Kaunis päivetys purkista? Testasimme kasvoille tarkoitetut itseruskettavat: Tuntematon suomalaistuote jyräsi luksusmerkit!

Kauniin rusketuksen voi hankkia kasvoille tänä kesänä monenlaisesta purkista. Toimituksen kokenut kasvojen ruskettaja otti 10 tuotetta testiin ja arvioi parhaat purkit kesäkasvoja varten.

6.6.2019 15:02

St Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Face Mist, 34,90 € / 80 ml

Voimakas trooppinen tuoksu, ei tosin tuoksu itseruskettavalta. Silti hieman tunkkainen omaan makuuni. Suihkepullo vaikuttaa epäilyttävältä, mutta osoittautuu yllättävän helppokäyttöiseksi. Lopputulos on kaikessa vaivattomuudessaan melko oranssihtava.

Kuoriutuessaan tuote epäonnistuu täysin: se lähtee rintakehän ja kaulan alueelta todella epätasaisesti, jopa laikuittain. Harmi, sillä helppo levitys yläkropalle on ehdottomasti plussa.

Arvosana: 2 / 5

ACO Sun Kissed Self-Tanning Face Cream, 11 € / 50 ml

Perusvarma ratkaisu. Levittyy ja kuoriutuu iholta tasaisesti, mutta sävy on melko huomaamaton. Mieto, melko perinteisen itseruskettavamainen tuoksu. Tuotteen pitäisi kosteuttaa, mutta pintakuiva iho kaipaa kosteutta myös tuotteen levittämisen jälkeen. Normaalin ihon kanssa pärjää varmasti myös ilman erillistä kosteusvoidetta.

Plussaa soveltuvuudesta myös herkälle iholle!

Arvosana: 4 / 5

 

BTB13 Self-Tanning Toner, 28 € / 100 ml

Täydellinen tuote! Miellyttävä, mieto tuoksu, joka häipyy kasvoilta nopeasti. Riittoisaa tuotetta voi lisätä kasvoille vanulapulla tai ilman, jolloin se on vielä riittoisampi. Lopputulos näkyy jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja kuoriutuu tasaisesti iholta. Suihkun jälkeen nestemäisen tuotteen lisääminen on helppoa myös dekolteelle ja olkapäiden alueelle.

Iso plussa suomalaisuudesta ja ylellisestä pakkauksesta, jota kehtaa pitää kylpyhuoneen hyllyllä!

Arvosana: 5 / 5

Lumene Valo Nordic-C itseruskettavat pisarat, 25,90 € / 30 ml

Tippojen sekoittaminen omaan kosteusvoiteeseen osoittautuu omaksi projektikseen, joka vaatii harjoittelua. Kun siitä pääsee kiinni, ovat tipat oikein mainiot! On kätevää, että omasta kosteusvoiteesta voi tehdä niin ”päivettävää” kuin haluaa.

Tuoksu muistuttaa pitkän pohdinnan jälkeen raakaa pullataikinaa, tosin ihan miellyttävällä tavalla. Lopputulos on heleä ja kauniin päivittynyt. Tuote kestää kasvoilla pitkään ja kuluu pois iholta kauniisti.

Arvosana: 4½ / 5

Kicks Beauty Overnight Self Tan Face Gel, 19,90 € / 50 ml

Levittäessä saa olla ripeä, sillä tuote kuivuu kasvoille vähän liiankin nopeasti. Tuote on miellyttävän tuoksuinen, mutta sitä joutuu lisäämään melko runsaasti. Jättää iholle aluksi hieman oudon kihelmöivän tunteen.

Muutaman levityskerran jälkeen kihelmöintiä ei enää huomaa. Tuote tuntuu jopa kosteuttavan, sillä iho ei tunnu sen jälkeen rutikuivalta. Jälki on todella hyvää ja tasaista. Pisteet tehokkuudesta ja siitä, että tuotteessa ohjeistetaan selkeästi käyttö ennen kosteusvoidetta.

Arvosana: 4½ / 5

Divaderme Vacation In A Bottle, 39 € / 36 ml

Suihkutettava tuote levitetään kasvoille mukana tulevalla applikaattorilla. Vaikutuksen näkee kasvoilla heti: iho näyttää välittömästi levittämisen jälkeen auringon päivettämältä!

Tuote antaa todella luonnollisen sävyn ja säilyy kasvoilla muutaman päivän. Kehittävä maininta vain siitä, että perusteellisellakaan googlailulla ei selvinnyt, kuuluuko tuotetta levittää ennen vai jälkeen kosteusvoiteen. Kokeillessa selvisi, että kumpikin onnistuu. Pakkaisin mukaan reissuun!

Arvosana: 4½ / 5

Biotherm Aqua-Gelée Autobronzant Face Self-Tanning Serum, 29,90 € / 50 ml

Tuote tuoksuu aurinkovoiteelle (lomalle!) ja levittyy lupausten mukaisesti tasaisesti ja kuivuu salamannopeasti. Kaikin puolin miellyttävä ja hellävarainen.

Rusketuksen sävy on kuitenkin lähes olematon, vaikka lisäsin tuotetta lopulta sekä aamuin että illoin.

Arvosana: 3 / 5

 

Eco by Sonya Face Tan Water, 42 € / 100 ml

Kasvovedeksi itseään markkinoiva tuote tuntuu enemmänkin öljymäiseltä. Sitä kehotetaan levittämään vanulapulla, mutta levittäminen tuntuu hankalalta. Lisäksi vanulappu imee tuotetta kuin sieni. Käsin tuotteen levittäminen sujuu helpommin, mutta lopputulos on ihollakin öljyinen ja omituisen hajuinen.

Sävy on muutaman käyttökerrankin jälkeen hyvin olematon. Ilman vanulappua riittoisa. Plussaa luonnonmukaisuudesta!

Arvosana: 2 / 5

 

Vita Liberata Beauty Blur Self Tanning CC Cream, 35,90 € / 30 ml

Tuote levittyy hyvin ja tuoksuu hyvin miellyttävältä kasvoilla. Koostumus on vetinen, ja kuivuminen kestää yllättävän kauan. Tämä on ainakin aamu-uniselle merkittävä miinus. Tuote ei itsessään riitä meikkipohjaksi, vaan vaatii kaverikseen ainakin peitevoiteen. Epäilyksistä huolimatta jälki on tasaista. Miinusta litrahinnasta varsinkin siksi, ettei tuote ole kovin riittoisaa.

Arvosana: 3 / 5

 

Swiss Clinic Hydrating Self-Tan Pads, 39 € / 25 kpl

Konsepti valmiista itseruskettavista lapuista kuulostaa ihanan helpolta, mutta osoittautuu ajateltua haastavammaksi. Laput ovat todella ohuita ja rullautuvat kasvoille levittäessä. Kaulalle siirryttäessä heppoinen lappu tuntuu jo niin nuhruiselta, että pelko raidallisesta dekolteesta herää.

Lopputulos on kuitenkin tasainen ja tuoksu mieto. Helppous on kuitenkin kaukana. Lisäksi kallis pakkaus ei riitä edes kuukaudeksi, sillä ohjeissa suositellaan lappujen käytön lisäämistä hoidon edetessä.

Arvosana: 1½ / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?