Kuinka pitää hiusväri kesällä hyvänä mahdollisimman pitkään? Kampaajan 4 ehdotonta neuvoa

Auringon UV-säteet kuivattavat hiusta ja haalistavat hiusväriä. Ammattilainen listaa tärkeimmät asiat, joiden avulla väri säilyy pitkään.

Värjätty hius haalistuu luonnollisesti ympäri vuoden, mutta erityisen vahingollista aikaa sille on kesä.

12.6.2019 18:26

Värjätty hius haalistuu luonnollisesti ympäri vuoden, mutta erityisen vahingollista aikaa sille on kesä. Auringon UV-säteily vaalentaa luonnonhiustakin, joten se haalistaa myös hiusväriä tehokkaasti.

Lisäksi hiusväriin saattavat vaikuttaa esimerkiksi suolainen merivesi tai allasveden kloori. Ne ja UV-säteily myös kuivattavat tukkaa.

Kampaaja-kouluttaja ja Cityhair-kampaamon omistaja Sanna Ruskomäki jakaa ammattilaisen vinkit hyvään hiusten ja hiusvärin hoitoon kesällä. Näistä neljästä ohjeesta ei kannata luistaa.

1. Pese harvoin ja tavallista hellävaraisemmalla shampoolla

– Hiusväreissä on sama logiikka kuin vaatteissa. Mitä tehokkaammin peset, sitä varmemmin ne haalistuvat. Värishampoo on kuin vaatteiden hienopesu. Vähän kuin pesisit vaatteen kolmessakympissä versus kuudessakympissä, kyllähän siinä lähtevät värit, Sanna Ruskomäki sanoo.

Värjätyille hiuksille tarkoitetuissa shampoissa on vain hyvin mietoja ja hellävaraisia peseviä ainesosia. Tämän takia värit säilyvät pidempään.

Pesuväliä puolestaan kannattaa venyttää omien mahdollisuuksiensa mukaan.

– Fakta on se, että jokainen pesukerta haalistaa väriä. Tietysti esimerkiksi hikinen päänahka täytyy pestä aina, mutta muuten voi kokeilla pidentää pesuväliä ja käyttää välillä kuivashampoota.

2. Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Värjättyä hiusta kannattaa kosteuttaa aina, mutta erityisesti se vaatii sitä kesällä. Ruskomäki suosittelee tehokkaasti kosteuttavien hiusnaamioiden käyttämistä ja kosteuttavien jätettävien hoitoaineiden, kuten suihkeen tai voiteen, lisäämistä hiuksiin sekä pesun jälkeen että seuraavina päivinä.

– Näitä saa laittaa reilulla kädellä. Olen huomannut, että moni ajattelee niiden kuuluvan hiuksiin vain välittömästi pesun jälkeen, mutta jätettävää hoitoainetta saa lisätä hiuksiin mielellään pesujen välilläkin, myös, vaikka hiuksissa olisi muotoilutuotteita.

3. Suojaa hiukset auringolta

Aurinko haalistaa hiusväriä, joten tukka kannattaa suojata UV-säteilyltä.

– Parhaiten hiukset suojaa huivilla tai päähineellä, jolloin UV-säteet eivät pääse niihin ollenkaan käsiksi. Ne suojaavat samalla myös päätä. Myös erillisiä UV-suojasuihkeita voi käyttää.

Hiussuihkeissa käytetään samoja UV-filttereitä kuin ihon aurinkosuojissa. Ne joko blokkaavat UV-säteitä tai muuttavat niiden muotoa, jolloin säteily ei pääse vaikuttamaan hiusväriin niin paljon.

4. Turvaudu sävyttäviin tuotteisiin

Markkinoilla on nykyisin myös monia shampoita, hoitoaineita ja hiusnaamioita, joissa on hieman väripigmenttiä. Niillä saa hiuksiin lisää kiiltoa ja väriin intensiivisyyttä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?