Suomalainen hittikenkämerkki Minna Parikka alkaa valmistaa kenkiä kierrätysmuovista - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomalainen hittikenkämerkki Minna Parikka alkaa valmistaa kenkiä kierrätysmuovista

Pian myös designer-kengät on mahdollista hankkia merestä kerätyistä muovipulloista valmistettuna.

Suunnittelija Minna Parikka.­

25.9.2019 13:27

Maailmanmaineeseenkin noussut suomalainen Minna Parikka -kenkäbrändi juhlii 15-vuotista taivaltaan ja ilmoittaa samalla tuoreessa tiedotteessaan, että keväällä 2020 muuten nahkaa käyttävältä brändiltä on tulossa ensimmäiset vegaaniset jalkineet.

Vegaanisten kenkien materiaali on tehty Välimerestä kerätystä muovijätteestä ja siitä valmistetusta polyesterikuidusta.

Kierrätyspolyesterilla vältetään uuden materiaalin tuottaminen

Sama materiaali on noussut otsikoihin viime vuosina tiuhaan tahtiin.

Minna Parikan lisäksi suuret muotijätit ja monet kotimaiset brändit ovat alkaneet käyttää kierrätysmuovia vaatteissaan ja asusteissaan.

Minna Parikan tiedotteessa kommentoidaan, että brändin pyrkimyksenä on luoda tuotteita, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset.

– Teemme tutkimuksellista ja määrätietoista työtä, jotta voimme tulevaisuudessa hyödyntää yhä vastuullisempia materiaaleja.

Muun muassa Vihreät vaatteet -sivustolla kerrotaan, että kierrättäminen ei heikennä tekokuidun laatua, vaan siitä saadaan uudenveroista materiaalia. Kierrätyspolyesteri vähentää luonnonvarojen kulutusta, sillä uutta raaka-ainetta ei tarvita.

Kuuluisuuksien suosikit

Helsingistä maailmalle ponnistaneen brändin nousukiito ja kansainvälinen menestys lähti aikanaan puputennareista. Korvilla varustetut tennarit ovat näkyneet muotibloggareiden kuvissa, muotijulkaisujen sivuilla ja julkkisten ja heidän lapsiensa jaloissa. Parikan designia on nähty muun muassa Lady Gagan, Taylor Swiftin, Cara Delevingnen sekä Jennerin ja Kardashianin perheiden jaloissa.

Khloé Kardashianin tytär True.

Laulaja Carrie Underwood.­

Artisti Carly Rae Jepsen.

Muotitoimittaja Oxana Ong Milanon muotiviikoilla.­

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset