Enemmän poskipunaa ja 4 muuta pientä mutta merkittävää muutosta, joilla meikistä saa heti paremman - Tyyli - Ilta-Sanomat

Enemmän poskipunaa ja 4 muuta pientä mutta merkittävää muutosta, joilla meikistä saa heti paremman

Pienellä hienosäädöllä meikistä saa heti toimivamman.

Hyvin kevyt kerros meikkivoidetta, turhan puuteroinnin välttäminen ja kunnon sipaisu poskipunaa ovat esimerkkejä hyvistä meikkitavoista.

21.5.2019 14:36

Kuka tahansa osaa meikata, mutta ne ovat juuri ne pienet erot, jotka saattavat aiheuttaa sen olon, että äh, ei tästä tullut nyt tällä kertaa mitään.

Koska mietin meikkiasioita työkseni, olen sattunut myös pohtimaan, millä pienillä muutoksilla meikin saa menemään nappiin – ja usko pois, olen kokeillut sekä epäonnistuneita että onnistuneita versioita myös käytännössä.

Viisi pientä muutosta

Jotta muut voisivat siirtyä suoraan niihin onnistuneisiin, tässä havaintoni eli viisi pientä muutosta, joilla meikistä tulee parempi.

Kannattaa myös muistaa, että jokaisella on oma meikkityylinsä, ja siitä saa olla ylpeä. Poskipunan oikeaoppinen sijoittelu kasvoille ei oikeasti ole niin kauhean vakava asia – huomenna vaan sitten uutta versiota peliin, jos tämänpäiväinen ei miellyttänyt.

1. Kevyempi meikkipohja

Sekin on tietenkin makuasia, haluaako ihonsa näyttävän iholta, mutta jopa juhlameikissä kevyt meikkipohja näyttää usein paremmalta kuin paksu pakkeli.

Paksulla meikillä on tapana korostaa ihon pinnanmuotoja – juonteita, kuivia kohtia, näppyjä, silmäpusseja – entisestään. Meikkivoide voi toki olla peittävää, mutta sitä voi levittää vain hyvin ohuen kerroksen.

Näpyt ynnä muut saa piiloon peitevoiteella, mutta jos peittävää meikkiä ei tarvitse ihon joka kohdassa, kevyt ja kosteuttava on yleensä parempi lähtökohta. Puuteriakin voi levittää vain niihin kohtiin, jotka alkavat kiiltää.

2. Enemmän poskipunaa

Joskus vuosia sitten kollegani kertoi vankkumattoman mielipiteensä: kaikkien kannattaa käyttää poskipunaa. Silloin ajattelin, että no jaa, ehkäpä ehkä.

Sittemmin olen oppinut, ettei poskipunan kanssa kannata ujostella. Klovniposkien vaara on todellisuudessa aika pieni, mutta sen sijaan puna on se tuote, joka tuo kasvoille eloa, muotoa ja hehkua – ehkä uskaltaisi jopa sanoa, että se nuorentaa.

Kun löytää ihoonsa hyvin sointuvan sävyn, sitä kannattaa levittää pehmeällä siveltimellä kerros kerrokselta ja huolellisesti häivytellen. Sopiva määrä on sellainen, jonka näkee peilistä mutta joka ei ole liian kirkuva. Myös voidemaisia koostumuksia kannattaa testata!

Näin valitset ja levität poskipunan:

3. ...ja vähemmän aurinkopuuteria ja varjostusta

Jos poskipuna tuo raikkautta, aurinko- ja varjostuspuuterit tuovat kasvoille paahtunutta ruskeutta ja luustoa korostavia muotoja. Sen kanssa on kuitenkin helppo vetää myös överiksi.

Meikkitrendeissäkin suunta on ollut pois vahvoista varjostuksista kohti herttuatar Meghanin superluonnollisena hehkuvaa hääpäivämeikkiä. Meghanin meikkitaiteilija ja ystävä Daniel Martin kertoi Fashionista-sivuston haastattelussa, että häiden jälkeen ihmeteltiin, missä oli Meghanin contour.

– Hänellä oli kaikki se, mutta se oli toteutettu hienovaraisella tavalla, jota ei voinut huomata. Et halua nähdä selvää varjostusta, etenkään jonkun hääpäivänä, Martin sanoi.

Hän kertoi saaneensa meikistä myös kiitoksia äideiltä, joiden mielestä Meghan antoi hyvää esimerkkiä siitä, että 14-vuotiaankaan ei tarvitse mennä kouluun valtavasti meikkiä naamassaan.

Aurinkopuuteria ja varjostusta voi siis käyttää, mutta pienemmälläkin määrällä pärjää. Myös jo aiemmin mainittu poskipuna muotoilee kasvoja.

Näin meikkaat täydelliset varjostukset:

4. Pohjusta luomet

Tämä on pienistä yksityiskohdista pienin, mutta ripsivärini lakkasi leviämästä yläluomiini, kun aloin käyttää silmämeikin pohjustusvoidetta. Heti parempi!

5. Löydä kulmakarvatyylisi

Kulmakarvoilla on yllättävän iso vaikutus siihen, miltä kasvot näyttävät. Paras kulmakarvojen muoto on makuasia, mutta tyyli kannattaa valita tietoisesti. Esimerkiksi liian korkealla olevat, pyöreät kulmakarvat saavat kantajansa näyttämään vähän hämmästyneeltä.

Kulmakarvojen kanssa kannattaa kuitenkin ottaa rauhallisesti, sillä ne kasvavat hitaasti. Muotoa voi korjata myös meikillä sillä aikaa, kun odottelee uusien karvojen ilmestymistä. Sen jälkeen kulmakarvat voi muotoiluttaa esimerkiksi ammattilaisella.

Näin meikkaat kulmakarvat kauniisti:

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Älä unohda poskipunaa! 6 kuvaa, jotka näyttävät, miten ripaus punaa muotoilee ja nuorentaa kasvoja

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?