Suomessakin voi päästä klubilla jonon ohi, jos asu on tarpeeksi hyvä – tyylibongari Silja, 23, kertoo, millaiset vaatteet toimivat yökerhossa nyt - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomessakin voi päästä klubilla jonon ohi, jos asu on tarpeeksi hyvä – tyylibongari Silja, 23, kertoo, millaiset vaatteet toimivat yökerhossa nyt

Tyylibongari Silja Sundberg kertoo, miltä suomalainen baarimuoti näyttää tänä päivänä – ja miltä sen ei ainakaan kuulu näyttää.

Life of Silja -blogista tuttu Silja Sundberg on toiminut tänä kesänä tyylibongarina. Miltä suomalainen klubimuoti näyttää?­

16.8.2019 15:01

Oletko kuullut tyylibongareista?

Life of Silja -blogia pitävälle Silja Sundbergille, 23, homma on tuttua. Hän on näet toiminut tyylibongarina helsinkiläisellä Summer Heat -kesäklubilla jo parina vuonna.

– Ideana on se, että etsin mielestäni kivasti pukeutuneita ja joukosta erottuvia tyyppejä yökerhosta. He saavat esimerkiksi drinkkilippuja, lahjakortteja tai pääsevät jonon ohi ilmaiseksi sisään, Sundberg kuvailee.

– On ollut tosi mahtavaa päästä ”töiden puitteissa” kehumaan tuntemattomia ihmisiä ja jakamaan hyvää mieltä!

Kysyimme Siljalta, miltä suomalainen klubimuoti tänä päivänä näyttää.

Kardashianit toivat mukanaan verkkarit

Sundberg arvioi, että tänä päivänä yökerhoihin pukeudutaan suhteellisen rennosti.

– Itse koen, että jokainen voi pukeutua oman mielen mukaan ja tuoda esille persoonaansa pukeutumisen kautta. Ei siis tarvitse tavallaan mahtua mihinkään muottiin, hän pohtii.

– Tietysti joissakin paikoissa suhtaudutaan tiukemmin, mutta kiitos Kardashianeiden, nykyään baariin voi laittaa college-housut yhdistettynä korkkareihin ja bandeau-toppiin, jos siltä tuntuu.

Kim Kardashian.­

Tämän kesän hitit: kukkamekot ja Marimekko

Kun Sundbergiltä kysyy tämän kesän näkyvimpiä trendejä, on vastaus valmiina: ehdottomasti kesäiset kukkamekot, jotka on yhdistelty bootseihin ja nahkatakkiin.

– Tyttömäisyys ja rock-henkisyys on tuotu tässä lookissa yhteen! Myös kasari ja ysäri näkyvät vahvasti, ja vyölaukku on monelle helppo vaihtoehto baariin tai festareille.

Lisäksi hän nostaa esille suomalaisen klassikkovaatemerkin.

– Marimekkoa näkee ihan joka puolella tällä hetkellä, etenkin unikko- ja tasaraitakuosia. Mun mielestä on hienoa, että kotimainen design trendaa isosti 18-vuotiaiden nuortenkin päällä! Kävin itse asiassa kesän alussa kehumassa Kaivohuoneella nuorta poikaa, jolla oli päällään Marimekon beige Unikko-farkkutakki.

Kukkamekko ja nahkatakki ovat olleet monen suomalaisnaisen vaatevalinta tänä kesänä.­

”Ehkä ensi kesänä enemmän suosiossa”

Siljan omat suosikkivermeet ovat viime aikoina olleet pyöräilyshortsit. Niitä ei ole hänen mukaansa kuitenkaan hirveästi näkynyt baarimuodissa.

– Ehkä ensi kesänä ne ovat vielä enemmän suosiossa.

Talvea kohti mentäessä Sundberg valitsee baariin mustat bootcut-housut sekä kivan topin. Kultaiset korut kruunaavat kokonaisuuden.

– Pukeudun aika mukavuudenhaluisesti joka paikkaan, myös ulos lähtiessä. Oma go to -look klubille on yleensä joku mekko, jossa on mukava olla. Jalkaan laitan bootsit tai korkokengät riippuen vähän tilaisuudesta.

Silja fiilistelee itse etenkin pyöräilyshortseja.­

Ei näissä klubille!

Entä se pahin tyylimoka sitten? Sundbergin mukaan ylivoimaisesti isoin huti on lähteä ulos liian pienissä tai paljastavissa vaatteissa.

– Vesirajamekot voi siis suosiolla jättää sinne kaapinpohjalle!

Samalle listalle kuuluvat myös liian lyhyet shortsit tai ylipäätään liian avonaiset asukokonaisuudet.

– Hyvä nyrkkisääntö on se vanha: jos paljastat yläkropasta, käytä peittävää alaosaa. Eli pienen topin pariksi löysät culottes-housut, ja lyhyempi mekko näyttää hyvältä pitkien hihojen tai takin kanssa.

Lindsey Vonn.­

Miehiä käännytetään ovella useammin?

Sundberg arvioi, että miehillä näkee Suomessa naisia enemmän vaihtelua baaripukeutumisen suhteen.

– Joko on harkittu vaatteita kunnolla, tai sitten päällä on vain t-paita ja shortsit. Uskon, että miehiä käännytetään enemmän pois pukeutumisen takia, koska naiset panostavat useammin ulkonäköönsä.

Justin Bieber.­

Hän muistuttaa joka tapauksessa kaikkia miettimään ainakin vähän, mitä klubille laittaa.

– Vaikka kollarit voivat nykyään sopia baariin naisilla, se edellyttää, että asukokonaisuus on muuten harkittu ja siisti. Siihen vaikuttavat hiukset, meikki sekä asusteet, Silja painottaa.

– Missään kotilookissa en siis suosittele lähtemään baariin.

Pienelläkin ehostuksella saa kuitenkin tavallisesta asusta baarikelpoisen, eikä se vaadi ihmeitä. Esimerkiksi erilaiset kontrastit tekevät asusta mielenkiintoisen ja juhlavan.

– Eli juurikin korkokengät ja kollarit -yhdistelmä, tai hempeä mekko ja nahkatakki.

Viime kesänä kysyimme myös yökerhojen ravintolapäälliköiltä klubien pukukoodeista.

– Meille ei voi tulla hihattomassa paidassa, läpäreissä tai surffishortseissa. Skohaniin käy rentokin asukokonaisuus, mutta vip-puoli on tiukempi tässä asiassa, helsinkiläisklubi Skohanin ravintolapäällikkö Kitta Pappinen linjasi tällöin.

Haluamme nähdä klubityylisi! Lähetä kuva ja kuvaus lookistasi osoitteeseen oona.laine@sanoma.com. Saatamme käyttää niitä jutussa!

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset