Testasimme hopeashampoot ja -hoitoaineet – näillä saat hiuksiin takuulla kylmän sävyn!

Kokeilimme joukon hopeatuotteita. Muutama merkki vakuutti blondit testaajat täysin.

Silver-tuotteiden violetit pigmentit taittavat hiusten kellertäviä sävyjä pois ja saavat tukan hehkumaan viileänä.

29.8.2019 17:00

Fudge Clean Blonde Damage Rewind Violet-Toning -shampoo 23,90 € / 250 ml ja -hoitoaine 23,90 € / 250 ml

Olin kuullut hehkutetuista Fudgen hopeatuotteista jo aiemmin, mutten koskaan ollut itse niitä testannut. Ensimmäisen kahden pesun jälkeen olin auttamatta koukussa: tuote todella tekee luonnostaan lämpimän vaaleista hiuksista näyttävän hopeiset, jopa platinaan taittavat.

Lisäksi Fudge tekee suorista hiuksista uskomattoman ilmavat ja kuohkeat. Ainoan miinuksen tuote saa siitä, että väri tarttuu hiusten lisäksi hyvin tiukasti kiinni myös hiuspohjaan. Itseäni se ei juurikaan haittaa, mutta harvakutrisemmalla violetti pää saattaa herättää enemmän huomiota.

L’Oréal Professionnel Serie Expert Blondifier Cool -shampoo 16,90 € / 300 ml ja -hoitoaine 19,90 € / 200ml

Tuote tuoksui heti hiuksiin laittaessa tymäkältä, mutta lopullinen teho jäi pullossa sijaitsevista varoituksista huolimatta lähes huomaamattomaksi. Hoitoaine teki paksuista suorista hiuksista hyvin raskaan ja liukkaan, päätä pitkin lipuvan kokonaisuuden. Uskon, että tuote voisi sopia paremmin kiharalle ja enemmän kosteutusta tarvitsevalle hiustyypille.

Bio Rich Hopeashampoo 5,20 € / 300 ml

Hyvä hinta-laatusuhde! Odotukseni tuotetta kohden olivat melko olemattomat, mutta se onnistui yllättämään. Aroma therapy -merkinnän voisi tosin jättää pois, sillä tuotteen voimakkaan parfyyminen haju on terapiasta kaukana. Brändillä ei ole hopeahoitoainetta, mutta yhdistettynä luottohoitoaineeseeni tuote puhdisti, sävytti ja jätti hiukset kuohkeiksi. Hyvä budjettivaihtoehto hopeashampookokeiluihin!

Lee Stafford Bleach Blondes -shampoo 9,90 € / 250 ml ja -hoitoaine 9,90 € / 250 ml

Etenkin shampoo sisältää runsaasti violettia pigmenttiä. Valitettavasti pigmentti ei jostain syystä tunnu tarttuvan, vaan hiukset kellertävät yhtä paljon kuin ennen pesua. Shampoo on hyvin kuivattavaa, eikä hoitoaine pysty sen jäljiltä mitenkään kosteuttamaan blondauksen polttamaa karheaa hiusta tarpeeksi. Loppujen lopuksi tarvitsen hoitoaineen perään vielä erillisen, kosteuttavan hoitoaineen ja syvähoitavan hiusnaamion, jotta voin kuvitella näyttäväni hiusharjaa tukalle.

Plantur39 Hopea Sävyttävä fytokofeiinishampoo 19,40 € / 250 ml ja Sävyttävä hoitoaine ja 19,40 € / 150 ml

Apteekkishampoon virallisen näköiseen pulloon on kätketty tehotuote! Vaikka shampoo ei ole kädelle kaadettaessa yhtä pigmenttistä kuin ehkä muut, hiuksissa ero on huomattava. Tämä teki hiuksista niin hopeiset, että minulta kyseltiin, olinko käynyt kampaajalla sävyttämässä. Shampoo ei myöskään kuivata hiusta, vaan soveltuu toistuvaan käyttöön. Mukana tuleva hoitoaine on varsin kelpoa, mutta runsaasti vaalennettu hius tarvitsee välillä tehohoitoa. Shampoo lupaa myös auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä sisältämänsä fytokofeiiniyhdisteen avulla.

Redken Color Extend Blondage -shampoo 24,90 € / 300 ml ja -hoitoaine 26,90 € / 250 ml

Shampoo hopeoitti hiusta tehokkaasti, efekti jäi vain hivenen esimerkiksi tehokkaasta Planturista. Käytön kanssa sai kuitenkin olla tarkkana, sillä shampoo värjäsi kämmeniä ja kynsinauhoja. Hoitoaine ja shampoo olivat molemmat todella hoitavia, ja soveltuvat siksi hyvin jatkuvaan käyttöön.

Four Reasons No Yellow Shampoo, 16,90 € / 300 ml

Shampoo on hyvin tummaa ja pigmenttistä. Se tuntuu miellyttävältä hiuksissa ja puhdistaa perusteellisesti. Itse tykkään runsaasta vaahtoamisesta, ja siksi tämä saa plussaa.

Hiukset tuntuvat pesun jälkeen kaipaavan hoitoainetta, mutteivät ole kuitenkaan rutikuiva takkukasa. Tähän sarjaan ei kuulu omaa hoitsikkaa, mutta normaalin hoitoaineen jälkeen tukka tuntuu suunnilleen samalta kuin yleensäkin. Hiusten kuivuttua huomaan, että shampoo myös toimii: hiukset hehkuvat hopeisina. Voisin hyvin ottaa tämän käyttöön luottohopeashampooni rinnalle. Kelpo tuote kaikin puolin.

