ostopaikasta, mm. Kicks, Stockmann ja kauneusverkkokaupat.­

Puhdistusta potenssiin kaksi

Miljoonia ihonhoitolaitteita ympäri maailmaa muutamassa vuodessa myynyt hittibrändi Foreo on tuskin mennyt moneltakaan kauneusmaailmaa seuraavalta ohi. Sen suosikkituotteisiin kuuluu kasvojenpuhdistuslaite, joka värisee ja jonka pienet, pehmeät ja taipuisat nystyrät puhdistavat ihon hyvin hellävaraisesti mutta syvemmältä ja perusteellisemmin kuin sormin.

Suhtauduin kalliilta tuntuvaan laitteeseen pitkään epäilevästi, mutta nyt, parin viikon käytön jälkeen, en luopuisi siitä. Eron huomasi heti ensimmäisellä käytöllä. Ihohuokoset olivat yhtä puhtaat kuin kasvohoidon jäljiltä. Muutaman päivän käytön jälkeen ihon pintakuivuus oli tipotiessään ja iho näytti tavallista tasaisemmalta ja hehkuvammalta. Parasta on se, että kasvoja tulee laitteen kanssa varmasti puhdistettua suositellut 60 sekuntia.

Laitetta voi käyttää minkä tahansa puhdistustuotteen kanssa (itse suosittelen tätä) ja se kestää yhdellä latauksella kuukausia – valmistaja lupaa 450 käyttökertaa. Laitteen toisella puolella voi levittää värinän kera myös seerumin.

Foreo Luna 2 -ihonhoitolaite herkälle iholle, 178 €, mm. Kicks ja Eleven.fi.­

Huulivoiteiden Ferrari

Kärsin myös kuivista ja rohtuvista huulista ja viime aikoina myös kuivasta ja hilseilevästä huultenympärysihosta. Apteekkivalikoiman voidetuubi on kulkenut laukussa viimeiset 15 vuotta, ja jo parina talvena olen turvautunut pahimpina aikoina silmänympärysvoidekikkaan.

Viimein taisin kuitenkin löytää tuotteen, joka todella parantaa huulien kuntoa, ei vain ylläpidä sitä.

Yhdysvaltalainen hoitolasarja iS Clinical on Hollywood-tason julkkisten suosiossa. Sen tuotteita on käyttänyt muun muassa näyttelijä Gwyneth Paltrow. Tuotteiden tehon (ja hinnan) kerrotaan perustuvan raaka-aineiden laatutasoon: samaa ihonhoitotuotteen ainesosaa saa markkinoilta kosmeettisen tason edullisempana ja farmaseuttisen tason kalliimpana versiona, ja iS Clinical käyttää näistä jälkimmäistä.

Sarjan huulieliksiiri lupaa kosteuttamisen lisäksi muun muassa täyteläistää, pehmentää ja ravita huulia, häivyttää huulijuonteita, edistää ihon omia suojatoimintoja, rauhoittaa ärsytystä ja korostaa huulien reunaviivaa. Voiteen levittäminen jo muutamana iltana todistaa sen tehon – hilseily on poissa ja huulet näyttävät kauniimmilta kuin aikoihin. Voin myös käyttää huulimeikkiä, mitä olen vältellyt viime kuukaudet. Hinta on raju, mutta niin on myös elämä huonossa kunnossa olevien huulten kanssa.

iS Clinical Youth Lip Elixir, 75 € / 3,5 g, jälleenmyyjät isclinical.fi.­

Hilseilevän päänahan pelastus

Taliköhnän ja pahan hilseen kanssa elävät, hyviä uutisia! Loistava shampoo on vihdoin löytynyt! Jos hiuspohjasi on hilseilevä, etkä ole löytänyt ongelmaan ratkaisua, kokeile tätä: oma päänahkani rauhoittui lopullisesti KMS:n hilseshampoon kanssa.

Suosittelin shampoota hiljattain myös ystävälleni, ja hän vannoi parin käyttökerran jälkeen samaa kuin minäkin: tästä en luovu. Kutina ja jokainen hilseenmurunen on poissa.

KMS Head Remedy Anti-Dandruff Shampoo, 26 € / 300 ml, mm. Hairlekiini ja Lookfantastic.fi.­

Halpaa hiustenhoitoa

Viimeisenä muttei vähäisimpänä tulee markettituote, johon moni curly girl on hurahtanut. Edullinen ja taivaallisen tuoksuinen hiusnaamio sopii toki kaikille muillekin kuivahiuksisille.

Naamio kosteuttaa kuivat latvat välittömästi, ja tuoksun ja silikonittomuuden lisäksi parasta siinä on monitoimisuus: maskia voi käyttää sekä pesun yhteydessä hoitoaineena ja hiusnaamiona tai pesun jälkeen jätettävänä hoitovoiteena.

Garnier Fructis Banana Hair Food -hiusnaamio, 6,90 € / 390 ml, hypermarketeista ja tavarataloista.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?