Muotia muoviroskasta! Näin hyvältä näyttää kierrätyskankaasta tehty suomalainen uikkarimuoti

Suomalaisten bikini- ja vaatemerkkien muoviroskasta tehdyt uima-asut valloittavat meillä ja maailmalla.

Tiesitkö, että moni suomalainen brändi suunnittelee uimapukuja kierrätysmateriaaleista?

22.5.2019 19:34

Aivan ensimmäisenä ei tule mieleen, että hetken tyylikkäimpiä bikineitä ja uimapukuja suunnittelevat kaukana hiekkarannoilta ja auringonpaahteesta syntyneet suomalaisnaiset.

Mutta niin vain monet muodikkaat, huipputyylikkäät ja ilahduttavimpana asiana ekologiset, kierrätysmuovista valmistetut uima-asut ovat suomalaisbrändien käsialaa.

Asuyama

Asuyama on suunnittelija Tiina Asujamaan oma vaatemerkki. Sen uimapuvuista ja bikineistä suuri osa on valmistettu econyl-kankaasta, joka tehdään muun muassa vanhoista kalastusverkoista ja muusta kangas- ja muovijätteestä.

Yläosa 62 € ja alaosa 58 €.

Yläosa 62 € ja alaosa 58 €.

Yläosa 52 € ja alaosa 44 €.

Uimapuku 108 €.

Ohoy Swim

Ohoy Swimin suunnittelija, suomalainen Henna Kaarlela, perusti uikkaribrändin yhdessä tanskalaisen Anna Maria Nielsenin kanssa. Myös Ohoyn skandinaavisen pelkistetyt puvut valmistetaan econylista.

Yläosa 70 € ja alaosa 55 €.

Uimapuku 95 €.

Yläosa 70 € ja alaosa 55 €.

Halla Halla

Kotimainen uikkarimerkki Halla Halla on luotu nimenomaan merten muoviroskan ja rantamuodin ympärille. Hanna Chalvet ja Salla Valkonen luotsaavat kolme kesää sitten lanseerattua brändiä, jonka kaikki tuotteet on tehty kierrätysmuovista.

Halla Hallan bikinit ja uimapuvut ovat käännettäviä. Nämä biksut voi pukea myös mustalla puolella. Yläosa 55 € ja alaosa 45 €.

Uimapuku on toiselta puolelta persikanvärinen, 90 €.

Mori Collective

Nyt myös suomalainen vaatebrändi Mori Collective on lanseerannut ensimmäiset uima-asunsa – tietysti kierrätysmateriaalista tehtynä.

Vuonna 2015 perustetun merkin takana ovat suunnittelijat Tytti Alapieti ja Jenni Koli. Mori Collective tekee käyttövaatteita luomukankaista, kierrätysmateriaaleista ja varastoylijäämistä.

Uimapuku 89 €.

Morin uima-asut voi kääntää ja pukea kahtena värinä.

Bikinitkin ovat kaksipuoleiset. Yläosa 49 € ja alaosa 39 €.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?