Pidä kutrit kunnossa kesällä! Näin suojelet hiuksiasi auringolta – 4 kätevää keinoa

Kun aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, hiukset joutuvat koville. Onneksi niitä voi kuitenkin suojata UV-säteilyltä monella tavalla.

Auringonvalo vaurioittaa hiuksia. Suojele niitä siksi kesällä erityisellä hellyydellä.

11.7.2019 10:41

Kun aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, hiukset joutuvat koville. Onneksi niitä voi kuitenkin suojata UV-säteilyltä monella tavalla, vinkataan Kodin Kuvalehden jutussa.

Kesän lämmöstä on ihana nauttia, mutta hiuksia auringonpaiste ei varsinaisesti helli. Aurinkoraidat on monelle tuttu ilmiö, sillä voimakas paahde haalistaa hiusten väriä. Lisäksi se tekee hiuksista hauraat ja katkeilevat.

Parturi-kampaaja Anna Olenius kannustaa suojaamaan hiukset auringolta, jotta ne pysyvät kesälläkin kunnossa. Käytä näitä neljää tapaa tai valitse niistä sinulle sopiva!

4 vinkkiä hiusten suojaamiseen paahteelta

  1. Käytä päähinettä. Huivi, hattu tai muu päähine on tehokkain tapa hiusten suojaamiseen. Kangas tarjoaa hyvän suojan, joka ei heikkene päivän aikana.

  2. Valitse UV-suojan sisältävä hiussuihke. Kaupasta tai kampaamoista löytyy hiussuihkeita, jotka suojaavat hiuksia myös UV-säteiltä. Samalla ne estävät värjättyjen hiusten värin haalistumista ja hiusten kuivumista. Anna Oleniuksen mukaan suihkeita on kuitenkin hankala levittää hiuksille tasaisesti, joten tuotteita ei voi verrata aurinkorasvan suojaan.

  3. Pidä hiuksia letillä. Se on hellävarainen tapa suojata hiusten koko pituutta altistumasta auringolle – letillä vain osa hiuksista on alttiina auringonvalolle.

  4. Laita aurinkorasvaa jakaukseen. Hiusten lisäksi on tärkeää suojata myös hiuspohjaa. Jos pidät hiuksiasi jakauksella, levitä jakauksen kohdalle iholle tarkoitettua aurinkorasvaa. – Rasvan levittäminen jakauksen kohtaan on erityisen tärkeää varsinkin vaaleahiuksiselle. Jakausta turvallisempi tyyli on kammata hiukset taakse ja laittaa ne letille, jolloin hiuspohja ei altistu auringolle, Anna Olenius vinkkaa.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Lue myös:

Hiukset puhtaaksi ilman sampoota! 7 tapaa pestä tukka ekologisesti

Tukkaa ei kannata pestä liian usein! Totuta hiukset pidempään pesuväliin, neuvoo asiantuntija

Kannattaako hoitoaine päässä mennä saunaan – vai kärsiikö tukka? Asiantuntija ratkaisee ikuisuuspulman

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?