Huippukampaajat kertovat, kuinka usein hiukset todella pitäisi leikata – katso selkeät ohjeet kaikille pituuksille - Tyyli - Ilta-Sanomat

Huippukampaajat kertovat, kuinka usein hiukset todella pitäisi leikata – katso selkeät ohjeet kaikille pituuksille

Moni leikkauttaa hiuksensa liian harvoin. Sopiva leikkausväli riippuu tukan pituudesta.

15.9.2019 18:45

Kuinka usein sinä näytät hiuksillesi saksia? Todennäköisesti liian harvoin, jos kampaajien sanaan on uskominen.

Kampaajakäyntien välttelyyn on monia syitä aina rahansäästöstä laiskuuteen. Tukkaa voi toki hoitaa kotona käyntien välillä, mutta yksinkertainen tosiasia on, että liian harva leikkausväli saa hiukset menettämään muotonsa.

Coveteur-sivusto kysyi hiusstylisteiltä, kuinka usein parturi-kampaajan tuoliin pitäisi oikeasti istahtaa. He antoivat ohjeet niin lyhythiuksisille, polkkatukkaisille kuin pitkähiuksisillekin.

Ihan lyhyet hiukset ja otsatukka

Lyhythiuksisten on piipahdettava kampaajalla muita useammin, jotta hiusmalli pysyy siistinä. Coveteurin haastattelema newyorkilaiskampaamon luova johtaja Eric Rosado ohjeistaa, että pixie-mallin hiukset vaativat leikkausta 4–6 viikon välein.

– Jotkut asiakkaani tulevat jopa kahden viikon välein. Silloin heiltä siistitään niska ja korvien ympärys, Rosado kertoo.

Rihannan ja Rita Oran hiuksia laittanut kampaaja Ursula Stephen on jotakuinkin samoilla linjoilla.

– Lyhyet hiukset ja otsahiukset on leikattava vähintään joka kuudes viikko.

Polkkapituus

Polkkatukka ja pitkä polkka ovat hieman anteeksiantavampia hiusmalleja. Rosado suosittelee 6–8 viikon leikkausväliä. Jos odottaa pidempään, hiusten malli alkaa hänen mukaansa muuttua.

– Polkkatukassa tärkeintä on muoto ja pituus, minkä vuoksi ne tarvitsevat enemmän ylläpitoa kuin pitkät hiusmallit, komppaa muun muassa Natalie Portmanin ja Cara Delevingnen hiusstylistinä työskennellyt Mara Roszak.

Pitkät hiukset

Pitkät kutrit vaativat leikkausta huomattavasti harvemmin kuin lyhyet. Moni antaakin pitkän tukan kasvaa valtoimenaan ja vaivautuu kampaajalle vain kerran pari vuodessa. Se on ammattilaisten mukaan virhe.

– Jos hiukset käy leikkauttamassa vain pari kertaa vuoden aikana, ne saattavat alkaa katkeilla kuivuuden ja kaksihaaraisten hiusten vuoksi. Silloin hiuksesta tulee katketessaan lyhyempi kuin silloin, jos saksia käytettäisiin säännöllisesti, sanoo Roszak.

Roszak suosittelee kaikkia leikkauttamaan hiuksensa joka kolmas kuukausi. Samoilla linjoilla on Beyóncen tukkataiturina tunnettu Kim Kimble.

– On viisasta pysyä 2–3 kuukauden leikkuuvälissä huolimatta siitä, mikä hiusten pituus on. Muuten syntyy kaksihaaraisia.

Hiusstylisti Edward Tricomi toppuuttelee hieman:

– Hiukset eivät oikeasti kärsi, jos niitä ei leikkaa säännöllisesti, mutta latvat kyllä kuivuvat. Lisäksi hiusmalli kasvaa pitkäksi ja menettää muotonsa. Jotkut erittäin pitkähiuksiset saattavat selvitä yhdellä tai kahdella hiustenleikkuulla vuodessa.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

4 yleistä tapaa pilata hiukset varmasti – kampaaja neuvoo välttämään, jos haluat hyväkuntoiset kutrit

Kaipaatko uutta hiustyyliä? Nämä vinkit auttavat valitsemaan juuri sinulle sopivan tukan

Unohda ohuiden hiusten ongelmat! Asiantuntija neuvoo parhaat leikkaukset hennolle tukalle

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?