9 pettämätöntä dödöä joka kainalolle – näiden kanssa ei tarvitse jännittää - Tyyli - Ilta-Sanomat

9 pettämätöntä dödöä joka kainalolle – näiden kanssa ei tarvitse jännittää

Kesäkeleillä mitataan deodorantin tehot. Uutuusdödöjen ja klassikoiden joukosta löytyy tuote joka tarpeeseen.

Dödöjä­

10.7.2019 14:21

Mistä sopiva dödö? Tässä yhdeksän potentiaalista vaihtoehtoa!

Ekoihmiselle kookosta kainaloon

Jo ajatuskin normideodorantin vaihtamisesta ekodödöön voi saada hien pintaan. Huoli pois: luonnondödöjen valikoima on laajentunut viime aikoina huomattavasti, ja joukosta löytyy yllättävän monta tehokkaasti toimivaa vaihtoehtoa.

Ekodödöt torjuvat hienhajua muun muassa ruokasoodan, kookosöljyn, maissitärkkelyksen ja kukkaisvesien avulla. Ne eivät estä hikoilua, joten antiperspiranttiin tottuneelle muutos vie varmasti hetken.

1. Urtekramin Green Matcha -roll-on-dödö ei tahraa, kunhan tuotteen antaa hetken kuivua. Mukana on luonnollisia mineraalisuoloja, 5,90 €. 2. Puikkomainen Ben&Annan deodorantti imeytyy parhaiten, kun voiteen tasoittaa sormin. Pirteän greipin tuoksuinen dödö pitää olon raikkaana, ja tuote on todella riittoisa, 12,90 €. 3. Hypoallergeeninen We Love The Planetin purkkidödö levitetään sormin: tuote levittyy hyvin ja pitää hajut kurissa, 18,50 €.­

Tujut puikot

Jos tiedossa on suuren yleisön edessä puhuminen, kova treenisuoritus tai muuten vain stressaava päivä, kannattaa arkidödö vaihtaa astetta tujumpaan puikkoon.

Jännittävissä tilanteissa pintaan puskevaa kylmänhikeä voi estää levittämällä antiperspiranttia kainaloiden lisäksi käsiin ja jalkoihin. Jos hikoilu on iso ongelma, siitä kannattaa käydä puhumassa lääkärille. Botuliini- ja sähköenergiahoidot auttavat todistetusti liikahikoiluun.

4. Vichyn Stress Resist 72h -antiperspirantti estää lämmönmuodostumista ja hikoilua. Sopii myös herkälle iholle, 13,50 €. 5. Absolut Torrin Tosi Kuiva -antiperspirantti on legenda lajissaan. Illalla iholle levitettävä tuote pestään seuraavana aamuna pois, ja vaikutus kestää jopa viikon, 11,80 €. 6. Ducrayn hajuton Hidrosis-antiperspiranttivoide on tarkoitettu käsiin ja jalkoihin. Tuote imeytyy todella nopeasti, 15 €.­

Perinteisen ystävälle

Monet perinteiset dödöt ovat antiperspirantin ja deodorantin yhdistelmiä. Deodoranttiominaisuus tappaa hajua aiheuttavia bakteereja, ja antiperspiranttiset alumiinisuolat supistavat hikirauhasia ja estävät hikoilua muodostamalla iholle geelipinnan.

Bakteerien ja hien muodostuminen on todella yksilöllistä: yhdelle deodorantti tuntuu lähes elinehdolta, kun taas toinen ei koe kaipaavansa dödöä lainkaan.

7. Biothermin Skin Fitness -deosuihkeessa on mukana sinkkiä, joka hillitsee kainaloiden hajuja muodostavien bakteerien kasvua. Deo-antiperspirantti on tarkoitettu erityisesti urheiluun, ja se sopii myös herkälle iholle, 20 €. 8. Skin Treatin alkoholiton antiperspirantti on oiva välimuoto: mukana on kosteuttavia luonnonöljyjä, mutta puikko blokkaa tehokkaasti hikoilun, 5,90 €. 9. Nivea on klassikko. Tuoreimpien tulokkaiden joukossa on alumiiniton, raikkaan kukkaistuoksuinen FreshFlower Deo Roll-On -puikko, 2,55 €.­

Juttu on alun perin julkaistu Me Naisissa.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää:

Onko treenejä ilman tujua alumiinidödöä? Testasimme liikkujan parhaat ekodeodorantit

Katariina testasi, toimiiko itse tehty dödö oikeasti – viidentenä päivänä kokeilulle tuli kivulias loppu

Rankkaa hikoilua poistetaan nyt tehokkailla hoitokeinoilla jopa pysyvästi – selvitimme hyödyt ja haitat

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?