Sim Sensitive DC Blond -shampoo 16,90 € / 250 ml ja -hoitoaine 16,90 € / 200 ml

Innostuin heti, kun luin purkista, että tuotteet on valmistettu Suomessa, eivätkä ne sisällä hajusteita. Shampoo ei vaahtoa aivan yhtä hyvin kuin jotkin muut hopeashampoot. Tuote tuntuu hiuksissa ihan miellyttävältä, mutta tuoksuttomuuden vuoksi siinä on erikoinen, hieman lääkemäinen haju. Se ei kuitenkaan jää hiuksiin. Hiukset ovat shampoon ja hoitoaineen jäljiltä hieman hamppuiset. Hoitoaine on harmillisen hailakan väristä, muttei onneksi tuoksu miltään. Hoitoaine ei ole tarpeeksi kosteuttava runsaasti vaalennetulle hiukselle. Käyttäisin shampoota ennemmin tavallisen, toimivaksi todetun hoitoaineen kanssa.

Sävyssä tuotteet tekevät sen mitä pitääkin, vaikka olen kokeillut tehokkaampiakin tuotteita. Sarja voisi sopia hajusteherkille, jotka haikailevat hopeashampoon perään.

IdHair Elements Xclusive Blonde -shampoo 19,90 € / 300 ml ja -hoitoaine 19,90 € / 300 ml

Shampoon tuoksu tuo mieleen hiusvärin eikä ole siksi kovin miellyttävä. Joudun lotraamaan shampoota pitkiin ja paksuihin hiuksiini runsaasti, jotta saan tarpeeksi vaahtoa ja levitettyä sen kaikkialle. Tuntuu, etteivät hiukset puhdistu kunnolla ja pesuhetki on työläs.

Hiukset tuntuvat narumaisilta ja kuivilta ja jämähtävät yhdeksi köntäksi, josta tuntuu kadonneen kaikki kosteus. Tilanne kuitenkin korjaantuu sarjan hoitoaineella, joka on yllättävän hoitavaa hopeahoitoaineeksi. Hoitoaineessakin on sama pistävä tuoksu, mutta se jättää hiukset helposti harjattaviksi.

Hiusten väri on testin jälkeen melko sama kuin aiemminkin. En huomaa keltaisuuden taittumista erityisen voimakkaasti. Hoitoaineen voisin ottaa päivittäiseen käyttöön, sillä se pärjää jopa omalle kalliille hiusnaamiolleni hiusten takuttomuudessa.

Cutrin Aurora CC Silver Shampoo 16,90 € / 250 ml ja -hoitoaine 16,90 € / 200 ml

Shampoossa on intensiivinen väri eli runsaasti pigmenttiä. Koostumus on makuuni vähän turhan juoksevaa, ja se värjää myös sormet ja kynnet. Tuoksu on raikas.

Shampoo kaipaa peräänsä hoitoainetta. Hoitoaine on kuin paksua maalia, erikoinen koostumus! Siinäkin on runsaasti pigmenttiä. Vaikka tuotteesta puuttuu perinteinen hoitoaineen kermaisuus, se jättää hiukset pehmeiksi ja helposti käsiteltäviksi lyhyelläkin vaikutusajalla.

Näillä tuotteilla saa kevyen tehon. Astetta viileämmän lopputuleman huomaa juuri ja juuri.

KMS ColorVitality Blonde Shampoo 27,90 € / 300 ml ja -hoitoaine 27,90 € / 250 ml

Shampoossa on kiehtova metallinhohtoinen sävy ja miellyttävä tuoksu. Se vaahdottuu hyvin – pienikin määrä riittää. Pakkaus tuntuu riittoisalta. Tässä ei ole pitkää vaikutusaikaa, joten sopii malttamattomalle. Ei myöskään sotke käsiä. Hiukset tuntuvat helposti kammattavilta jo ennen hoitoainetta!

Hoitoaine on geelimäistä, eikä sekään värjää sormia. Hiukset jäävät hyväntuoksuisiksi, silkkisiksi, helposti kammattaviksi ja hyvinvoivan tuntuisiksi. Keltaisuus taittuu pois jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen – myös luonnonvaaleasta hiuksesta. Näitä suosittelen!

L’Oréal Paris Elvital Color Vive Purple Shampoo 5,90 € / 200 ml ja Mask 5,90 € / 150 ml

Tuotteissa on miellyttävä tuoksu ja koostumus. Shampoossa on hyvin intensiivinen väri, ja se tarttuu myös ihoon ja kynsiin – kannattaa siis käyttää suojakäsineitä. Koska tässä sarjassa hoitoaine onkin naamio, hiustenpesukertaan menee aikaa hieman kauemmin. Tuotteet lupaavat näkyviä tuloksia jo yhden käyttökerran jälkeen, mutta itse en huomaa lähes mitään eroa lähtötilanteeseen verrattuna.

Hiukset jäävät käytön jälkeen kuitenkin ihanan puhtaiksi ja sileiksi. Käyttökokemus on positiivinen, värisävyn lopputulos pettymys.

Löwengrip Blonde Perfection Silver Shampoo 19,90 € / 250 ml ja -hoitoaine 19,90 € / 200 ml

Shampoo tuoksuu hyvältä ja vaahtoaa ihanasti. Jo pienehkö määrä riittää paksuun ja pitkään tukkaani, ja se tuntuu puhdistavan hiukseni hyvin. Hoitoaine tuntuu oikeasti hoitavalta! Se selvittää hiukset hetkessä ja jättää ne pehmeiksi ja sileiksi. En tiedä, auttaako hoitoaine keltaisuuden taittamisessa varsinaisesti, mutta oikeastaan se on aivan sama, koska tuote tuntuu toimivan muuten loistavasti kuiville ja käsitellyille hiuksilleni.

Kokonaisuudessaan keltaisuus taittuu mukavasti.

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?