Kokeilimme kasvojen aurinkorasvat, joissa on myös väriä – kaksi tuotetta takaa täydelliset rantakasvot

Hikisenä helteellä tai aurinkoa ottaessa ei tee mieli meikata. Onneksi kasvojen ihon pienet virheet saa piiloon ja ilmeen viimeistellyksi värillisillä aurinkovoiteilla.

Kasvojen aurinkovoiteet yhdistelevät yhä useammin suojakertoimet ja pigmenttiä.

10.6.2019 18:30

TAATTU MATTAPINTA: Shiseido Sports BB SPF 50+, 35,90 € / 30 ml

Tämä on testattu Teneriffan auringon alla. Sävy mukautui kivasti vaaleaan ihoon ja teki allaslookista parina ensimmäisenä kalmankalpeana lomapäivänä terveen tasaisen. Pigmenttiä on niin runsaasti, että virheet peittyvät kunnolla. Melko juokseva voide kuivuu lähes jauhoiseksi ja jättää iholle täysin matan ja kuivan pinnan – siksi luulisi toimivan erityisesti rasvoittuvalle iholle. Pysyi kuosissa koko päivän ja suojasi hyvin mutta antoi kasvojen silti ruskettua.

Arvosana: 4 / 5

KEVYTTÄ JA KOSTEAA: Lierac Sunissime BB Fluide SPF 50+, 36 € / 40 ml

Tämä on selvästi tummempaa kuin Shiseido. Sävy on kellertävä, ja saa hyvin vaalean ihon näyttämään helposti hieman liian oranssilta – toisaalta jo päivettyneelle tai astetta tummemmalle iholle tämä on varmasti ihana. Levittyy hyvin, tuntuu kasvoilla kosteuttavalta, ja jättää ihon hyvin hehkuvaksi ja kuulaaksi. Ei näytä rantapäivän ja pyöräillessä hikoilunkaan jälkeen vielä aivan kamalalta.

Arvosana: 4 / 5

MELKEIN KUIN MEIKKI: Atopik Sävyttävä aurinkosuoja SPF 30, 29,90 € / 30 ml

Tämä on melkein kuin oikea BB-voide ja menee yksinään meikistä! Uusi lemppari.

Kokeilin levittää tätä sekä sormin että munameikkisienellä, molemmat toimivat. Hyvä peitto ja levittyvyys, kunhan tuotetta laittaa tarpeeksi. Testaan vielä puuterin, aurinkopuuterin ja poskipunan kera ja toimii hyvin meikkipohjana arkipäivänäkin. Iho näyttää raikkaalta ja kuulaalta.

Sävy light on vaalealle passeli, mutta tuotteesta on myös tummempi sävy, medium. Kotimaisen luonnonkosmetiikkamerkin suoja on fysikaalinen.

Arvosana: 5 / 5

Voiteiden tummuusaste ja värisävy vaihtelevat paljonkin. Avène ja Shiseido ovat testin punaisimmat, Vichy ja Lierac keltaisimmat tuotteet.

VAIN OHUT KERROS: Korres Red Grape Tinted Sunscreen SPF 50, 39 € / 50 ml

Korresin tuote on testin kevyin, ohuin ja läpikuultavin. Väriä tai peittoa ei tule lähes nimeksikään, mutta iho jää kosteutetun tuntuiseksi ja näköiseksi, eikä voide tunnu kasvoilla lähes miltään. Ei jätä ihoa lainkaan kiiltäväksi, toisin kuin aiemmat Atopik ja Lierac.

Tämän voisin ottaa kesän päivävoiteeksi tai primeriksi meikin alle jokapäiväiseen käyttöön. Yksinään väri ei juurikaan vaikuta kasvojen ilmeeseen, mutta aurinkovoiteena toimii paljon paremmin kuin moni ”perinteinen” kasvojen aurinkosuoja.

Arvosana: 3 / 5

UPEA BIITSINAAMA: Vichy Idéal Soleil Anti-Dark Spots SPF 50, 25 € / 50 ml

Vichyn tuubi on kunnon rantapäivän tai aurinkoloman meikki! Voide on samalla aurinkorasvamaista mutta todella peittävää ja pigmenttistä. Tätä ei tarvitse paljoa, ja erittäin tasainen jälki on jo taattu. Sävy on hyvin kellertävä mutta sulautuu omaan ihoon yllättävän hyvin, paremmin kuin Lierac.

Koostumus on yksi testin tuhdeimmista ja voide jättää ihon perinteisen aurinkorasvan tavoin kiiltäväksi. Tätä en käyttäisi arkena meikkinä kuten Atopikia, mutta pakkaan ehdottomasti mukaan, kun haluan näyttää aurinkoa ottaessa, etelänlomalla tai altaalla hyvältä helposti. Voide asettuu iholle hetken kuluttua levittämisestä entistä kauniimmin ja jää hehkuvan kuultavaksi ja kostean näköiseksi pinnaksi.

Arvosana: 5 / 5

PERUSRASVA: Avène B-Protect SPF 50+, 15 € / 30 ml

Avène ja Korres ovat samankaltaisia keskenään – kevyitä ja vain vähän peittäviä. Purkista valkoisena tuleva voide muuttaa sävyä, kun sen hieroo iholle. Sävy sulautuu todella hyvin oman ihon sävyyn ja jää täysin huomaamattomaksi. Toisaalta se ei myöskään peitä lähes ollenkaan. Iho jää kiiltävähköksi.

Verrattuna moneen perinteiseen kasvojen aurinkorasvaan tämä on huomattavasti paremman tuntuinen, mutta ei tee ihosta merkittävästi paremman näköistä. Toisaalta kollega innostuu tästä tuotteesta heti – hän etsii aurinkosuojaa nimenomaan oman meikkivoiteen alle, ja siihen tämä voi toimia hyvin.

Arvosana: 2 / 5

Kuvat: Valmistajat

Lue kaikki aurinkosuojajuttumme täällä ja muut kosmetiikkatestimme täällä!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?