Näillä vinkeillä saat meikin kestämään hellepäivänäkin – meikkaaja paljastaa parhaat niksinsä

Yksi sääntö on ylitse muiden, kun meikistä halutaan saada kestävä.

Yhtä ihana meikki kuin Hailey Bieberillä lämpötilasta riippumatta, kyllä kiitos!

27.7.2019 13:20

Kesäjuhlat tulossa, ja säätiedote lupaa yli 30 astetta. Kauhukuvat hien mukana valuvasta meikkivoiteesta ja luomiin tarttuneesta ripsiväristä alkavat jo kummitella mielessä. Miten ihmeessä meikin saisi kestämään kauniina koko hellepäivän?

Meikkaaja-maskeeraaja Riina Laineella on 18 vuoden kokemus juhlameikkien tekemisestä. Hän tietää, miten meikin saa pysymään paikoillaan helteessäkin. Tärkein ja kaikkiin kesämeikkeihin pätevä ohje on tämä: mitä vähemmän meikkiä, sen parempi.

– Kestävyys huononee sitä mukaa, mitä enemmän meikkiä on. Eikä paksu pakkelikerros näytä kivalta kenelläkään, ei varsinkaan auringonvalossa, Laine sanoo.

Ohut kerros takaa kuulaan lopputuloksen

Meikin pohjustus alkaa aina ihonhoidosta. Laineen mukaan kesällä kannattaa vaihtaa rasvaisemmat voiteet kevyesti kosteuttaviin tuotteisiin. Muutoin rutiini on samanlainen kuin minkä tahansa muunkin meikin kanssa.

– Pese kasvot aamulla hyvin ja levitä sen jälkeen kosteuttava voide. Anna imeytyä hyvin, ja levitä sitten omalle ihotyypillesi sopiva pohjustusvoide. Silmiin kannattaa käyttää silmämeikin pohjustusvoidetta.

Laine itse käyttää meikkipohjan tekemiseen kevyitä mineraalimeikkejä. Myös kevyet BB- ja CC-voiteet toimivat, ja jotkut ammattimeikkaajat käyttävät myös paksumpia, vahapohjaisia tuotteita ohuena kerroksena. Paksumpi meikkipohja kannattaa Laineen mukaan levittää siveltimellä tai kostealla sienellä, ja määrän kanssa täytyy olla tarkkana, jotta pohja pysyy kuulaana. Paksu kerros meikkivoidetta on huono vaihtoehto, sillä se valuu hikoillessa juonteisiin.

– Kiinnitä myös huomiota siihen, että meikkipohja tai alla oleva kosteusvoide sisältää aurinkosuojan.

Vanha kunnon puuterikaan ei ole täysin pannassa. Sitä voi levittää kevyesti esimerkiksi luomille meikin tekovaiheessa. Meikkiä ei kuitenkaan kannata lähteä korjailemaan puuterilla.

– Jos iho alkaa kiiltää, painele sitä kiillonpoisto- tai puuteripaperilla tai hätätapauksessa vaikka nenäliinalla. Ne imevät ylimääräisen kosteuden pois iholta. Jos puuteria levittää nihkeälle iholle, lopputulos on usein kökköinen.

Harkitse meikin voimakkuutta

Silmämeikissä kannattaa panostaa paitsi pohjustukseen myös vedenkestäviin tuotteisiin. Tosin Laineella itsellään vedenkestävä ripsiväri ei ole ollut toimiva ratkaisu raskaiden luomien takia.

– Vedenkestävä ripsari on rasvaliukoinen, joten hiki saa värin leviämään, kun ripset osuvat luomiin. Paras ratkaisu raskasluomiselle on lämpimällä vedellä irtoava ripsiväri.

Myös kulmatuotteet kannattaa valita vedenkestävinä.

Laine kehottaa miettimään meikin voimakkuutta. Yleensä Suomen valoisassa kesässä luonnollinen toimii paremmin kuin pikimusta silmämeikki. Silmiin saa näyttävyyttä kiinnittämällä muutamia ripsitupsuja omien ripsien sekaan. Silloin ei tarvitse käyttää paljon ripsiväriäkään.

Huuliin Laine suosittelee raikasta tai kirkasta sävyä. Nudehuulet eivät juuri erotu valokuvissa.

– Jos meikki on muuten kevyt, kirkkaat huulet sopivat kokonaisuuteen kauniisti.

Juhlameikin päälle kannattaa suihkauttaa kiinnityssuihketta, joka raikastaa ilmettä ja parantaa meikin pysyvyyttä.

– Kasvoille voi suihkia päivän mittaan kosteussuihketta, joka pitää meikin ja fiiliksen yöhön asti freesinä.

Tämä Me Naisten artikkeli on julkaistu alun perin menaiset.fi:ssä. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Teetkö juhlameikkisi itse? 6 vinkkiä täydelliseen lopputulokseen

8 helppoa juhlakampausta, jotka onnistuvat tumpeloltakin – kokosimme parhaat videot

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Tyylikkäin tukka juuri nyt? Kampaaja listasi 6 tämän hetken kuuminta hiusjulkkista

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?