Testasimme tuuheuttavat shampoot ja hoitoaineet liukkaaseen ja lättänään tukkaan – näistä pulloista saa todella volyymia - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testasimme tuuheuttavat shampoot ja hoitoaineet liukkaaseen ja lättänään tukkaan – näistä pulloista saa todella volyymia

Testasimme 9 tuuheutta lupaavaa shampoota ja hoitoainetta perisuomalaisen lasimaiseen lättätukkaan ja löysimme pari hyvää uutta tuttavuutta.

Volyymia lupaavissa shampoo- ja hoitoainepareissa on todella eroja.­

19.9.2019 14:08

Ikuisesti tuuheampaa tukkaa metsästävä toimittaja otti testiin yhdeksän tuuheutta lupaavaa shampoota ja hoitoainetta. Mukaan mahtui hyvin erilaisia koostumuksia eri hintaryhmistä.

Testaajalla on pitkät, suorat ja käsittelemättömät hiukset, jotka ovat perisuomalaisen lasimaiset ja päätä pitkin hakeutuvat. Yksittäisiä hiuksia on runsaasti, mutta ne ovat melko ohuita. Hoitoainetta testaaja käyttää normaalisti vain silloin tällöin, sillä liukas ja terve hius ei sitä tunnu juuri kaipaavan.

Oliko testipurnukoista mihinkään? Se selviää nyt.

Vain hellää pesua: Maria Nila Pure Volume

Lupaus: Tuuheuttava shampoo hennoille hiuksille. Vahvistaa ja tuo rakennetta. Suojelee hiusväriä sekä hiuksia UV-säteiltä. Sulfaatiton, parabeeniton ja vegaaninen.

Kokemus: Trendikkäästi sulfaatiton shampoo & hoitoaine -kaksikko lupaa kaiken muun hyvän ohella tuuheuttaa hiuksia. Kuulostaa hyvältä, mutta kokemus jää latteaksi. Ihan perushyvä, hellästi pesevä kaksikko, mutta mitään tuuheuttavaa tai ilmavuutta tuovaa vaikutusta en huomaa. Shampoo vaahtoutuu hyvin, hoitoaine on perushyvä ja tuoksu on kivan raikas ja hieman karkkimainen.

Parin viikon käytön jälkeen tukka ja hiuspohja suorastaan huutaa syväpuhdistavaa shampoota, vaikken ole käyttänyt muita muotoilutuotteita kuin kuivashampoota. Sulfaatitonta shampoota etsivä voisi tykätä, mutta minä luovutan tämän suosiolla eteenpäin.

Shampoo 27 € / 350 ml, hoitoaine 27 € / 300 ml, mm. Eleven.fi.­

Loistava kotimainen: Cutrin Ainoa Body Vitality

Lupaus: Vahvistava shampoo kohottaa ja vahvistaa hiusta ja tuo tuuheutta ja runsautta. ”Räätälöity Pohjoisen hennoille hiuksille.”

Kokemus: Tämä shampoo pesee kunnolla, eikä hiuksiin tunnu jäävän mitään tuotejäämiä esimerkiksi kuivashampoosta. Ei lässäytä tukkaa, vaan hiukset tuntuvat vahvoilta, kimmoisilta ja eloisilta. Mitään maagista tuuheuttavaa vaikutusta tämäkään ei toki tuo. Todella onnistunut raikas tuoksu, jota voisin ostaa vaikka hajuvetenä. Hoitoainekin huuhtoutuu helpohkosti pois, eikä ole lätsäyttävimmästä päästä, vaikka tuntuukin oikeasti hoitavalta.

Tämän käytän loppuun ja saattaisin ostaa lisääkin. Plussaa myös kotimaisuudesta.

Shampoo 16,90 € / 300 ml, hoitoaine 17,90 € / 200 ml, tavaratalot.­

Perushyvä: Design.ME Puff.ME Volumizing

Lupaus: Tuuheuttava shampoo lisää hiusten volyymiä ja kiiltoa. Kosteuttaa, poistaa pörröisyyttä ja antaa hiuksille lämpösuojan. Sopii värjätyille hiuksille ja kaikille hiustyypeille. Sulfaatiton, parabeeniton ja gluteeniton.

