Testasimme 15 uutta ripsiväriä – voittaja on kohtuuhintainen yllättäjä! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testasimme 15 uutta ripsiväriä – voittaja on kohtuuhintainen yllättäjä!

Otimme kokeiluun joukon uusia maskaralanseerauksia ja kiinnostavia ripsivärejä. Kolme uutta tuttavuutta nousivat selviksi suosikeiksi.

Ripsivärit testissä!­

3.10.2019 18:04

Allekirjoittaneella on ollut ripsenpidennykset jo lähes kymmenen vuoden ajan, mutta vajaat pari kuukautta sitten päätin luopua niistä ja hypätä jälleen ripsareiden ihmeelliseen maailmaan. Oikeanlaista tuotetta on ollut vaikea löytää – valinnanvaraa on niin paljon.

Otin kokeiluun 15 uutta tai muuten kiinnostavaa maskaraa. Kaipaan ripsiin pituutta arkena ja sen lisäksi volyymia ilta- ja juhlatilaisuuksissa.

Testin kärkeen nousi kolme tuotetta, joista yksi on selvästi enemmän iltakäyttöön ja kaksi arkeen. Yksi tuotteista kuului testin halvimpiin, yksi puolestaan kalleimpiin ripsareihin – tässä testissä hinta ei siis kerro kaikkea.

Näin ripsivärit pärjäsivät.

Lumene Birch Black Volume Mascara

Koivumainen purkki on sievä, mutta heti kun avaan korkin, tulee mieleen teiniaika ja halvat ripsivärit. Harjassa on uskomattoman paljon väriä, ja osa siitä könteissä eri puolilla harjaa. Menee todella kauan, että saan pyyhittyä ylimääräiset värit pois.

Lopputulos on ihan ok. Koivun hiilestä saatu väri on jotenkin erityisen syvän musta. Lyhyet ja suorat ripseni kuitenkin sojottavat tikkumaisina alaviistoon. Taivuttimilla tehty taivutus ei pysy ripsissä ollenkaan. Mustaa tuhrua löytyy myös päivän mittaan niin ylä- kuin alaluomilta.

Pisteet: 6 / 10

19,90 € / 14 ml, tavarataloista ja hypermarketeista.­

Lavera Naturkosmetik Powerful Lashes

Alku on lupaava. Ripsari levittyy mukavasti ja helposti, eikä sitä tule liikaa. Yksi kerros on tarpeeksi arkeen.

Kun alan pyyhkiä ylimennyttä väriä yläluomeltani, huomaan miinuspisteitä antavan seikan: väri lähtee välittömästi varisemaan ripsistä, kun niihin osuu. Iltapäivällä väriä on karissut jo huomattavasti, eivätkä ripseni näytä läheskään niin pitkiltä kuin aamulla.

Pisteet: 7 / 10

15,70 € / 13 ml, tavarataloista ja hypermarketeista.­

Physicians Formula Lash Mixologist 3-in-1 Mascara

Tuote näyttää mielenkiintoiselta, ja odotan innolla pääseväni testaamaan sitä. Tässä on kaksi päätä, joista toinen lupaa pituutta ja toinen volyymia – molempia käytettäessä ripsien pitäisi olla uskomattoman tuuheat ja näyttävät. Juuri sitä mitä kaipaan.

Tartun rohkeasti pidentävään harjaan ja tulos on ihan ok. Ripsien kärkiin näyttäisi kuitenkin muodostuvan hieman väriklönttejä, mutta hyväksyttäköön. Kun lisään ripsaria volyymiharjalla, ei voi sanoa muuta kuin ei hyvä. Harjan muotoilun vuoksi väriä ei saa laitettua mitenkään tasaisesti, ja ripset sojottavat kaikkiin ilmansuuntiin. Testasin volyymipuolta vielä yksinäänkin, ja lopputulos on sama. Ei jatkoon.

Pisteet: 5 / 10

14,90 € / 14 g + 5,8 g, K-Citymarket, wonda.fi, pretty.fi, stoorla.fi.­

Diego Dalla Palma Milano Ciglione Lash Booster Mascara

En tiedä, miksi ripsari lupaa ”kiiltävät” ripset, mutta kohtahan se selviää, mitä tämä tarkoittaa.

Kiiltoa en valitettavasti ripsistäni löydä, mutta näyttävyyttä kyllä. Ripset ovat intensiivisen mustat ja ehkä jopa liiankin näyttävät perusarkeen ihmiselle, joka suosii melko luonnollista tyyliä.

Väriä voi tulla ripsiin helposti liikaa, mutta tuote ei silti laita ripsiä linttaan tai tee niistä paakkuisia. Ripset myös pysyvät pehmeinä eivätkä mene koviksi, vaikka tuotetta laittaa useamman kerroksen.

