Näin hiukset voi suojata suoristamisen aiheuttamilta vaurioilta – moni käyttää lämpösuojaa, mutta unohtaa toisen tärkeän teon - Tyyli - Ilta-Sanomat

Näin hiukset voi suojata suoristamisen aiheuttamilta vaurioilta – moni käyttää lämpösuojaa, mutta unohtaa toisen tärkeän teon

Tuleeko sinun putsattua muotoilurautaa?

Hiusten suoristaminen kuumalla raudalla rasittaa hiusta.

3.8.2019 18:55

Ei liene uutinen, että lämpökäsittely rasittaa ja vahingoittaa hiuksia. Liika lämpö kuivattaa hiusta ja tekee siitä elottoman näköisen. Lämpökäsittelyissä vaurioitunut hius on kuiva, se katkeilee harjatessa, eikä hiuksen pinta esimerkiksi suoristaessa silotu täysin.

Jos hiuksia tulee föönattua, suoristettua tai kiharrettua monta kertaa viikossa, on tähdellistä tietää, miten hiuksensa voi suojata lämmön aiheuttamilta vahingoilta.

– Hiusten latvat ovat yleensä kaikkein kuivimmat, joten lämpökäsittely rasittaa etenkin pitkien hiusten latvoja. Lämpökäsittely rasittaa hiuksia herkemmin, jos alla on paljon vaalennus- tai värikäsittelyitä, kampaaja Milla Stålhandske Blackout Hair & Beauty -liikkeestä toteaa.

Mitä vähemmän raudanvetoja, sen parempi

Stålhandske korostaa, ettei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa käsitellä ja muotoilla hiuksia. Kaikki riippuu hiuslaadusta, hiusten paksuudesta ja kunnosta sekä hiuksiin aiemmin tehdyistä käsittelyistä.

Yksi asia on kuitenkin tärkeä: raudan tulee liikkua hiuksissa saumattoman liukkaasti.

– Yleinen ohje on, että kannattaa panostaa laadukkaaseen muotoilurautaan. Tärkeää on myös muistaa puhdistaa sen levyjen pinta, jotta rauta liukuu hiuksen pinnalla paremmin, Stålhandske kertoo.

Entä lämpösuoja?

Yleisesti tiedossa oleva ohje on myös suojata hiukset lämpösuojalla ennen käsittelyä.

Lämpösuojien merkitys kuitenkin kyseenalaistettiin Helsingin Sanomien taannoin julkaisemassa artikkelissa. Stålhandske puolustaa lämpösuojan sisältäviä muotoilu- ja hoitotuotteita.

– Hiuksia suoristaessa tai kihartaessa suortuva kannattaa yrittää saada muotoilluksi mahdollisimman vähillä raudanvedoilla. Muotoilutuotteet saavat raudan liukumaan paremmin, jolloin samaa kohtaa ei tarvitse käydä useaan kertaan läpi ja hius rasittuu vähemmän.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Suoristusrauta on loistokihartaja! Näin loihdit kolmet erilaiset kiehkurat

Sileät hiukset suoraan suihkusta – lopeta pyyhekuivaus, jos haluat päästä tukanlaitossa helpolla

Listasimme kiharrustekniikat, joilla saat juuri sellaiset laineet tai korkkiruuvit kuin haluat – helposti ilman lämpöä

Suorahiuksinen Katariina, 24, kokeili hehkutettua curly girl -metodia – ja hiukset ovat nyt rumemmat ja huonokuntoisemmat kuin koskaan aiemmin

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?