Suorahiuksinen Katariina, 24, havitteli kiharia hehkutetun curly girl -metodin avulla – näin 12 päivän kokeilussa kävi - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suorahiuksinen Katariina, 24, havitteli kiharia hehkutetun curly girl -metodin avulla – näin 12 päivän kokeilussa kävi

Katariina sai kokea, ettei supersuosittu curly girl -metodi yksinkertaisesti sovi kaikille.

Kaikkien tukka ei yksinkertaisesti käänny korkkiruuveille ilman kiharrinta.­

6.6.2019 7:16

Rakastan kiharaa tukkaa, mutta omani on auttamattoman suora. Kun siis kuulin curly girl -metodista ensimmäistä kertaa, ajattelin, ettei se ole minua varten.

Metodin suosion kasvaessa törmäsin kuitenkin toinen toistaan upeampiin kiharapehkoihin, joiden onnekkaat omistajat kertoivat olleensa koko elämänsä suorahiuksisia.

Toivon kipinä sisälläni heräsi. Ehkä minäkin vain hoidan hiuksiani väärin? Peruin puheeni ja lähdin kokeilemaan metodia.

Miten kokeilu sujui?

Ensimmäisenä curly girl -hiustenhoitoiltanani järkytyin, kun huomasin viettäneeni suihkussa 40 minuuttia! Vesi toki valui tuosta ajasta vain murto-osan, mutta tuntui hullulta, että hukkasin aikaani pyörimällä suihkussa pää polvissa.

Tein silti kaiken kuten piti. Aloitin metodin final washilla, eli pesin hiukseni korkeasulfaattisella sampoolla poistaakseni kuontalostani sinne kertyneet silikonijämät. Tämä osuus jäi pois seuraavilla pesukerroilla.

Seuraavaksi tein CO-washin, eli pesin hiukseni juuresta latvaan hoitoaineella lisäten päähäni vuoron perään tuotetta ja vettä. Lopuksi levitin hiuksiini vielä hiusnaamion ja harjasin ne läpi viimeistä kertaa ennen seuraavaa pesua.

Suihkun jälkeen oli vuorossa hiuksiin jätettävä hoitoaine ja metodiin sopiva muotovaahto. Näillä kosteutin ja muotoilin hiukseni. Edessä olisi enää ploppaus, eli hiusten rullaaminen puuvillaiseen T-paitaan noin 15 minuutiksi.

Ensimmäisenä päivänä ploppaus unohtui päähäni koko yöksi, sillä nukahdin kesken projektin. Tässä vaiheessa olin uhrannut hiuksilleni jo yli tunnin, joten väsymys lienee ymmärrettävää.

Aamulla ilmakuivasin hiukseni ja olin positiivisesti yllättynyt! Niissä oli muutama kihara!

Ensimmäisen yön kiharat osoittautuivat kokeilun kauneimmiksi, eikä syynä suinkaan ole kukoistava luonnonkihara.­

En pessyt hiuksiani enää illalla ja seuraavan aamun pettymys oli suuri: lähes kaikki vaivalla hankitut ”kiharani” olivat poissa. Jäljellä oli joka suuntaan harottava ja lähmäiseltä tuntuva linnunpesä.

Hiukset näyttivät poikkeuksetta tältä silloin, kun ploppaamisesta oli yli vuorokausi aikaa.­

Päätin silti jatkaa. Kokeilin vaihdella hoitoaineen ja muotoiluvaahdon määrää, milloin pidensin ja lyhensin ploppausaikaa. Yritin vimmatusti löytää tekniikan, joka saisi hiukseni kihartumaan.

Kerta toisensa jälkeen ne näyttivät kuitenkin samalta: ensimmäisenä päivänä latvat olivat hieman taipuisat ja seuraavana epämääräiset lähmäkasat.

Ei kiharoita, muutos yllätti

Huomasin, että mitä pidempi ploppausaikani on, sitä selkeämmät ”kiharat” saan. Kihara ei kuitenkaan koskaan lähtenyt juuresta, vaan korkeintaan puolivälistä päätä. Tämä puhui sen puolesta, etteivät hiukseni ole todellisuudessa kiharat, vaan ploppaus kiharsi niitä samaan tapaan kuin papiljotit.

Pikkuhiljaa hiukseni alkoivat tuntua karheilta ja kuivilta. Ne ovat aina olleet hyväkuntoiset ja kiiltävät, joten raju muutos yllätti.

Kahdeksantena päivänä hiukset alkoivat hiljalleen muuttua karheiksi, mikä sai ne näyttämään tuuheammilta.­

Alkuun kuontalo näytti tuuhealta. Lopulta tämäkin lysti loppui, sillä hiukseni näyttivät päivä päivältä sotkuisemmilta. Harjaamattomuus osoittautui hiuslaadulleni yllättävän vaikeaksi – ja tuuheus muuttui hamppuisuudeksi.

Nyt, kaksitoista päivää myöhemmin, lopetan kokeiluni. Hiukseni ovat rumemmat ja huonokuntoisemmat kuin koskaan aiemmin. Ne tuntuvat karheilta, katkeilevat aiempaa enemmän ja näyttävät sotkuisilta. Kaipaan Moroccanoilin hiusöljyä, suoristusrautaa ja huonon hiuspäivän lettejä.

Kahdentoista päivän jälkeen hiukset olivat takkuiset, eikä niissä ollut jälkeäkään kiharoista.­

Vaikka kuinka suomalaisista hiustyypeistä valtaosan väitetään olevan kiharaa, niin ei, minun hiukseni eivät ole kiharat. Minä olen suorahiuksinen, enkä muutu muuksi millään metodilla.

Siispä heinäksi muuttunut pehkoni saa silikonia sisältävät öljynsä takaisin ja vastaisuudessa taion kiharat kiltisti suoristusraudalla tai astelen kampaajan penkkiin permanenttiin.

Jokainen meistä ei voi olla curly girl.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Nyt jopa suorahiuksiset suomalaisnaiset hurahtivat hehkutettuun curly girl -metodiin – katso kuvat yhdeksästä tosielämän kiharamullistuksesta!

Etkö saa curly girl -metodia toimimaan? Selvitä ensin nämä 2 asiaa, jotta lopputulos ei ole pettymys

Hämmentääkö curly girl -metodin sanasto sinuakin? Suomensimme 19 tärkeintä termiä

Näillä purkeilla pääset alkuun curly girl -hiustenhoitorutiinissa – listasimme edulliset ja ylelliset tuotteet

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?