Pelkäätkö sinäkin poskipunaa? Katso ero: Näin aikuisen ihon saa hehkumaan hetkessä - Tyyli - Ilta-Sanomat

Pelkäätkö sinäkin poskipunaa? Katso ero: Näin aikuisen ihon saa hehkumaan hetkessä

Ammattimeikkaaja näyttää, että todellisuudessa poskipuna on hehkuvan ihon paras ystävä.

1.10.2019 14:13

Kuulutko sinäkin heihin, jotka kammoksuvat poskipunaa?

Turhaan – itse asiassa teet kasvoillesi karhunpalveluksen, jos muuten meikkaat, mutta jätät poskipunan väliin. Poskipuna on juuri se juttu, joka saa ilmeen hehkumaan ja tuo iholle kontrastia ja tervettä kuulautta!

Meikkimerkki Joe Blascon meikkaaja ja kouluttaja Hanna Turunen näyttää ja neuvoo, kuinka aikuinen, punakkuutta pelkäävä nainen käyttää poskipunaa.

– Usein poskipunaa laitetaan niin, että sanotaan, että olen minä laittanut sitä, mutta se ei näy, koska puna on häivytetty kokonaan. Poskipuna saa näkyä selkeästi punertavana kohtana, jotta teho toimii, Turunen sanoo.

– Poskipunalla saa kasvoihin muotoa. Meikkivoiteella kasvot jäävät turhan tasaiseksi.

  • Katso yllä olevalta videolta poskipunan teho ja meikkaajan ohjeet levittämiseen!

Kasvot ennen ja jälkeen poskipunan

Mallimme karttaa poskipunan käyttämistä, sillä ajattelee sen korostavan ihon punakkuutta.

– Monelle iholle sopii roosan sävyinen poskipuna, joka ei ole liian pinkki. Kesällä voi käyttää halutessaan vielä persikkaisempaa sävyä ja talvella roosaa, Turunen sanoo.

Otimme kuvat ennen ja jälkeen poskipunan levittämisen, näin kävi!

Tässä kuvassa meikki on muuten valmis, mutta poski- ja huulipuna puuttuvat. Iholla on meikkivoidetta ja valoväriä, ja kulmat ja silmät on meikattu.­

Tässä kuvassa kasvoille on lisätty poskipuna. Myös huulille on laitettu punaa.­

Ero ei ole valtava – poskipunan liiallisuutta tarvitseekin harvoin pelätä. Alemmassa kuvassa iho näyttää kuitenkin selvästi raikkaammalta, terveemmältä ja hehkuvammalta, eikö totta?

Turunen muistuttaa, että poskipunalla saa kohotettua ilmettä.

– Jos laitat poskipunaa liian alas, kasvojen ilme valahtaa. Kun poskipunaa laittaa poskipäälle, se nostaa kokonaiskuvaa ja raikastaa ilmettä.

Lisää poskipunaa

Hanna Turusen lisäksi myös tunnetut suomalaiset meikkitaiteilijat Eevis Liedes ja Raili Hulkkonen ovat painottaneet poskipunan käyttämisen tärkeyttä. Liedes nimesi pahimmaksi poskipunavirheeksi poskipunan puuttumisen, ja Hulkkonen sanoi, ettei sitä saa koskaan jättää välistä.

– Tuntuu, että suomalaiset käyttävät paljon aurinkopuuteria, ja sitten poskipuna jätetään kokonaan välistä. Poskipuna on kuitenkin aina se tuote, jonka levittämisen jälkeen asiakkaani huokaisevat, kuinka ihanan raikkaalta kasvot näyttävät, Liedes kertoi.

– Pelkkä meikkivoide jättää kasvot tasaisiksi. Ripaus poskipunaa antaa iholle heleyden, neuvoi puolestaan Hulkkonen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?