Kokemus: Shampoon jälkeen tukka toden totta tuntuu ja näyttää kosteutetulta ja siloisen kiiltävältä. Sulfaatiton koostumus ei onnistu poistamaan edes yhtä kerrosta kuivashampoota, vaikka ennen tätä pesua hiukset on pesty syväpuhdistavalla shampoolla, vaan tuotetuntua on selvästi pesun jälkeenkin. Tukka tuntuu lötköltä ja lirulta, eikä edes kovin hyvin pestyltä: hiuspohjaa alkaa kutittaa muutaman pesun jälkeen.

Shampoon tuoksu on voimakkaan hajuvesimäinen, eikä sieltä raikkaimmasta päästä. Hoitoaine on ihan perushyvä: levittyy liukkaasti ja peseytyy suhteellisen helposti pois ja tuoksukin on miedompi ja erilainen kuin shampoossa. Kaksikko ei kuitenkaan tuuheuta.

Lupaus lämpösuojasta kuitenkin kiinnostaa, joten voisin varauksella suositella sulfaatittomien tuotteiden ystävälle, joka ei käytä muotoilutuotteita, mutta lämpökäsittelee hiuksiaan.

Shampoo 24,90 € / 300 ml, hoitoaine 24,90 € / 300 ml, mm. Hiustuote.fi.­

Yksi testin suosikeista: Paul Mitchell Invisiblewear

Lupaus: Luo täydellisen pohjan laittamattoman näköiseen ja huolettomaan lookiin. Pesee pois tuotejäämät ja tuo eloa hiukseen.

Kokemus: Shampoo tuntuu syväpuhdistavalta, ja kaikki hiukseen jäänyt tuotejäämä tuntuu lähtevän pois. Tunne on hyvin puhdas ja ilmava, ja pesun jälkeen tukka kaipaa selvästi hoitoainetta. Ihanan raikas tuoksu ja hyvä pesevyys, mutta jatkossa käyttäisin lähinnä silloin tällöin syväpuhdistavana tuotteena, en joka pesussa. Hoitoaine hoitaa hommansa moitteettomasti tukkaa lätsäyttämättä ja peseytyy suhteellisen helposti pois. Yksi testin suosikkikaksikoista.

Shampoo 24,90 € / 300 ml, hoitoaine 29,90 € / 300 ml, tavaratalot.­

Vahva haju: Natura Siberica Volumizing and Nourishing Shampoo & Maximum Volume Conditioner

Lupaus: Shampoo tuuheuttaa ja ravitsee. Hoitoaine lupaa tuoda kiiltoa, volyymia ja runsautta kaikille hiustyypeille. Sisältää lämpösuojan.

Kokemus: Shampoo putoaa hellästi pesevän ja tehokkaasti pesevän välimaastoon. Hiukset eivät jää nitisevän puhtaiksi, mutta puhtaiksi kyllä. Mukavan geelimäinen koostumus. Hoitoaineesta päällimmäiseksi muistoksi jää huumaavan vahva tuoksu, joka tuoksuu omaan nenään lähinnä käyneiltä marjoilta. Vahvoja hajuja karttava haluaa pysyä tästä kaukana. Tehossaan kaksikko jää testin keskikastiin, enkä huomaa mitään merkkejä lupaillusta tuuheudesta.

Shampoo 8,90 € / 400 ml, hoitoaine 7,90 € / 400 ml, mm. Oletkaunis.fi.­

Todella hoitava: Rich Pure Luxury Miracle Renew CC

Lupaus: Monitoimishampoo, joka antaa hiuksille tuuheutta, vahvuutta ja elinvoimaa ja saa hiukset näyttämään vahvoilta, runsailta ja säteileviltä. Viinirypäleuute kirkastaa hiuksen väriä ja taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan. Hoitoaine tuuheuttaa, korjaa ja suojaa hiuksia.

Kokemus: Hiukset jäävät tämän kaksikon jäljiltä kyllä runsaan ja raskaankin tuntuisiksi, mutta kaksikko on yksinkertaisesti liian hoitava jättääkseen ainakaan minun tukkaani varsinaisesti tuuheaksi. Hieman kuivemman ja ehkä pörröisemmän hiuslaadun omaava käyttäjä voisi tykätä näistä paljonkin. Tuoksu on melko voimakkaankin karkkimainen. Väriä kirkastavaa vaikutusta en muutaman pesun jälkeen huomaa.

