Meikit pois maagisesti – jättimäisessä puhdistusöljytestissä löytyi monta loistavaa suosikkia - Tyyli - Ilta-Sanomat

Meikit pois maagisesti – jättimäisessä puhdistusöljytestissä löytyi monta loistavaa suosikkia

Laitoimme markkinoiden 14 kiinnostavaa puhdistusöljyä töihin. Näin ne toimivat.

16.5.2019 15:27

Kaksoispuhdistus on aasialaisen ihonhoidon kulmakivi. Siinä ensimmäinen puhdistus tehdään öljyllä, toinen öljyn rasvaisuuden ja vesiliukoiset liat pois huuhtovalla puhdistustuotteella, jonka kukin voi valita omalle ihotyypilleen sopivaksi ja niin hellävaraiseksi kuin haluaa.

Hellää mutta superpuhtaan lopputuloksen tuovaa menetelmää voi varauksetta suositella kaikille. Puhtaalle iholle laitettuna myös ihonhoitotuotteet toimivat varmemmin.

Neljälle pullolle täydet pisteet

Puhdistusöljyn käyttäminen tuntuu jopa maagiselta, kun tymäkkäkin silmämeikki sulaa pois tiehensä, ilman että herkkää silmänympärysihoa pitää hinkata yhdelläkään vanulapulla.

Aiemmin puhdistusöljyjä joutui metsästämään muutamaa merkkiä lukuun ottamatta lähinnä ulkomaisista nettikaupoista. Nyt vaihtoehtoja löytyy onneksi niin kivijalkakaupoista kuin kotimaisista nettikaupoista.

Testissä löysimme monen eri hintaluokan öljyistä useita suosikkeja.

The SkinHouse Essential Cleansing Oil, 24,90 € / 150 ml

Puhdistusteho: Oikein hyvä, tuote muuttuu veden kanssa paksuksi ja emulsiomaiseksi puhdistaen hyvin.

Yleisvaikutelma: Tuote haisee rypsiöljylle ja tuotteesta jää vähän rasvainen iho. Tarvitsee ehdottomasti toisen puhdistusaineen, pelkällä vedellä joutuu läträämään runsaasti, jotta saa kasvot puhtaaksi.

Arvosana: 4 / 5

Lumene Sisu Expert Deep Clean Purifying Cleansing Oil, 17,90 € / 150 ml

Puhdistusteho: Vaikeuksia jopa vesiliukoisen meikin puhdistuksessa. Silmämeikkiä ei voi kunnolla puhdistaa, koska tuote kirvelee joutuessaan silmiin.

Yleisvaikutelma: Pettymys, odotin innolla kotimaista tuotetta. Valitettavasti puhdistusteho on laimea, tuote kirvelee pahasti silmissä ja sitä on hankalaa saada pullosta ulos ilman pumppua. Tuoksu on onneksi miellyttävä.

Arvosana: 2 / 5

Bybi Swipe Clean, 29,90 € / 100 ml

Puhdistusteho: Ei vakuuta, vedenkestävän meikin kanssa todella vaikeuksissa.

Yleisvaikutelma: Tässä luonnonkosmetiikan tuotteessa on paljon erilaisia luonnonmukaisia öljyjä, jotka eivät välttämättä sovi sittenkään yhteen. Myös tätä on hankalaa saada pullosta ulos, vielä hankalampaa kuin Lumenen tuotetta, koska pullo on lasinen.

Arvosana: 3 / 5

 

Ilona Luonkos Oil Cleansing Cake, 29,95 €

Puhdistusteho: Ei tehokkain mahdollinen, suosittelen päiville, jolloin kasvoilla on vain kevyt ehostus.

Yleisvaikutelma: Nerokas idea: kotimaisen merkin öljypuhdistuskakku on kuin palasaippua, josta liukenee käsiin ihanalta tuoksuvaa öljyä. Ohjevideossa neuvotaan pyyhkimään öljy kasvoilta esimerkiksi kasvosienellä tai liinalla, mutta itse koin, että tuote toimii hyvin myös kaksoispuhdistuksessa. Iho jäi ihanan pehmeäksi ja sileäksi. Bonusmaininta ekologisesta pahvipakkauksesta.

Arvosana: 4 / 5

Maria Åkerberg Precleansing Oil Gentle, 19 € / 125 ml

Puhdistusteho: Testin kärkinimiin verrattuna onnetonta.

Yleisvaikutelma: Tuotetta pitäisi käyttää vanun kanssa. Koska öljypuhdistuksen hyvä puoli on se, että herkän silmänympärysihon hieronta saadaan minimoitua, vesittää tämä tuote koko öljypuhdistuksen tarkoituksen. Kaupan päälle puhdistusteho on melko huono, jopa ilman vanulappuja.

