Upea tyyli kirpparilta – uskoisitko, että nämä kaikki ovat kirppislöytöjä?

Kirpputorilta teet trendilöydöt edullisesti ja laadusta tinkimättä. Nyt kannattaa etsiä kirppareilta varsinkin ysärifarkkuja, silkkipaitoja ja kukkamekkoja.

3.6.2019 20:14

Kirppistyyliä kuvissa esittelee malli Mia Frilander, joka on todellinen kirppishaukka itsekin ja yksi suositun Musla-blogin pitäjistä.

– Muotinäytöksiä katsellessani mietin aina, miten voisin toteuttaa tyylit second hand -vaatteilla. Juuri nyt etsin kirpputoreilta ysärifarkkuja, kitten heel -korkkareita ja nahkatrenssiä, Mia kertoo.

Kirppiksellä voi huumaantua edullisista hinnoista, joten maltti kannattaa muistaa sielläkin.

– Kysy itseltäsi, ostaisitko tämän uutena. Näin et osta kirppikseltäkään mitään turhaa, Mia opastaa.

Jos kirpparit eivät kutsu, Mia vinkkaa kokeilemaan Vestiairen nettikaupaa. Ranskalainen saitti on luotettava luksusmuodin second hand -ostopaikka, josta Mia on hankkinut himoitut Célinen korkkarit.

Kirpisshoppailu on paitsi edullisempaa, myös ekologista.

– Uuden nahkavaatteen ostaminen on ilmastonäkökulmasta yhtä ongelmallista kuin lihansyönti. Siksi ostan nahkavaatteeni käytettyinä. Catwalkeilla on näkynyt nahkatakkien lisäksi paljon leveitä nahkahousuja ihanissa ruskeissa sävyissä.

Kukkaa, ruutua vai raitaa?

Kirppisten kuosivalikoima on lyömätön. Trendikkäin ostos juuri nyt on kasarihenkinen kukkamekko, joka yhdistetään reteisiin cowboy-buutseihin.

Viskoosimekko 15 €, Fida. Cowboy-buutsit 60 €, SomaOma-vintage-liike. Korvakorut 9 €, Glitter. Rannekoru 43,50 €, Snö of Sweden.

Aitoa nahkaa!

Kun hankit nahkavaatteesi käytettyinä, säästät satasia. Osta silti vain oikeankokoisia nahkavaatteita; moni suunnittelee pienentävänsä löytönsä, mutta kustomointi ompelijalla ei ole ihan halpaa.

Nahkatakki 30 €, UFF. Farkut 69,90 €, Karve/Carlings. Korkokengät 35 €, H&M. Korvakorut 10 €, Glitter.

Ihania materiaaleja

Kesän tärppisävy on laventeli. Silkki taas ei mene muodista koskaan. Silkkipaidan kuuluu olla nyt reilu; käännä vain hihat ja sujauta helma housujen tai hameen sisään.

Silkkipaita 12 € ja -housut 14 €, UFF. Korkokengät 35 €, H&M. Korvakorut 27,50 €, Snö of Sweden.

Laatua pikkurahalla

Ruudullinen jakku vie ajatukset Englannin maaseudulle ja on nyt huippumuodikas. Etsi kirppareilta luonnonmateriaaleja kuten villaa ja silkkiä.

Silkkibleiseri 49 €, Kaivarin Kanuuna. T-paita 44,90 €, Nanso. Housut 139 €, Samsøe & Samsøe. Sandaalit 40 €, H&M. Korvakorut 27,50 €, Snö of Sweden.

Kimallusta unohtamatta!

Glitter- ja paljettiasut näyttävät helposti ketjuliikkeiden rekeissä halvoilta. Kirppiksillä kimaltavat unelmat ovat usein vuosikymmenien takaa, jolloin vaatteiden laatuun satsattiin.

Silkkitoppi 2,20 €, Fida. Paksu rannekoru 4,50 €, ja ohuet rannekorut 2,50 € / kpl, UFF. Korvakorut 27,50 €, Snö of Sweden. Sormukset 9 €, / kpl, Glitter. Housut 139 €, Samsøe & Samsøe.

Katsasta myös miesten rekit!

Voit löytää edustavan kauluspaidan laatumerkiltä kuten vaikkapa Sandilta, Ralph Laurenilta tai Marimekolta. Asustehyllyllä voi lymyillä kesän it-laukku eli klassinen tätiveska. Kengissä kitten heel -korot ja suipot kärjet ovat jälleen in.

Sandin kauluspaita 20 €, nahkalaukku 14,80 €, ja korkokengät 10 €, Fida. Kello 149 €, Mockberg. Levi’s-farkut 28 €, UFF. Korvakorut 9 €, Glitter.

Juttu on julkaistu alun perin Me Naisten numerossa 21/2019.

Lue lisää:

Elisa, 44, tienaa kirppislöydöillä tonneja – löysi Louboutinin korkkarit 6 eurolla, myi 180 eurolla

Jessican ostama kirppisvaate haisi pahalta – pätevä hajunpoistokeino löytyi monen hudin jälkeen

Ota haltuun Facebook-kirppisten kirjainkoodit

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?