Kulmakarvojen laminointi maksimoi omien kulmien tuuheuden – testasimme toimenpiteen, katso kuvat! - Tyyli - Ilta-Sanomat

Mikä ihmeen kulmakarvojen laminointi? Vivin kulmat muuttuivat hoidolla täysin – alkushokki vaihtui täyteen ihastukseen

Kulmakarvojen laminointi on kulmien ehostuksen tuore tulokas. Testasimme jännittävän menetelmän.

Kauneustoimittaja testasi nousevan kulmakarvatoimenpiteen, kulmien laminoinnin. Tekniikassa korostetaan omia karvoja.­

15.7.2019 17:00

Kulmakarvat ja niiden korostaminen on yksi viime vuosien suurimmista kauneustrendeistä. Kulmia meikataan enemmän ja huolellisemmin kuin koskaan aiemmin, ja niistä halutaan nyt näyttävät ja runsaat.

Esimerkiksi kulmien kestopigmentointi ja microblading ovat olleet suosittuja hittioperaatioita, joilla omat harvat tai hennot kulmat saa trendinmukaisiksi.

Nyt kulmakarvat laminoidaan

Tällä hetkellä somessa leviää jälleen uusi kulmakarvatekniikka, kulmien laminointi. Menetelmää tarjoaa Suomessa jo muutama kauneushoitola.

Laminoinnissa lopputulos luodaan täysin omista kulmakarvoista. Karvat käsitellään permanenttiaineella ja värillä, jonka jälkeen kulmat pitävät kauniin muodon ja näyttävät aiempaa huomattavasti runsaammilta.

– Laminointi kestää kauniina noin kolme viikkoa, kulmaväri neljäkin viikkoa. Sen jälkeen väri alkaa haalistua ja laminoinnin vaikutus katoaa, helsinkiläisen Wax & Beauty -hoitolan kosmetologi Julia Provalskaja kertoo.

Provalskaja jakaa töistään ennen ja jälkeen -kuvia Instagramissa. Menetelmässä maksimoidaan omien kulmakarvojen tuuheus.

Testasimme toimenpiteen Provalskajan käsissä.

Tältä se näyttää

Laminointiin käytettävä permanenttiaine on samaa, jolla tehdään ripsien kestotaivutuksia. Aine levitetään hoidon alussa kulmakarvoihin, jonka jälkeen karvat harjataan kauniiseen muotoon ja litistetään hetkeksi kelmun alle. Aine silottaa karvat ja asettaa ne taipumaan samaan suuntaan, jolloin kulmat saa harjattua helposti paikoilleen joko pelkällä kulmaharjalla tai kulmageelillä.

Laminointiin kuuluu myös kulmien muotoilu ja värjääminen, jolloin jokainen karva saadaan esiin ja kulmat näyttävät mahdollisimman runsailta ja tuuheilta.

Laminoinnilla ja värjäyksellä saa aikaan suuren muutoksen. Koko kulmakarva on testaajan omaa karvaa. Tummahiuksisella tai harvempikarvaisella kontrasti ei ole niin raju.­

– Laminointi sopii yllättävän hennoille ja harvoillekin kulmille. Moni asiakas on yllättynyt siitä, kuinka hyviltä omat kulmakarvat näyttävät käsittelyn jälkeen, vaikka omaa karvaa olisi vain vähän.

Testaajan omat, jo valmiiksi tuuheat kulmat näyttävät laminoinnin jälkeen todella runsailta. Provalskaja korostaa, ettei hyvään lopputulokseen vaadita valmiiksi runsaita kulmia.

Testaajan omat kulmakarvat ovat hyvin vaaleat ja tuuheat. Kulmaväri tarttui niihin tummana, ja laminointi asetteli karvat kauniisti paikoilleen.­

Testaajan vaaleat kulmakarvat nappaavat vaaleimmankin kulmavärin permanenttiaineen jälkeen tiukasti ja näyttävät aluksi lähes mustilta. Provalskaja varoitteleekin, että kulmien värjäys on aina haasteellisinta blondeilla.

Hän kuitenkin vakuuttaa, että pienen alkujärkytyksen ja seuraavana päivänä sallitun pesun jälkeen kulmat näyttävät jo paremmilta ja niihin tottuu. Ammattilainen on oikeassa – jo pari päivää käsittelyn jälkeen olen tykästynyt uuteen lookiini.

Kulmakarvat kolmantena päivänä käsittelyn jälkeen, kun kulmaväri on lähtenyt kunnolla pois ihosta kulmien alla. Laminoinnin jälkeen kulmat eivät vaadi ollenkaan meikkiä.­

Nopeuttaa meikkaamista ja kohottaa katsetta

Meikkaamista laminointi nopeuttaa muutaman minuutin – sen verran, kuin kullakin menee aikaa kulmakarvojen meikkaamiseen. Kulmat saa harjattua nopeasti haluamaansa muotoon joko hyvin tuuheiksi ja paksuiksi tai hillitymmiksi ja ohuemmiksi.

– Laminoidut kulmat avaavat ja kohottavat katsetta. Ne sopivat esimerkiksi hyvin, jos kulmat ja luomet ovat jo hieman painuneet, Provalskaja vinkkaa.

Tältä kulmakarvat näyttävät nyt, 1,5 viikkoa käsittelyn jälkeen.­

Tältä testaajan kulmat ovat näyttäneet tavallisesti.­

Testin perusteella suosittelen kulmien laminoimista hyvissä ajoin ennen juhlia tai muuta tärkeää tilaisuutta. Kulmat näyttävät parhaalta kolmisen päivää laminoinnin jälkeen.

Viikon jälkeen kirkkain terä laminoinnista tuntuu puolestaan menettäneen tehonsa, ja kulmista tulee jälleen hieman luonnollisemman pörröiset. Puolentoista viikon kohdalla alankin käyttää pelkän harjan lisäksi myös kulmageeliä, joka pitää karvat jälleen hyvin ruodussa.

Kulmakarvojen laminointi

  • Tekniikka on peräisin Venäjältä ja on siellä tänä vuonna suosituksi noussut toimenpide. Julia Provalskaja on käynyt laminointikoulutuksen Pietarissa neljä vuotta sitten.

  • Laminointi ei ole levinnyt vielä laajalle: Instagramista löytyy #browlamination-tunnisteella reilut 3900 kuvaa, kun esimerkiksi #microblading-tunnisteella julkaisuja on 10,1 miljoonaa.

  • Hoitoon menee kokonaisuudessaan noin tunti, ja se maksaa paikasta riippuen noin 50 euroa. Lopputulos pysyy hyvänä kolme viikkoa ja kuluu sen jälkeen luonnollisesti pois.

  • Laminoinnin jälkeen täytyy välttää meikkaamista, hikoilua ja auringonottoa 24 tuntia. Karvat eivät saisi myöskään liikkua nukkuessa, jotta ne eivät taivu väärään asentoon. Kulmat saa kastella ja pestä 24 tunnin kuluttua laitosta.

  • Laminoinnin saa uusia maksimissaan kahden kuukauden välein. Laminointi sopii kaikille, mutta raskaana ollessa karvat eivät välttämättä taivu hormonien vaikutuksen takia.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?