Testissä aurinkopuuterit – yksi on ylivoimainen ykkönen huumaavalla tuoksulla ja hehkuvalla tuloksella - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testissä aurinkopuuterit – yksi on ylivoimainen ykkönen huumaavalla tuoksulla ja hehkuvalla tuloksella

Kokeilimme 10 kiinnostavaa aurinkopuuteria. Parin luottomerkin puuterit olivat pettymyksiä, ja parhaiksi selviytyivät suurelle yleisölle hieman tuntemattomammat tuotteet.

Aurinkopuuterilla saa kasvoille tervettä hehkua, väriä ja kontrastia.­

5.9.2019 15:18

Artdeco All Seasons Bronzing Powder, 34,90 € / 20 g

Puuteri näyttää vaalealta ja hillityltä, joten otin sitä siveltimeen oikein runsaalla kädellä. Ei olisi tarvinnut; pigmenttiä oli enemmän kuin riittämiin, ja kasvoista tuli kertaheitolla kunnolla puuteroidut.

Sävy on todella kaunis ja puuteri levittyi iholle nätisti. Tykkään myös siitä, että kahden eri sävyn ansiosta efektiä on helppo muutella halutun lopputuloksen ja oman päivetyksen perusteella. Lopputuloksena kaunis look ja suhteellisen hehkuva iho. Jatkoon!

Arvosana: 4+ / 5

Idun Minerals Bronzer, 30 € / 5 g

Apteekeissa myytävän Idun Mineralsin aurinkopuuteri on näppärän kokoinen muttei yhtään liian pieni puuterisiveltimelle. Puuteri on todella hehkuvaa ja kimaltelevaa, mutta iholla vaikutelma pehmenee – liiasta glitteriefektistä ei siis tarvitse huolehtia.

Midnattssol-sävy on kuitenkin turhan punertava, punakat kasvoni eivät tykkää lisäväristä. Muuten puuteri toimii ihan kivasti ja levittyy keskiverron helposti ja tasaisesti.

Arvosana: 3 / 5

IsaDora Bronzing Powder, 23,50 € / 20 g

Pakkaus on nätti, mutta onko se kuitenkin turhan massiivinen? Testin muut pienemmät toimivat aivan yhtä hyvin siveltimien kanssa ja ovat samalla mukavan näppäriä. Plussaa kuitenkin isosta peilistä.

Itse puuteri on ihan ok – ei ihastuta muttei vihastutakaan. Lopputulos ei ole yhtä pehmeä, tasainen tai hehkuva kuin monella muulla testituotteella. Puuteri on myös kuivan ja hajoavan tuntuista levittyäkseen nätisti.

Arvosana: 2½ / 5

Maybelline City Bronzer Powder, 13,90 € / 8 g

Tutun markettimerkin aurinkopuuteri on yllättäjä! Hyvin vaatimattoman näköinen puuteri tekeekin ihosta nopeasti ja helposti kauniin hehkuvan ja jopa blurratun näköisen. Levittyy tasaisesti, ja testattu sävy light cool on todella hyvä vaaleimmallekin iholle. Tykkään!

Arvosana: 4+ / 5

Lumene Natural Glow Bronzer, 15,90 € / 10 g

Kotimaisen suosikkibrändin aurinkopuuteri on hyvin peruspuuteri, joka ei yllätä muttei petäkään. Jos tykkäät Lumenesta, voit valita myös aurinkopuuterin hyvillä mielin merkiltä. Ei ole testin parhaimmistoa, mutta ajaa asiansa. Meikistä tulee hyvä ja nätti.

Arvosana: 3+ / 5

Nyx Professional Makeup California Beamin’ Face & Body Bronzer, 13,90 € / 14 g

Tästä en tykkää yhtään. Testi saa jäädä yhteen kokeilukertaan: ei levity tasaisesti ja jättää iholle tunkkaisen ja epätasaisen jäljen. Myös testattu sävy on oudon punainen. Ei jatkoon.

Arvosana: 1 / 5

MakeTheMake Vitamin C Soft Compact Bronzer, 28 € / 16 g

Kauneusverkkokauppa Skincityn oman merkin aurinkopuuteri on yksi testin pigmenttisimmistä tuotteista. Jos toivot runsaasti väriä ja kunnolla päivettynyttä lookia muutamalla sutaisulla, tähän voi todella luottaa.

Itse jään kaipaamaan täysin mattaiseen tuotteeseen hieman lisää hehkua. Tuote levittyy hyvin.

Arvosana: 3 / 5

Boho Green Makeup Bronzer, 16,50 € / 10 g

Jälleen uusi yllättäjä! Tuote on luonnonkosmetiikkaa, mutta tästä ei pigmenttiä puutu. Vaatimattoman näköisestä pakkauksesta saa kasvoille kunnollisen ja kauniin kesähehkun. Toisin kuin toisessa erittäin pigmenttisessä tuotteessa MakeTheMakessa, tässä on myös hillitty hehku mukana.

Tykkään! Etenkin luonnonkosmetiikan ystäville hyvä hankinta.

Arvosana: 4 / 5

BareMinerals Endless Summer Bronzer, 45 € / 10 g

Pakkauksessa hyvin tummalta näyttävä mineraalimeikkimerkin puuteri kauhistuttaa alkuun, mutta sulautuukin iholle yllättävän luonnolliseksi väriksi. Faux tan -sävy on testin kylmin: tämän kanssa ei todellakaan tarvitse huolehtia liian oranssihtavasta lookista. Kasvoille saa nopeasti väriä ja kunnolla kontrastia, kun puuteri taikoo esiin ja korostaa kasvonpiirteet.

Tummuutensa ja viileän sävynsä ansiosta aurinkopuuteri soveltuukin myös kevyisiin varjostuksiin. Jos varjostusten meikkaamisen kokeileminen houkuttelee, hanki tämä. Meikkasin samalla tuotteella myös silmät. Sama sävy toimii sivellintä vaihtamalla kauniin luonnollisena luomivärinä. Tämä jää käyttöön.

Arvosana: 4+ / 5

Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer, 17,95 € / 11 g

Testin voittajasta ei ole kysymystäkään. Suomessa edelleen suhteellisen tuoreen merkin Physicians Formulan kulttimainetta nauttiva aurinkopuuteri on virheetön.

Puuteri tuntuu nimensä mukaisesti koostumukseltaan voimaiselta, tuoksuu huumaavalta kookokselta ja levittyy iholle paremmin kuin mikään muu bronzereista. Iho näyttää huippuhehkuvalta ja vaalea sävy on kaunis ja luonnollinen. Tätä kokeiltua ei tee enää mieli tarttua kovin moneen muuhun puuteriin, ellen toivo astetta tummempaa lopputulosta – tosin puuteria saa myös tummemmissa sävyissä. Myös moni kauneusvloggaaja vannoo kyseisen tuotteen nimeen.

Tästä en luovu! Iso suositus.

Arvosana: 5 / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?