Suomalaista kauneudenhoitoa hehkutetaan maailmalla – onko käsillä jopa K-beautya isompi kauneusbuumi?

Brittijulkaisu ennustaa pohjoismaisesta, etenkin suomalaisesta, kauneudenhoidosta korealaisen veroista buumia.

Maailmalla pidetään pohjoisen ihonhoidon ja raaka-aineiden raikkaasta ajatuksesta.

2.8.2019 11:55

Kansainvälisen Glamour-naistenlehden mukaan pohjoismainen kauneudenhoito tulee olemaan seuraava suuri villitys kauneusmaailmassa. Sen brittiversio julkaisi hiljattain jutun, jonka otsikko julistaa, että pohjoismaisen kauneudenhoidon avulla saa ”elämänsä parhaan ihon”.

Lehti vertaa ilmiötä viime vuosina villinneeseen korealaisen kauneudenhoidon buumiin ja lähiaikojen innostukseen japanilaista kauneudenhoitotapaa kohtaan.

Raikasta ja luonnollista kauneutta hehkutetaan

Glamour hehkuttaa, että pohjoismaiset ovat tunnettuja ”raikkaasta, hehkuvasta ja luonnollisesta kauneudestaan”. Maista nostetaan erikseen esille vain Suomi – hyvä me!

Jutussa perustellaan Suomi-innostusta sillä, että meillä niin naisten iho kuin kosmetiikassa käytetyt raaka-aineet – kuten marjat, siemenet ja sienet – ovat vuosituhansien kuluessa sopeutuneet poikkeuksellisiin olosuhteisiin. Kuulemma ainesosien antioksidanttisisältö on poikkeuksellisen tehokas pitkien, pimeiden talvien ja valoisien kesien ansiosta.

Näkemykset vaikuttavat perustuvan pitkälti Lumenen tarjontaan ja filosofiaan. Juttuun on myös haastateltu yrityksen tuotekehitysjohtaja Tiina Isohannia.

Mitä on suomalainen ihonhoito?

Se, mitä suomalaisella kauneudenhoidolla käytännössä tarkoitetaan, jää kuitenkin hieman epäselväksi. Siihen rinnastettuun korealaisen kauneudenhoidon käsitteeseen liittyy selkeitä rutiineja, kuten niin kutsuttu seven skin method ja lasi-ihon kaltaisia konkreettisia tavoitteita. Vastaavia asioita ei Glamourin jutussa selkeästi mainita.

Rivien välistä lukemalla voi toki arvuutella, olisiko kyse kenties näistä:

  1. Luonnollisuus ainesosissa. Suomessa on toden totta verrattain todella puhdas luonto, jonka antimia kosmetiikassa voidaan hyödyntää. Se, minkä verran kosmetiikkavalmistajat todella hyödyntävät niitä, on kysymysmerkki. Lumene on toki pitkään korostanut luonnosta saamaansa inspiraatiota ja sen tuotteet ovat edelleen varsin suosittuja kotimaassaan, mutta entäpä muut brändit? Suomalaiset kun käyttävät paljon muitakin kosmetiikkamerkkejä.

  2. Luonnollisuus asenteissa. Ainakin suomalaiset itse usein puhuvat kauneustottumuksistaan jopa vähättelevään sävyyn, sillä meillä ei perinteisesti ole kaivattu kovin kummoisia kommervenkkejä kauneuden eteen. Stereotypia lienee, että suomalainen nainen ei meikkiä juuri käytä ja ihonhoidoksikin riittää perusvoide. Koska luonnollisuus on viime aikoina ollut kovassa nosteessa kauneusmaailmassa, ei ole ihme, että ajatus viehättää brittejä. Mutta ovatko suomalaiset todella edelleen niin kursailemattomia ulkonäkönsä suhteen?

Vastaa kyselyyn!

Nyt on aika selvittää, millainen ihan oikeasti on suomalaisten tyypillinen kauneudenhoitorutiini. Voit auttaa ja samalla voittaa kosmetiikkapalkinnon kertomalla Me Naisille omista kauneudenhoitotottumuksistasi. Pääset vastaamaan kyselyyn ja osallistumaan arvontaan tämän linkin takaa löytyvän alkuperäisen jutun yhteydessä.

Lue myös:

Korealainen kauneudenhoito valloitti Suomenkin: mitkä trendeistä toimivat oikeasti ja mitkä kannattaa ohittaa suosiolla?

Kauneusbloggaaja Virve Fredman kertoo, miksi suomalaisten pitäisi ottaa kauneudenhoidossa mallia aasialaisilta

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Himottaako glass skin -trendi? Helppo kikka, jolla meikkaat iholle lasisen hehkun

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?