Uusin ihonhoitotyyli tulee Japanista – mochi-iho on nyt japanilaisten tavoittelema ”herkkuiho”

Japanilaisten tavoiteiho on nimetty paikallisen herkun mukaan.

Mochi-iho on nimetty japanilaisten mochi-riisikakkujen ja niistä valmistettujen jälkiruokien mukaan. Japanilaisten mielestä kasvot saisivat muistuttaa pyöreitä ja pulleita herkkuja.

Korealainen kauneudenhoito eli K-beauty on ollut yksi viime vuosien suurimmista kauneustrendeistä. Kuulasta lasi-ihoa on tavoiteltu joukolla niin perusteellisella ihonhoidolla kuin meikin avullakin.

Ihan lähiaikoina japanilainen kauneudenhoito, J-beauty, on kuitenkin noussut haastajaksi.

– Japanissa kauneudenhoidossa uskotaan luonnollisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Toisin kuin Koreassa meillä ihonhoidossa on vain muutama olennainen vaihe, kuvailee japanilaisen V 10 Plus -ihonhoitosarjan perustaja ja paikallinen kauneusguru Akiko Yokota Glorian jutussa.

Japanilainen kauneudenhoito eroaa siis korealaisesta ainakin yhdellä selkeällä tavalla: siinä pääsee vähemmällä.

Glamour-lehti ennustaakin sivustollaan, että voimme pian heittää hyvästit vaativaa hoitorutiinia edellyttävälle lasi-iholle. Sen tilalle on nimittäin lehden mukaan astumassa niin kutsuttu mochi-iho – japanilaisten tavoittelema kasvojen ilme.

Mitä eroa lasi- ja mochi-iholla on?

Mochi-iho on monessa mielessä kuin japanilaisten oma lasi-iho: sitä pidetään merkkinä nuoruudesta – aivan kuten lasi-ihoa Koreassa.

Kahden tavoiteihon välillä on kuitenkin olennainen ero.

Lasi-iho tarkoittaa, että kasvot ovat äärimmäisen sileät, kirkkaat ja jopa ikkunalasin tapaan läpikuultavan oloiset. Japanissa puolestaan tavoitellaan ennen kaikkea kasvoja, jotka näyttävät pehmeiltä, täyteläisiltä, kimmoisilta ja hyvällä tapaa turpeilta – ei siis niinkään superpuhtailta ja timmeiltä.

Mochi-iho onkin nimetty japanilaisten mochi-riisikakkujen ja eritoten niistä valmistettujen jälkiruokien (pääkuvassa) mukaan. Japanilaisten mielestä kasvot saisivat mielellään muistuttaa näitä pyöreitä ja pulleita herkkuja.

Puhdistus on kaiken a ja o

Ihonhoito on kuitenkin keskeisessä roolissa myös mochi-ihon tavoittelussa. Asiantuntijoiden mukaan mehukkaan lopputuloksen voi saavuttaa puhdistamalla kasvot perinpohjaisesti, mutta välttämällä kuitenkin niiden kuorintaa. Japanilainen tapa on siis huolellinen, mutta jopa 11 vaihetta vaativaa korealaista rutiinia yksinkertaisempi.

Glorian haastattelema Akiko kertoo japanilaisten ihonhoitoperiaatteista näin:

– Jos meikkiä ei puhdisteta kunnolla, se tukkii ihon, eikä mikään hoitava aine pääse vaikuttamaan kunnolla. Kun käytämme puhdistusvaahtoa, vaahdotamme sen ensin veden kanssa käsissä kunnolla isoksi vaahdoksi. Vasta sitten pyörittelemme sen huolellisesti kasvoillemme. Pesuun käytämme aina lämmintä vettä.

Vaikka puhdistus on rutiinin tärkein osuus, Akikon mukaan japanilaiset luottavat ihonhoidossa sen lisäksi seerumiin, kosteusvoiteeseen ja aurinkosuojaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Korealainen kauneudenhoito valloitti Suomenkin: mitkä trendeistä toimivat oikeasti ja mitkä kannattaa ohittaa suosiolla?

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Milla, 25, testasi hehkutettua naamanpesukikkaa 2 viikkoa – sai huomata hyviä muutoksia nopeasti

Haluatko ihosi parempaan kuntoon? Kosmetologi ei anna armoa: ”Ruokavaliolla on merkittävä vaikutus”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?