Tässä ovat syksyn trendikkäimmät takit

Välikausitakin pitoaikaa voi pidentää kietomalla sen päälle vaikkapa viitan tai saalin, muistuttaa Kati Vasell.

Hayley Atwell.

28.8.2019 18:11

Viime viikolla selvitimme, miltä syksyn kenkämuoti näyttää. Sekä Toimiva tyyli -yrityksen stylisti Kati Vasell että muotiasiantuntija Sohvi Nyman totesivat, että katukuvassa tullaan näkemään monenlaista jalkinetta.

Trendeiksi povattiin kuitenkin cowboy-bootseja, maihareita ja kaikkia paksupohjaisia kenkiä.

– Kannattaa valita pohjat, joilla pysyy pystyssä. Yhtä lailla suosisin sellaisia kenkiä, jotka kestävät tihkusadetta, Nyman muistutti.

Lue lisää: Tässä ovat syksyn hittikengät

Vaan mikä on takkien laita?

Kun kelit väistämättä kylmenevät, pelkällä paidalla tai puserolla ei pitkälle pötkitä. Toisin sanoen on aika kaivaa kaapista välikausitakit – tai suunnata kaupoille.

Stylisti Vasell kertoo itse suosivansa eritoten nahkatakkia, jonka näkee myös tämän syksyn yhtenä hittipomppana.

Klassikkorotsin lisäksi hän nimeää trendaavien takkien listaan perinteisen trenssitakin sekä sporttisemman kevytuntuvatakin.

– Ja jos haluaa olla oikein trendikäs, valitsee takkiin eläin- tai ruutukuosia ja väreinä beigeä sekä marjapuuroa, Vasell mainitsee.

Amanda Holden.

Hayley Atwell.

Mollie King.

Viitat ja huivit kiinnostavat

Vasellin mukaan moni laittaa syystakin päälle huivin, viitan tai saalin, jos ei halua vaihtaa heti viileämpinä päivinä talvitakkiin.

– Lämmin huivi on minusta kiva, uusi trendi, samoin nämä viitat ovat olleet suuressa suosiossa.

– Esimerkiksi itselläni on musta nahkatakki, jonka ylle käärin eläinkuosisen ison huivin. Tällöin ei tarvitse ottaa koko settiä uusiksi, vaan pienillä jutuilla voi ehostaa lookia.

Olivia Colman.

Reese Witherspoon.

Tekoturkis ei valtaa alaa Suomessa

Kun puhe siirtyy kauemmaksi loppusyksyyn ja talveen, kiittelee Vasell sitä, että yhä pidemmät takit kiehtovat muotitietoisia.

– Tämähän sopii Suomeen täydellisesti, kun nuo takit lämmittävät tarpeeksi.

Jonkin verran nähdään myös tekoturkistakkeja, mutta ne eivät ehkä ota tuulta alleen Suomessa yhtä voimakkaasti kuin muualla.

– Enemmänkin meillä näkyy turkissomistetta takeissa kuin kokonaisissa turkistakkeja. Sen sijaan tosi lyhyet toppatakit ovat menettäneet paikkansa muodikkaina takkeina, Vasell toteaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?