Kampaajan yllättävä neuvo sai Annan luopumaan hiusten perinteisestä pyyhekuivauksesta – koskee luultavasti sinuakin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kampaajan yllättävä neuvo sai Annan luopumaan hiusten perinteisestä pyyhekuivauksesta – koskee luultavasti sinuakin

Hiusten hierominen pyyhkeellä on pahasta muillekin kuin kiharatukkaisille.

Kuivaustekniikalla on suuri merkitys hiusten kunnolle ja hiusvärin pysymiselle. Kuvituskuva.

29.9.2019 18:45

Miten kuivaat hiuksesi? Tartutko kenties froteepyyhkeeseen ja pörrötät kunnolla? Et ole ainoa. Voimakas hankaaminen lienee nimittäin se yleisin tapa käyttää pyyhettä.

Froteella hankaaminen ei tee hiukselle hyvää

Ne, joilla on luonnonkiharat ja karheat – ja helposti takkuuntuvat – hiukset, ovat toki vältelleet pyyhkeellä hankaamista jo pidempään.

Kokemus nimittäin opettaa, että se tekee tukasta entistä karheamman ja hankaloittaa sen selvittelyä. Esimerkiksi kiharille tarkoitetun curly girl -metodin olennainen osa onkin, ettei hiuksia kuivata hieroen, vaan ne puristellaan kuivemmiksi mikrokuitupyyhkeellä tai kiedotaan t-paitaan.

Vaikka olen kuullut nämä neuvot, olen itse hieronut hiuksiani froteepyyhkeellä huoletta. Oma tukkani on varsin silkoinen ja painuu helposti päätä myöten. Olenkin itse asiassa tarkoituksella pörhöttänyt sitä oikein olan takaa sillä taka-ajatuksella, että se latistuisi edes aavistuksen hitaammin.

Kävin kuitenkin vastikään kampaajalla, ja hänen neuvonsa jälkeen minäkin aion saman tien luopua tekniikasta.

Lopeta hankaaminen, taputtele

Samalla, kun kampaaja levitti väriä tukkaani, hän neuvoi, miten värin saa kestämään hyvänä pidempään. Suuri osa ohjeista oli vanhoja tuttuja. Kuontalo kannattaa esimerkiksi pestä mahdollisimman harvoin ja lämpökäsittelyä vältellä.

Mutta sitten hän mainitsi pyyhekuivauksesta. Sain neuvoksi, että hiuksia ei tulisi koskaan hangata pyyhkeellä, jos haluaa ehkäistä värin haalistumista. Pyyhettä voi kyllä käyttää, mutta sillä tulisi mieluummin taputella hiuksia hellästi.

Ja toden totta, kun jälkeenpäin selvitin asiaa tarkemmin, useampi lähde vahvisti, että näin todella on. Hiusammattilaiset antavat samaisen vinkin esimerkiksi Insider- ja Good Housekeeping -sivustoilla.

Syykin on looginen. Kampaajani selitti minulle, että hierominen avaa hiussuomuja, ja väri pääsee siten pakenemaan helpommin. Samaisesta hiussuomujen aukeamisesta johtuu myös tukan karhentuminen. Toisin sanoen perinteisen pyyhekuivauksen voivat hylätä oikeastaan kaikki.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Kuinka usein hiukset oikeasti kannattaa leikata? Kampaajat antavat tyhjentävät ohjeet lyhyille ja pitkille hiuksille

”Ohuthiuksinen on usein kampaajan suosikkiasiakas” ja 6 muuta asiaa, jotka kampaaja haluaisi sinun tietävän ohuista hiuksistasi

4 yleistä tapaa pilata hiukset varmasti – kampaaja neuvoo välttämään, jos haluat hyväkuntoiset kutrit

Maailman helpoin ja nopein jakauskikka, jolla hiukset saa näyttämään tuuheammilta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?