Muista nämä 2 asiaa hiuksia pestessä – saat heti paremmat hiukset

Hoitoaineellakin on käyttöohjeet, joiden noudattaminen kannattaa.

31.5.2019 7:05

Kiharahiuksisille tarkoitettu curly girl -metodi on villinnyt suomalaiset, eikä ihme. Yksinkertaistettuna menetelmän tarkoitus on hoitaa ja kosteuttaa hiuksia niin, että perinteisesti pörröisinä ja kurittomina pidetyistä luonnonkiharoista tulee terveen ja kiiltävän näköiset, ehkä jopa aiempaa kiharammat.

Kosteutus sopii kaikille

Kunnon kosteutus toki tekee hyvää hiuslaadulle kuin hiuslaadulle, ja se on hyvä muistaa, vaikkei curly girlin kiemuroiden opiskeluun olisikaan juuri nyt aikaa tai innostusta.

Jos curly girlin opeista jotain poimii, kannattaa ottaa haltuun oikeaoppinen hoitoaineen käyttö. Metodissa hoitoaineen annetaan vaikuttaa hiuksissa riittävän pitkään, jolloin kosteuttavat aineet pääsevät varmasti imeytymään hiuksiin.

Älä oikaise

Nyt käsi sydämelle: oletko sinäkin niitä tyyppejä, jotka hierovat hoitoaineen summittaisesti märkään tukkaan ja huuhtovat sen melkein heti pois?

Seuraavalla hiustenpesukerralla kannattaa kokeilla ohjeita, jotka lukevat myös useimpien hoitoainepullojen kyljessä:

1. Levitä hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin. Ei siis vettä valuviin! Hiukset voi puristella hellästi pyyhkeeseen ennen hoitoaineen levittämistä.

2. Anna hoitoaineen vaikuttaa hiuksissa joitakin minuutteja. Yleensä vaikutusajat ovat jotakin 1–5 minuutin väliltä. Ajan ylittämisestä ei ole mitään haittaa, joten hoitoaine päässä voi mennä vaikka saunaan, sheivata sääret tai mitä kylpyhuoneaktiviteettia siksi ajaksi nyt sattuu keksimään.

Samat neuvot pätevät myös hiusnaamioihin.

Poista silikoni tieltä

Jos tuntuu, että kosteus ei pääse vieläkään imeytymään hiuksiin kunnolla, ne kannattaa pestä sulfaatillisella tai jopa syväpuhdistavalla sampoolla. Hyvin pesevän sampoon pitäisi poistaa hiuksista aiempia silikoni- ja muotoiluainekertymiä, jotka saattavat haitata hoitavien ja kosteuttavien aineiden imeytymistä.

Moroccanoilin värjätyille hiuksille suunnitellun Color Complete -sarjan hoitoaine ravitsee hiuksia arganöljyn avulla, 27 €. Cosnaturen sertifioitua luonnonkosmetiikkaa oleva, korjaava avokado- ja manteliöljyhoitoaine ei sisällä silikonia, 4,49 €. Four Reasons Professionalin Silky Moisture Conditioner kosteuttaa kuivia hiuksia niitä latistamatta, 16,90 €.

Jos puolestaan kaipaat tuotevinkkejä curly girl -metodiin, löydät niitä tästä Me Naisten jutusta.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Nyt jopa suorahiuksiset suomalaisnaiset hurahtivat hehkutettuun curly girl -metodiin – katso kuvat yhdeksästä tosielämän kiharamullistuksesta!

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Marketeista voi tehdä löytöjä – valitsimme parhaat muutaman euron meikit ja voiteet

Vaimotukka, äititukka, erotukka – tällaisia hiustyylejä suomalaisnaiset leikkaavat

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?