Arvosana: 2 / 5

Kicks Deep Cleansing Oil, 15,90 € / 150 ml

Puhdistusteho: Peruslaatua, tosin kunnon puhdistukseen joutuu pumppaamaan useamman annoksen öljyä.

Yleisvaikutelma: Varsin toimiva puhdistusöljy. Hinta-laatusuhde erittäin oivallinen ja saatavuus hyvä. Öljy toimii myös yksinään puhdistusaineena, jos kaksoispuhdistus ei omaan rutiiniin käy. Valitettavasti kovin runsaalle tai vedenpitävälle meikille tarvitsee ainetta pumpata melko paljon.

Arvosana: 4- / 5

Klairs Gentle Black Cleansing Oil, 35,90 € / 150 ml

Puhdistusteho: Puhdistusteho on ihan ok, aasialaisista tuotteista kuitenkin testin huonoimmasta päästä.

Yleisvaikutelma: Tuote emulgoituu eli muuttuu maitomaiseksi veden kanssa todella voimakkaasti, ja huuhtomalla sitä ei saa kasvoilta millään. Saattaa siis tarvita yllättävän tujunkin kakkospuhdistusaineen, mikä saattaa herkkäihoisille olla huonoksi. Puhdistusteho voisi olla parempi.

Arvosana: 4- / 5

Mizon Great Pure Cleansing Oil, 27,90 € / 145 ml

Puhdistusteho: Vau! Tämä pyyhkäisee meikin kuin meikin hetkessä tiehensä!

Yleisvaikutelma: Ihana! Testin suosikkituote. Pärjää yhdellä pumppauksella ja iho jää pehmeäksi. Tuote sisältää tuoksua, joten tuoksuherkille ei ehkä paras. Itselleni tuoksu vain lisäsi käyttökokemuksen ylellisyyttä.

Arvosana: 5 / 5

L’Occitane Oil-to-milk puhdistusöljy, 21 € / 200 ml

Puhdistusteho: Erittäin hyvä, tosin tarvitsee kaksi pumppausta.

Yleisvaikutelma: Heinäkuussa kauppoihin saapuva uutuus L’Occitanelta, joka tulee korvaamaan monien kulttisuosikki Shea-öljyputsarin. Molempia testattuani totean, että tämä on jopa Sheaa parempi! Tuotteen tuoksu on ihana, puhdistusteho hyvä ja tuote jättää ihon ihanan pehmeäksi.

Arvosana: 5 / 5

Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil, 31,90 € / 150 ml

Puhdistusteho: Valitettavasti vain kohtalainen.

Yleisvaikutelma: Odotukset olivat kovat, Whamisa on johtava ekobrändi Koreassa ja tuotteet yleensä huippulaatuisia. Valitettavasti tämän tuotteen puhdistusteho jää jostain syystä kovin vaatimattomaksi.

Arvosana: 3- / 5

The SkinHouse Lemon Sorbet Cleanser, 21,90 € / 100 ml

Puhdistusteho: Perustasoa, vedenkestävä ripsiväri lähtee, mutta tuotetta tarvitsee melkoisen määrän.

Yleisvaikutelma: Kiinteä puhdistustuote, joka liukenee käsissä öljyksi. Huumaava sitruksinen tuoksu! Ei kiireisille, koska tuotetta kaivellaan purkista mukana tulevalla muovilusikalla. Hyvä matkalle!

Arvosana: 4- / 5

Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil, 27 € / 118 ml

Puhdistusteho: Olematon, silmien alle jää paljon tummaa, vaikka kuinka hinkkaisi.

Yleisvaikutelma: Kirvelee todella paljon, jopa enemmän kuin testin toinen jumbo eli Lumene. Kirvelyn lisäksi puhdistusteho on aivan onneton.

Arvosana: 1 / 5

Patyka Clean Melting Cleansing Oil, 19,90 € / 150 ml

Puhdistusteho: Loistava!

Yleisvaikutelma: Luonnonkosmetiikan yllättäjä: tosi hyvä puhdistusteho ja miellyttävä tuoksu. Tuote jättää ihon kuivahkoksi.

Arvosana: 5 / 5

LeeGeeHaam Life Pure Cleansing Oil, 30 € / 155 ml

Puhdistusteho: Testin huippuluokkaa puhdistustehossa!

Yleisvaikutelma: Tyylikäs pullo antaa tuotteesta ylellisen vaikutelman, joka ei petä myöskään pesuvaiheessa. Todella tehokas puhdistus, yhdellä pumppauksella pärjää pitkälle!

Arvosana: 5 / 5

Kuvat: Valmistajat ja jälleenmyyjät

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki kauneustestimme täällä! Seuraa MyStylea myös Instagramissa @iltasanomatmystyle.

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset