6 meikkivirhettä, joilla vain lisäät vuosia kasvoillesi – tarkista, ettet vanhenna ilmettäsi tietämättäsi - Tyyli - Ilta-Sanomat

6 meikkivirhettä, joilla vain lisäät vuosia kasvoillesi – tarkista, ettet vanhenna ilmettäsi tietämättäsi

Muutama valinta kääntää meikin tarkoituksen helposti päälaelleen. Näin ehostat iäkkäämmätkin kasvot raikkaiksi.

Kevyt ja tarpeeksi tumma meikkivoide, siistit silmänrajaukset, sipaisu poskipunaa ja omaa huulten väriä korostavalla kiillolla meikatut huulet ovat toimivia tapoja hyvään meikkiin.

28.5.2019 19:00

Tunnetko ikääntyvän ihon ja jo useamman vuosikymmenen nähneiden kasvojen parhaat meikkikikat? Good Housekeeping listaa pienet virheet, joita etenkin ensimmäisten ikääntymisen merkkien ilmaannuttua kannattaa välttää.

Poimimme kuusi tärkeintä.

1. Liian tuhti meikkivoide

Kun iho ikääntyy, se muuttuu ohuemmaksi ja kuivemmaksi. Siksi paksu ja turhan peittävä meikkivoide saa sen näyttämään helposti kamalalta. Valitse mieluummin kevyt ja kuultava tuote. Se ei myöskään pakkaudu juonteisiin.

Jos kaipaat meikkivoiteelta pigmenttiä ja peittävyyttä, huolehdi entistä huolellisemmin ihon kosteuttamisesta seerumilla, kasvovoiteella ja halutessasi kosteuttavalla meikinpohjustustuotteella.

2. Liian vaalea meikkivoide

Kalpeat kasvot näyttävät helposti valjuilta ja elottomilta, joten mitä vanhemmaksi tulet, sen tärkeämpää on, ettei meikkivoide ole astettakaan liian vaalea. Jos joudut valitsemaan kahden sävyn väliltä, ota mieluummin omaa ihoa hieman tummempi kuin vaaleampi sävy.

3. Väärin levitetty poskipuna – tai sen puuttuminen kokonaan

Poskipuna on avainasemassa raikkaassa ja eläväisessä meikissä. Sen paikka on kuitenkin tärkeä: Poskipuna kohottaa ja freesaa ilmettä, kun sen levittää posken hymyillessä pyöreimpään kohtaan, mieluusti hieman ylemmäs kuin alemmas. Poskella viistosti kohti korvaa kulkeva poskipuna tekee kasvoista helposti kolkot ja luisevat, joten jos se ei ole tavoitteesi, suosi mieluummin pirteitä ja nuorekkaita omenaposkia.

Suomalaismeikkaaja on puhunut poskipunan tärkeydestä jokaisessa meikissä. Pahin poskipunavirhe on nimittäin sen puuttuminen kokonaan.

4. Epätasaiset rajaukset

Rajaukset korostavat silmiä kauniisti. Niiden pitää kuitenkin olla siistit, jotta efekti toimii.

Vältä vetämästä silmänympärysihoa kireälle rajauksia tehdessä, sillä se tekee lopputuloksesta helposti epätasaisen ja tuo rypyt esiin. Nosta ennemmin leuka kunnolla ylös ja katso alas peiliin. Näin saat tehtyä rajaukset siististi venyttämättä ihoa.

5. Taivuttamattomat ripset

Ripsillä on suuri vaikutus siihen, kuinka avoimelta katse näyttää. Niiden taivuttamista ei siis kannata ohittaa. Ylöspäin kohoavat ripset avaavat ja virkistävät katsetta, suorana eteenpäin osoittavat tekevät ilmeestä väsyneemmän.

6. Huulten huonot rajat

Huultenympärysjuonteet ovat monelle tuttu ikääntymisen merkki. Ne korostuvat entisestään, jos huulipunan päästää karkaamaan juonteisiin. Kokeile huulimeikin levittämistä siveltimellä puikon tai applikaattorin sijaan.

Huulia kannattaa kuitenkin korostaa, sillä vanhetessa huulten omat rajat hälvenevät ja huulet kaventuvat. Kaunis kiilto ja mieluummin vaaleampi kuin tummempi huulimeikki saavat huulet näyttämään täyteläisemmiltä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?