Tämä voisi toimia oikein hyvin luottoripsarina ilta- ja juhlakäytössä. Jos väriä tulisi harjaan vähemmän, miinusmerkki olisi pudonnut pois lopputuloksesta.

Pisteet: 9- / 10

26,40 € / 11 ml, mm. Stockmann ja Lookfantastic.­

Kicks Daring False Lash Extreme Volume & Length Mascara

Purkin suuaukko on harjaan nähden todella suuri, joten ripsaria on harjassa paljon. Pyyhin enimmät pois ennen levittämistä. Ripsistä tulee lupauksien mukaan huomattavasti pidemmät ja tuuheammat, mutta vaarana on laittaa tätä liikaa – silloin näky ei varmasti ole kaunis.

Tuote ei jaksa kannatella ripsien taivutusta. Ripsari alkaa alkuillasta varista sen verran paljon, että ennen jumppaa päätin pestä varmuuden vuoksi kaiken pois.

Pisteet: 7 / 10

15,90 € / 13 ml, Kicks.­

Lumene Blueberry Sensitive Mascara

Jos jostain tuotteesta voi sanoa, että täysin perusripsari, niin testin tuotteista se oli juuri tämä. Pienen harjan ansioista väriä saa helposti kaikkialle ripsiin, mutta näyttävyyttä ja pituutta se saisi tuoda enemmän. Tästä ei ole sen kummemmin hyvää eikä huonoa sanottavaa.

Maskara on suunniteltu erityisesti herkille silmille ja piilolinssien käyttäjille.

Pisteet: 8- / 10

16,90 € / 9 ml, tavarataloista ja hypermarketeista.­

Essence I Love Extreme Curl & Volume Mascara

Ensivaikutelma ei ole hyvä: harjan kierteinen muotoilu aiheuttaa sen, että väriä ei ole tasaisesti koko harjassa, vaan toisaalla sitä on järkyttävän paljon ja toisissa kohdissa ei ollenkaan.

Onnistun kuitenkin saamaan tuotteen ripsiini, ja siitä tulee toki volyymia, mutta pituutta olisin kaivannut enemmän. Heti aamupäivästä huomaan silmäkulmieni olevan mustana sottaantuneesta ripsarista. Saan pyyhkiä mustaa väriä vähän väliä niin ala- kuin yläluomilta.

Pisteet: 7- / 10

3,49 € / 12 ml, mm. Tokmanni.­

Dermosil Maximizing Moist Proof Mascara

Olen yleensä pitänyt Dermosilin tuotteista, joten odotan tämänkin kokeilemista. 38-asteisella vedellä lähtevä Moist Proof sopii mainiosti myös kosteaan ja sateiseen syyspäivään.

Kaikki alkoi hyvin ja väri levittyi ripsiin kivasti.

Ongelmia tuli, kun aloin lisätä väriä. Ripset tarttuivat välittömästi kiinni toisiinsa. Kun yritin irrottaa ripsiä toisistaan ripsiharjalla, väri paakkuuntui ja karisi ympäri kasvoja. Ripsaria oli lopulta enemmän muualla kuin ripsissä. Jouduin pesemään viimeisetkin rippeet pois ja vaihtamaan toiseen ripsariin. Minun käytössäni tämä ei toimi.

Pisteet: 1 / 10

9,80 € / 10 ml, Dermosil.­

Gosh Catchy Eyes Mascara

Jostain syystä olen epäileväinen tämän tuotteen suhteen. Purkki näyttää halvalta, ja sitähän tuote itseasiassa onkin – yksi testin edullisimmista. Jouduin kuitenkin pyörtämään ajatukseni, sillä ensivaikutelma oli onnistunut. Ripsaria ei tullut harjaan liikaa, ja harja oli muutenkin toimiva.

Ripseni näyttivät jo ensimmäisen kerroksen jälkeen hyviltä: niihin tuli sopivasti pituutta ja näyttävyyttä eikä väri paakkuuntunut lainkaan. Jes! Maskara kesti todella hyvin koko työpäivän, eikä liikkunut mihinkään suuntaan edes hikilenkillä metsässä. Voittaja!

Pisteet: 9+ / 10

11,90 € / 8 ml, mm. Sokos, Eleven.fi.­

Artdeco Twist it! 2 in 1 Mascara

Tässä ripsarissa harjan muotoa voi muuttaa kääntämällä sen päätä: toisella mallilla on tarkoitus saada ripsiin lisää pituutta, toisella volyymia. Molempia käytettäessä pitäisi saada upeat pitkät ja näyttävät ripset.

