Ihotautilääkäritkin ylistävät nyt edullista ihmeaihetta – silottaa ryppyjä ja sopii akneiholle

Löytyykö ihonhoitotuotteistasi tämä hehkutettu raaka-aine?

Nikotiini- eli niasiiniamidi oli yksi suurimmista puheenaiheista yhdysvaltalaisten ihoasiantuntijoiden konferenssissa. Kuvituskuva.

30.7.2019 7:13

Nikotiiniamidi. Hankala sana, mutta kannattaa painaa mieleen. Ihonhoidon asiantuntijat suuressa maailmassa vannovat nimittäin nyt joukolla kyseisen raaka-aineen voimaan.

Bustle kertoo, että nikotiiniamidi oli yksi suurimmista puheenaiheista yhdysvaltalaisten ihoasiantuntijoiden konferenssissa aiemmin keväällä. Jokseenkin jännittävän kuuloisesta nimestä huolimatta kyseessä on B3-vitamiinin muoto, jota käytetään myös ravintolisänä.

Hyötyä moneen pieneen iho-ongelmaan

Pakkauksen kyljestä ainesosan saattaa löytää englanniksi niacinamide-nimellä. Joissakin yhteyksissä aineesta käytetään nimitystä niasiiniamidi, ja joskus näkee myös muotoa nikotinamidi.

Useiden ihotautilääkärien mukaan kyseisen vitamiinin paras puoli on sen monipuolisuus. Tähänastisissa kliinisissä tutkimuksissa on huomattu, että nikotiiniamidista voi olla hyötyä melkeinpä minkä tahansa pienemmän iho-ongelman hoidossa. Se sopii niin ikääntyvän ihon, aknen kuin värivirheidenkin hoitoon.

Ihmeaine sopii myös ihan vain ihon kirkastamiseen ja rauhoittamiseen. Sitä sisältävät tuotteet ovat usein myös ilahduttavan edullisia.

Hellävaraista ihonhoitoa

Nikotiiniamidin hyviin puoliin kuuluu myös, että se on iholle melko hellävarainen. Vain hyvin harvojen iho ärtyy ainesosasta, vaikka käytössä olisikin tuote, joka sisältää sitä runsaasti. Bustlen haastattelema ihotautilääkäri Jeffrey Hsu suosittelee aloittamaan tuotteista, jotka sisältävät vähintään neljä prosenttia nikotiiniamidia.

Käyttö on huoletonta siinäkin mielessä, ettei juuri mikään muu ainesosa heikennä sen vaikutusta. Ainoa poikkeus ovat vesipohjaiset tuotteet, joissa on käytetty sen lisäksi C-vitamiinia. Haittaa koituu vain, jos molemmat ainesosat ovat samaisessa vesipohjaisessa tuotteessa.

Muiden ihonhoitotuotteiden sisältämästä C-vitamiinista ei siis tarvitse huolehtia, vaikka käyttäisikin niitä iholla samaan aikaan nikotiiniamidia sisältävien tuotteiden kanssa. Iholla ainesosat nimittäin toimivat varsin hyvin yhdessä.

Kulttibrändi The Ordinarya ja sen niasiiniamiditiivistettä saa Suomessa esimerkiksi Stockmannilta, 6,90 €.

Paula’s Choice -brändin ihonhoitotuotteita kiitellään maailmalla. Suomeen merkin tuotteita saa tilattua Skincityltä. Niacinamide Booster, 48 €.

Kauneusverkkokauppa Skincityn oman brändin meikinpohjustusvoide sai juuri MyStylen primertestissä hyvät pisteet. Se sisältää nikotiiniamidia, 18 €.

Ruotsalaisen bloggaajan ja bisnesnaisen Isabella Löwengiripin kehittämään kauneudenhoitosarjaan kuuluu nikotiiniamidia sisältävä kosteuttava kasvosuihke, 21 €, Kicks.

Kosmetiikkaketju Kicksillä on myös oma Niacinamide-hoitotuotteensa, 19,90 €.

Artikkeli on julkaistu alun perin menaiset.fi:ssä. Voit lukea sen ja lisää kauneusjuttuja täältä.

Lue myös:

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Mistä ihonhoidossa kannattaa maksaa? Kokosimme yhteen kunkin tuotetyypin plussat ja miinukset

Enemmän haittaa kuin hyötyä! Näitä ihonhoitotuotteita ei koskaan kannata käyttää yhdessä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?