Millainen vaalea hiusväri on paras itselle? Julkkisten kampaaja neuvoo, miten täydellinen sävy valitaan - Tyyli - Ilta-Sanomat

Millainen vaalea hiusväri on paras itselle? Julkkisten kampaaja neuvoo, miten täydellinen sävy valitaan

Moni himoitsee nyt blondia tukkaa.

Näyttelijä Kate Winslet.­

24.9.2019 7:14

Vain taivas on rajana, sanoo hiustenvärjääjä, kun alkaa sävyä päähänsä valita vuonna 2019.

2010-luvulla oikeastaan kaikenlaiset hiusvärit ovat olleet trendikkäitä. Kirkkaat neonvärit, pirteät pastellit ja erilaiset liukuvärjäykset ovat loikanneet vuorotellen piristämään ihmiskunnan kuontaloita.

Villien hiusvuosien jälkeen kevyesti sävytetty tukka on tekemässä rytinällä paluuta. Tällä hetkellä moni havittelee hiuksiinsa luonnollista meininkiä. Erityisesti vaaleat hiukset ovat kovassa huudossa, mistä todisteena voi pitää esimerkiksi Google- ja YouTube-hakuja. Sana blonde eli blondi on kiilannut niiden ehdottomaan kärkeen.

Oikean sävyn salaisuus

Vaalean eri sävyjä riittää roppakaupalla. Miten niistä voi pieni ihminen löytää itselleen kaikkein parhaan?

Onneksi ammattilaiset osaavat jeesata! Julkkiskampaaja Nicola Clarke jakaa Byrdie-sivustolla salaisuutensa täydellisen vaalean hiussävyn valintaan. Clarken asiakkaisiin kuuluu liuta tunnettuja blondeja Kate Winsletistä ja Cate Blanchettista aina Sienna Milleriin ja Gwyneth Paltrow’hun.

Hiukset ihonsävyn mukaan

Jos haluaa hiusten värin imartelevan klassisella tavalla, Clarken mukaan kannattaa tarkastella omaa ihonsävyä.

Erittäin vaalealle iholle passaavat hienosti erittäin vaaleat sävyt. Vaaleaihoisen kannattaa ottaa huomioon myös se, taittaako iho kylmään vai lämpimään. Kylmälle ihonsävylle sopii usein paremmin kylmä hiussävy, lämpimälle lämmin.

Viileä blondi sopii vaaleaan ihoon. Kuvassa näyttelijä Sienna Miller.­

Näyttelijä Kate Bosworthin blondi on vaaleudestaan huolimatta lämmin ja imartelee päivettynyttä ihoa.­

Näyttelijä Emma Stone on tullut viime vuosina tunnetuksi punapäänä, mutta rokkasi vielä jokunen vuosi sitten platinablondina.­

Oliivi-iholle hehkua antavat astetta tummemmat vaaleat. Esimerkiksi lämpimänsävyinen balayage-värjäys toimii hienosti.

 

Näyttelijä Jessica Alba.­

Hyvin tummalle iholle Clarke suosittelee värjäystä, jossa vaalennus tehdään raidoittamalla niin, että kasvoja kehystävät suortuvat ovat vaaleammat.

Muusikko Rita Ora.­

Huomioi värivalinnassa myös elämäntyyli

Vaikka hiusvärien imartelevuudesta voidaan antaa neuvoja, värin valinta ei ole kiveen hakattua hommaa. Ulkonäköön liittyvät vinkit ovat aina vain vinkkejä, eivät koskaan sääntöjä. Jokainen saa värjätä hiuksensa ihan millaisiksi haluaa, ja mielipiteet tietyn värin sopivuudesta voivat myös vaihdella.

Itselle passelista vaaleasta hiussävystä kannattaa keskustella kampaajan kanssa. Vaikka tasainen platinablondi sopisikin ajatuksen tasolla sinulle loistavasti, mutta et halua käydä kampaajalla kuin korkeintaan kerran vuodessa, se ei välttämättä ole paras valinta.

– Selvitä, miten vaalea sävy sopii elämäntyyliisi ja onko se ylipäätään realistinen. Et halua hiussävyä, jota sinulla ei ole aikaa tai varaa ylläpitää, Clarke ohjeistaa.

Kannattaa myös muistaa, ettei täydellinen blondaus välttämättä onnistu hetkessä.

Joskus touhu vaatii useita värjäyskertoja, joiden välissä pitää odotella kuukausia, tai muuten tukka menee varsin kehnoon kuntoon. Jos haluat värjätä hiuksesi tummasta platinaan, muutoksessa voi hujahtaa helposti puoli vuotta.

Pidä huolta blondistasi

Vaalea tukka on siitä kinkkinen kaveri, että se saattaa muuttaa olemustaan tuosta vain. Vaikka kävelisi kampaajalta ulos päässään kivan viileänvaalea kuontalo, parin viikon päästä päätä koristavat helposti kellertävät suortuvat.

Blondistaan kannattaa pitää huolta myös värjäyskertojen välissä. Me Naiset kokosi aiemmin joukon tuotteita, jotka auttavat pitämään tukan viileänä. Katso tuotteet täältä.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Haaveiletko vaaleista hiuksista? Kokosimme yhteen 10 kuvaa tämän hetken kiinnostavimmista vaaleista sävyistä

Anna kasvaa! 9 todistetta siitä, että tyvikasvu saa vaaleat hiukset näyttämään käsittämättömän hyvältä

Mikä hiusväri sopisi sinulle? Kattava lista kertoo, millaisiin ihon sävyihin eri hiusvärit sointuvat parhaiten

Vaaleaa vai tummaa? Trendikäs ”sieniblondi” on täydellinen hiusväri sinulle, joka et osaa päättää!

Laulaja Ciara.­

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?