Avain terveisiin, kiiltäviin ja ilmaviin kutreihin? Tapa, jonka moni unohtaa hiustenhoidossa kokonaan - Tyyli - Ilta-Sanomat

Avain terveisiin, kiiltäviin ja ilmaviin kutreihin? Tapa, jonka moni unohtaa hiustenhoidossa kokonaan

Terveet hiukset kasvavat terveestä hiuspohjasta, sanotaan.

2.9.2019 16:17

Moni panostaa hiusten hyvinvointiin, mutta päänahka jää usein unohduksiin, huomauttaa Kampaamotuotteet.fi-verkkokaupan tiedote.

Hiuspohjan hyvinvointi on kuitenkin avain terveisiin ja kiiltäviin kutreihin, siinä sanotaan.

Tärkeä kulmakivi

Hiusalan asiantuntija ja verkkokaupan yrittäjä Tomi Yrjänä muistuttaa, että päänahan kuorinta on yksi hiustenhoidon tärkeimpiä kulmakiviä. Se tulee kuitenkin mieleen vasta silloin, kun hiuspohja alkaa oireilemaan kutinalla, kireydellä tai arkuudella.

Lievät hiuspohjan ongelmat voivat ratketa kuorinnan avulla.

Kuorinta parantaa hiusten kasvua ilman kertymien aiheuttamaa rasitusta, ja hoitotuotteet imeytyvät helpommin sekä toimivat tehokkaammin. Liiallinen määrä epäpuhtauksia ja tuotejäämiä hiuspohjassa pahimmillaan tukkii hiustuppeja.

Samaa mieltä on aiemmin ollut kansainvälinen hiusstylisti Jennifer Yepez.

– Uskon todella päänahan kuorimiseen. Se kannattaa varsinkin, jos hiuksia ei pese kovin usein.

Kuorinta auttaa myös hiusten ilmavuuteen

Hienojakoiset muotoilutuotteet, kuten kuivashampoo ja hiuslakka kertyvät helposti hiuksiin sekä hiuspohjaan. Hiustuotejäämät voivat litistää hiuksia, kun hius ei pääse kasvamaan niiden luonnolliseen kasvusuuntaan eli ylöspäin.

Säännöllinen päänahan kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, talia ja muotoilutuotteiden jäämiä.

– Jos kärsit päätä myöten valuvista hiuksista, kokeile päänahan kuorintaa. Hiuksista tulee tuuheat ja ilmavat, tiedotteessa vinkataan.

Yrjänällä on kuorinnan lisäksi toinenkin vinkki tuotejäämien kertymisen välttämiseksi.

– Jos haluat ehkäistä muotoilutuotejäämien syntymistä, suosi vesiliukoisia tuotteita. Esimerkiksi öljypohjainen hiusvaha voi tarttua niin tiukasti kiinni, ettei se välttämättä lähde irti normaalissa shampoopesussa.

Näin kuorit hiuspohjasi:

  1. Pese hiukset normaalisti puhtaaksi irtonaisesta rasva,- lika- ja muotoilutuotekertymistä.

  2. Levitä kuorintavoidetta hiuspohjaan ja pyörittele hellävaraisesti sormenpäillä. Kuori päänahkaa tuotteen vaikutusajan mukaisesti ja huuhtele huolellisesti.

  3. Päänahka kaipaa kosteutusta kuorinnan jälkeen. Levitä kosteuttava hiusnaamio hiuksiin ja hiuspohjaan. Oikein valittu kosteuttava naamio ei rasvoita hiuspohjaa, vaan kosteuttaa ja tekee ihosta sekä hiuksista ihanan pehmeän sekä kosteutetun.

  4. Hiuspohjaa voi kuoria shampoopesun yhteydessä kerrasta kolmeen kertaan kuukaudessa. Liian tiuha kuorinta voi innostaa hiuspohjaa rasvoittumaan.

  5. Jos hiuspohja on rikki, kuorintaa tulisi välttää. Se voi aiheuttaa entistäkin rikkinäisemmän tulehtuneemman ihon. Esimerkiksi psoriasis ja muut päänahan sairaudet voivat villiintyä kuorinnasta. Hiuspohjaan liittyvät isommat ongelmat kannattaa selvittää aina lääkärin luona.

Kokeile kuorivia shampoita – tai tavallista sokeria

Hiuspohjan kuorintaan voi hankkia erikseen suunnitellun kuorivan shampoon. Olemme vinkanneet aiemmin myös edullisesta kikasta, jonka voi toteuttaa kotona helposti omalla shampoolla. Sen joukkoon lisätään vain sokeria.

The Body Shopin puhdistava kuorintashampoo Fuji Green Tea Refreshingly Purifying Scrub Shampoo toimii suolakiteiden voimin, 20,90 €.

KC Professionalin Back to the Roots -sarjan Exfoliating Shampoo kuorii ja kosteuttaa, 13,90 €.

Briogeo Scalp Revival Charcoal + Coconut Oil Micro-Exfoliating Shampoo kuorii ja puhdistaa Binchotan-hiilen avulla hellävaraisesti, 36,90 €.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?