Shampoo 9,90 € / 250 ml, hoitoaine 10,90 € / 200 ml, mm. tavaratalot.­

Yksi parhaista hoitoaineista: Wella Professionals Invigo Volume Boost Shampoo & Crystal Mask

Lupaus: Hoitava shampoo sopii erityisesti ohuille ja hennoille hiuksille tehden hiuksista vahvat ja tuuheat. Shampoo puhdistaa hiukset hellävaraisesti, poistaa muotoilutuotteiden jäämät ja antaa uutta elinvoimaa ohuille ja ryhtinsä menettäneille hiuksille. Shampoon ja hoitoaineen (tai nimensä mukaisesti hiusnaamion) sisältämä Bodyfying Spring Force Polymerer -yhdiste vahvistaa jokaista hiusta ja tekee hiuksista tuuhean tuntuiset.

Kokemus: Shampoo pesee hiukset lähes nitisevän puhtaiksi, eikä tunnu varsinaisesti hoitavalta. Tukka jää tuuheaksi ja ilmavaksi, mutta tuntuu kaipaavan hoitoainetta. Kirkas hiusnaamio on yksi parhaista hoitoaineista, joita olen tälle lirutukalle näyttänyt! Se ei jätä hiuksia raskaiksi ja ”liian hoidetuksi” vaan hiukset jäävät sileän ilmaviksi.

Ainoa ongelma ainakin omassa käytössäni on harvinaisen huono pakkaus. Maski on pakattu purkkiin, jossa mäntä työntää ainetta purkissa ylöspäin sen kuluessa. Tästä syystä myös painopiste siirtyy ylös, ja huomaankin pudottelevani tätä yhtenään suihkun hyllystä lattialle, jolloin purkki aukeaa ja mahtava hoitoaine valuu ulos pullosta. Kun alan suosiolla säilyttää purkkia suihkun lattialla, on jo puolet aineesta valunut suoraan viemäriin ja pumppumekanismi rikki. Jos tästä pääsee yli, suosittelen tätä kaksikkoa kaikille kaltaisilleni lasimaisen hiuksen omaaville lättätukille.

Shampoo 15,90 € / 250 ml, mask 18,90 € / 145 ml, Wella-kampaamoista ja hyvin varustelluista tavarataloista.­

Testin todellinen yllättäjä: Ikoo Don't Apologize, Volumize

Lupaus: Lisäävät volyymia, rakennetta, laajuutta ja kiiltoa ohueen, lättänään, hauraaseen tukkaan. Kevyt koostumus ja hento tuoksu.

Kokemus: Lapsellinen ulkoasu ei houkuta, mutta tässä onkin testin todellinen yllättäjä! Shampoo on raikkaan tuoksuista ja hyvin vaahtoavaa ja yksinkertaisesti tuntuu hyvältä. Hoitoaine on kerrankin tarpeeksi kevyttä omalle hiuslaadulleni, eivätkä hiukset jää pätkääkään raskaiksi, vaan putoavat hartioille ilmavina ja pehmeinä – ja silti sileinä ja hoidetun tuntuisina. Kuivemman ja pörröisemmän hiuslaadun omaavalle Ikoon hoitoaine saattaa tosin olla liiankin kevyttä. Tämän kaksikon käytän ilolla loppuun ja taidanpa ostaa lisääkin!

Shampoo 16,90 € / 250 ml, hoitoaine 16,90 € / 250 ml, mm. Stockmann.­

Hyvä ja edullinen: Dermosil Thickening

Lupaus: Ohuille hiuksille suunnattu shampoo saa hiukset tuntumaan tuuheammilta ja paksummilta. Hoitava ja tuuheuttava shampoo palauttaa hiusten luonnollisen kiillon ja sisältää hiuksia kosteuttavia betaiinia ja glyseriinia sekä hoitavaa pantenolia.

Kokemus: Oikein mukava tuttavuus! Shampoo tuoksuu raikkaalta ja vaahtoutuu huomattavan hyvin: riittoisaa tavaraa siis. Hoitoaine peseytyy omaan makuuni mukavan helposti pois, eikä ole yhtään liian tujusti hoitavaa. Karheamman hiuslaadun omaava käyttäjä saattaisi tosin kaivata tuhdimpaa. Tukka jää ilmavaksi, ei lättänäksi. Tykkään myös molempien raikkaasta, vesimäisestä tuoksusta. Plussaa kotimaisuudesta, edullisesta hinnasta ja tyylikkään yksinkertaisista ja toimivista pakkauksista.

Shampoo 5,30 € / 250 ml, hoitoaine 5,70 € / 250 ml, Dermosil.fi.­

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?