Korkeat odotukset jäivät ikävä kyllä lunastamatta. Alku tuntuu lupaavalta suoran ja pituutta antavan harjan kanssa, mutta kun lisää myös volyymia, tulos on kaaos. Väri paakkuuntuu ripsiin, enkä kehdannut lähteä sen näköisenä ulos kotoa.

Uusi yritys pelkällä pituudella on ok, mutta päivän mittaan väri karisee pitkin poskia, eikä aamuisesta ripsien taivutuksesta näy jälkeäkään. Tuulisella säällä silmäni vuotavat hieman, ja väriä oli sen jälkeen reippaasti silmäkulmissa.

Pisteet: 4½ / 10

21,50 € / 8 ml, mm. Feelunique.­

Yves Saint Laurent Mascara Volume Effect Faux Cils

Pakkauksesta tulee luksusolo – toivottavasti tämä on hyvä!

Väriä ei tule liikaa, ja tyngät ripseni näyttävät heti ensimmäisen kerroksen jälkeen huomattavasti normaalia pidemmiltä. En koe, että edes tarvitsisin toista kerrosta.

Tuote pysyy ripsissä hyvin koko päivän, eikä lähde sottaamaan tai varisemaan. Toivoisin silti vielä vähän enemmän näyttävyyttä, mutta milloinkas sitä olisikaan tarpeeksi?

Pisteet: 9- / 10

38 € / 7,5 ml, mm. Sokos, Kicks, Stockmann.­

The Body Shop Happy Go Lash Mascara

Ripsari ei lupaa mitään erityistä, kuten pituutta, tuuheutta tai näyttävyyttä. Väriä tulee sopiva määrä, eikä tätä harjaa tarvitse nuohota purkin laitaan liikojen poistamiseksi. Pituutta ei kauheasti ripsiin tule, mutta tuuheutta kyllä. Silmistä tulee luonnollisen näköiset, ja yksi kerros tuntuu hyvältä tavalliseen työpäivään.

Melko nopeasti ripsari lähti kuitenkin suttaantumaan alaluomelle, vaikka vain istuin tietokoneella. Ripset myös taipuivat takaisin alas, eikä pohjalla ollut taivutus pysynyt.

Pisteet: 6½ / 10

18,90 € / 9 ml, The Body Shop.­

Hourglass Caution Extreme Lash Mascara

Kauneusvloggaajien juuri Suomeen rantautuneen suosikkimerkin maskarasta väriä tulee hieman liikaa, mutta ei kauheasti. Yksi kerros riittää tavalliseen arkipäivään. Ripset ovat vähän tönkön oloiset ja tikkumaiset. Tuote ei juurikaan tuuheuta, vaan lupaa pidennystä. En huomaa sitä äärimmäistä pituuttakaan.

Taivutus ja väri pysyvät kuitenkin paikallaan koko päivän, eikä ripsari karise tai suttaannu pitkin naamaa. Sanoisinko, että melko perusripsari, joita mahtuu kymmenen tusinaan.

Pisteet: 7½ / 10

31 € / 9,4 g, Skincity.­

Bronx Colors 3 in 1 Full Body High Volume Mascara

Tuotteella on suuret lupaukset, sillä sen pitäisi sekä pidentää, antaa volyymia että taivuttaa ripsiä. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen lupaukset eivät täysin toteudu, sillä ripseni ovat edelleen piikkisuorat, eivätkä erityisen pitkät tai tuuheat. Siitä täytyy kuitenkin antaa kiitosta, että harjan muotoilun ansioita väri osuu jokaiseen yksittäiseen, jopa aivan pienimpään ripseen.

Toinen kerros tuo tullessaan luvattua volyymia, mutta ripset alkavat mennä myös paakkuihin ja väri kokkareiseksi. Puhtaalla ripsiharjalla harjaamisen jälkeen kehtaa poistua kotoa, mutta ripsari jää kauas mitalisijoista.

Pisteet: 5½ / 10

9,90 € / 12 ml, mm. Sokos.­

Bo-ho Green Make-up Mascara Jungle Longueur

Harjan lyhyet harjakset epäilyttävät. Väriä ei tunnu tulevan tarpeeksi, ja ripsiä saa harjata ees taas moneen kertaan. Luonnonkosmetiikkamerkin ripsarin ensimmäisen kerroksen jälkeen lopputulos on todella mitäänsanomaton, eikä toinen kerros suinkaan paranna tilannetta, vaan ripset tuntuvat raskailta. Taivutus ei pysy ollenkaan, vaan ripset lässähtävät alas. Päivän mittaan silmien alta saa pyyhkiä pariinkin otteeseen tummaa väriä.

Pisteet: 6- / 10

15,95 € / 8 ml, mm. Ruohonjuuri.­

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?