4 yleistä tapaa pilata hiukset varmasti – kampaaja neuvoo välttämään, jos haluat hyväkuntoiset kutrit

Kampaajan mukaan suomalaisten hiukset olisivat paljon paremmassa kunnossa, jos niiden hoidossa muistettaisiin muutama välteltävä asia.

Kampaaja kertoo, mitä asioita hiustenhoidossa on syytä välttää.

28.7.2019 16:00

Hiukset saa pilattua monin eri tavoin – ilman että edes ymmärtää kurittavansa kutrejaan. Parturi-kampaaja Anna Oleniuksen mukaan suomalaisten hiukset olisivat paljon paremmassa kunnossa, jos niiden hoidossa muistettaisiin muutama välteltävä asia.

Tässä kampaajan mielestä neljä pahinta mokaa, joiden avulla hiukset saa varmasti pilalle.

1. Vaalennus kotona

Hiusten vaalentaminen kotona on ammattilaisen mielestä aina riskipuuhaa. Oleniuksen mukaan se on lähes varma tapa pilata hiukset.

– Vaalennusväriä ei saa levitettyä tasaisesti, sen voimakkuutta ei voi säädellä ja väri saattaa olla päässä liian pitkään. Kotivärjäysohjeita on vaikea noudattaa, varsinkin, jos vaalentaa hiuksia itse, Olenius varoittaa.

2. Ponnari kiinni kuminauhalla

Kuminauha tai muu vastaava ohut hiuslenkki on varma tapa saada hiukset katkeilemaan. Sitä ei kannata pitää hiuksissa kokoaikaisesti eikä varsinkaan öisin nukkuessa, jolloin se aiheuttaa vielä isompaa hallaa hiuksille.

3. Liika kuumakäsittely – etenkin likaiseen tukkaan

Jos hiuksia föönaa, suoristaa raudalla tai kihartaa päivittäin, näkyy se vääjäämättä hiuksissa. Jotkut tekevät vieläpä niin, että kun he ovat esimerkiksi aamulla käsitelleet hiuksensa kuumalla välineellä ja lisänneet hiuksiin lakkaa tai vahaa, he suoristavat hiukset illalla uudelleen pesemättä niitä välillä.

Sen jälkeen laitetaan hiuksiin jälleen lisää aineita, ja aamulla sama kuvio jatkuu.

– Hiuksissa tulisi olla lämpösuoja ennen föönaamista, suoristamista tai kihartamista. Likaisten hiusten kuumakäsittelyn ansiosta hiukset haurastuvat ja katkeilevat, Olenius varoittaa.

4. Liiallinen pesu ja takkujen selvitys

Hiusten liiallinen mekaaninen rasitus ja pesu vahingoittavat hiuksia. Suihkussa tukan hankaaminen ja pörröttäminen aiheuttavat takkuja, joita seuraa armoton hiusten selvittely. Kun hiuksia pesee jatkuvasti, ei hiusten oma rasva selvitä hiuksia. Tästä seuraa ikävä kierre, josta ei pääse helposti irti.

– Ihanteellista olisi, jos pesisi hiuksiaan 2–3 kertaa viikossa, Olenius sanoo.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät täältä.

Lue myös:

Hiukset puhtaaksi ilman sampoota! 7 tapaa pestä tukka ekologisesti

Muista hoitaa myös hiuspohjaa! Varo tukkimasta ihohuokosia – näin vältät yleiset tulehdukset ja saat kauniit kutrit

Juurikasvu piiloon! 5 helppoa tapaa päästä eroon värjäyskierteestä

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?