13 suomalaista naista paljastaa kuvansa ennen ja jälkeen meikin: ”Minulle on tärkeää, että meikkaan vain itseni takia”

13 nuorta naista kertoo suhteestaan meikkaamiseen ja meikittömyyteen.

13 nuorta naista paljastaa kuvansa ennen ja jälkeen meikkaamisen.

17.9.2019 20:00

Ilta-Sanomat käsittelee juttusarjassa ulkonäköpaineita, jotka varjostavat monen nuoren elämää.

Tuoko meikki itsevarmuutta? Miltä meikittö­myys tuntuu? Teemaviikon myötä pyysimme 13 nuorta naista kertomaan suhteestaan meikkaami­seen ja meikit­tömyyteen.

Heidi, 20

– Meikkaaminen on minulle harrastus ja mukava ajanviete. Esikoisen syntymän jälkeen meikkaaminen on vähentynyt, koska aikaa ei enää ole. Jos aamulla on lähtö jonnekin, mieluummin nukun ylimääräisen tunnin. Olen ihan sinut meikittömän naamani kanssa, ja jos esimerkiksi menen lähikauppaan, en meikkaa.

Pirita, 24

– Nuorempana meikkasin aina kouluun, töihin ja kauppaan, mutta nykyään kuljen arkena töissä ja muualla ilman meikkiä. Ehkä nykyään hyväksyn paremmin sen oman meikittömän pärstäni. Meikkaamisen taas ajattelen olevan taidetta kasvoille. On kiva kokeilla uusia juttuja, ja tietysti se tuo myös itsevarmuutta.

Mira, 21

– Minulle meikkaaminen on taiteenmuoto, jolla haluan ilmaista itseäni. Aloitin meikkaamisen opettelun huonohkon itsetunnon takia.

Salla, 21

– Olen oikeastaan harvoin todella meikattuna ihmisten ilmoilla. Suhteeni meikkaamiseen on mielestäni parantunut huimasti vuosien aikana: pitkään meikkaaminen oli itselleni vain tapa peitellä rumia kasvoja, ja tunsin usein itseni rumaksi ilman meikkiä. Tänä päivänä meikkaaminen ei ole itselleni pakollista eikä rumien puolien piilottelua, vaan pikemminkin kauniiden puolien korostusta. Nykyään olen itsevarmempi itsestäni ja omasta ulkonäöstäni sekä meikeillä että ilman meikkiä.

Jasmin, 26

– Olen aina tykännyt meikata, mutta meikkaan silti suhteellisen harvoin. Esimerkiksi töissä olen pääasiassa aina meikittä, samoin kotona. Käytän meikkiä, koska se saa minut tuntemaan itseni naiselliseksi ja tekee olosta itsevarmemman, vaikka viihdynkin suurimman osan ajasta meikittä.

Julia, 18

– Meikkaan nykyään aika harvoin, mutta silloin kun meikkaan, niin meikkaan kunnolla – eli laitan esimerkiksi tekoripset. Minulle on tärkeää se, että meikkaan vain itseni takia ja miellytän vain itseäni, en muita. Meikkaaminen on tapa tuoda itseäni esille, ja meikkaan välillä vaikka olen vain kotona.

Pinja, 20

– Nykyään koen oloni nykyään tosi hyväksi myös ilman meikkiä. Ennen en uskaltanut huonon itsetuntoni takia liikkua ilman meikkiä, mutta onneksi nykyisin voin tehdä niin itsetunnon parantumisen johdosta. Olen itsevarmempi todennäköisesti ilman meikkiä, ja meikkaankin lähinnä sen takia, että pidän siitä. Minua ei kiinnosta muiden mielipiteet naamastani, oli meikkiä tai ei. Nykyaikanakin osa kuvittelee, että naiset meikkaisivat miehiä varten, vaikka uskon, että lähes kaikki meikkaavat itseään varten.

Karoliina, 18

– Olen suurimmaksi osaksi ilman meikkiä – käytän meikkiä yleensä viikonloppuisin tai juhlissa. Meikkaaminen on minulle kivaa ajanvietettä, nautin meikkaamisesta ja tykkään siitä, miltä näytän meikillä, mutta olen tosi tyytyväinen itseeni myös ilman meikkiä.

Milla, 24

– Tykkään meikata ja laittautua, mutta teen sitä oikeastaan vain viikonloppuisin. Arkena töihin tulee todella harvoin meikattua. Viikonloppuisin on enemmän aikaa panostaa ulkonäköön. Koen oloni itsevarmemmaksi meikillä, mutta viihdyn todella hyvin myös ilman meikkiä. Nuorena arkailin lähteä ulos ilman meikkiä, mutta nykyään en edes mieti moista.

Jemina, 21

– Meikkaan todella harvoin, lähinnä vaan jos on jotain vähän ”spessumpaa” menoa. Muuten olen lähes koko ajan ilman meikkiä. Pidän meikittömistä kasvoistani – jotenkin paljon freesimpi olo koko ajan! Olen aina tykännyt luonnollisesta lookista.

Emma, 21

– Meikkaan yleensä vain viikonloppuisin, arkisin olen meikittä. Joskus kun minulla on aamulla ylimääräistä aikaa, saatan laittaa vähän meikkiä. Minulla on ripsienpidennykset ja kulmakarvojen kestopigmentointi, joten yleensä teen vain meikkipohjan ja vahvistan vähän kulmia. Tykkään myös käyttää huulipunia. Koen oloni itsevarmemmaksi meikillä, mutta en koe ongelmaksi myöskään poistua kotoa ilman meikkiä!

Pipsa, 21

– Meikkasin ennen melkein päivittäin, mutta viimeisen vuoden aikana se on vähentynyt huomattavasti. Meikkaaminen on nykyään kivaa vaihtelua luonnollisiin kasvoihin, ja silloin kuin haluaa panostaa enemmän ulkonäköön. Pystyn tekemään meikittä ja meikillä lähtökohtaisesti kaikki samat asiat, mutta meikki lisää itsevarmuutta.

Angelica, 23

– Sipaisen suunnilleen päivittäin peitevoidetta silmien ja nenän alle. Vahvemmin meikkaan sitten, kun olen lähdössä ulos tai jos joku päivä tekee mieli meikata enemmän. Minulla ei ole mitään ongelmia meikittömyyden kanssa, ja on usein päiviä, jolloin tuntuu siltä, etten edes halua meikata yhtään. Tunnen kuitenkin onnistuneen meikin kanssa oloni hieman itsevarmemmaksi kuin ilman. Minulla on volyymiripsienpidennykset, mutta itsetuntoni ei riipu niistä. Ne vaan näyttävät kivoilta ja nopeuttavat aamuja.

Jaa oma meikitön kuvasi somessa aihetunnisteella #oonhyvänäin

Lue kaikki Oon hyvä näin -juttusarjan jutut täältä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?