Tämä hiustuotelistaus auttaa alkuun curly girl -metodissa: Sopivat vaihtoehdot joka kukkarolle - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tämä hiustuotelistaus auttaa alkuun curly girl -metodissa: Sopivat vaihtoehdot joka kukkarolle

Curly girl -hiustenhoitorutiini villitsee nyt suomalaisia. Tämä tuotelistaus helpottaa oikeiden putelien valitsemista.

7.5.2019 7:00

Uusi hiusvillitys, Curly Girl Method, on laittanut suomalaisnaisten hiustenhoitorutiinit uusiksi. Luonnonkiharametodin suursuosio on johtanut siihen, että metodiin sopivat tuotteet ovat päässeet loppumaan useiden kauppojen kosmetiikkahyllyistä.

Metodin hiustenhoitorutiini kuulostaa haastavalta, mutta on lopulta melko simppeli: luonnonkiharia hiuksia pestessä käytetään vain sampoota, jossa ei ole sulfaatteja. Jotkut eivät käytä sampoota lainkaan.

Missään hiustuotteissa ei saa olla aineita, jotka eivät ole vesiliukoisia – siis ei sulfaatteja, silikoneja, mineraaliöljyä tai vahoja. Hiukset pestään usein pelkästään hoitoaineella, jota hierotaan myös päänahkaan.

Vinkkejä Facebookista

Kaikki pesuaineet ja muotoilutuotteet eivät sovi kaikille, joten virheostoksia todennäköisesti sattuu. Tuotteiden sopivuus riippuu muun muassa oman kiharan tyypistä, hiuksen huokoisuudesta, kuivuudesta, paksuudesta ja niin edelleen.

Jos hiustuotteen ainesosaluettelo aiheuttaa päänvaivaa, voi ainesosien sopivuuden tarkistaa esimerkiksi Curlsbot-sivustolta. Myös Facebookin Curly Girl Suomi -ryhmästä löytää hyviä vinkkejä.

Me Naiset listasi metodiin sopivia tuotteita kuvien kera – alkuun pääsee edullisilla markettituotteilla, mutta myös ylellisellä luonnonkosmetiikalla.

Lompakkoystävälliset tuotteet

Final wash -pesuun: Herbina syväpuhdistava shampoo (4,20 €)

Final wash on metodin alussa suoritettava hiustenpesu, jossa pestään silikonijäämät pois hiuksista. Final wash tulee aina tehdä uudelleen, mikäli käytät hiuksissasi silikonia sisältäviä tuotteita.

Ensimmäiseen pesuun voi soveltua myös kylppärin kaapin muut tuotteet, kuten suihkugeeli tai käsisaippua, mutta ennen niiden käyttöä on hyvä varmistua, että tuotteet eivät sisällä metodissa kiellettyjä aineita.

Sampoo: XZ Natura Kanerva Shampoo (5,90 €), XZ Shampoo (Persikkanektari, Niittyvilla) (2,60 €)

Hiukset pestään metodissa pääasiassa kokonaan hoitoaineella, mutta joillekin kiharatyypeille voi olla hyväksi myös sampoopesu jokaisella pesukerralla tai vaikkapa joka toinen pesu. Sampoopesu on suositeltavaa helposti rasvoittuvalle tukalle.

Hoitoaine: XZ (Kauraöljy, Herneproteiini, Mustikka, Aito, Energisoiva hedelmä, Persikkanektari, Niittyvilla) hoitoaine (2,60 €)

Jokaisella pesukerralla hiuksille tehdään co-wash, eli ne pestään kosteuttavalla hoitoaineella. Hoitoainetta hierotaan päänahkaan saakka ja puristellaan pituuksiin.

Hiusnaamio: Organic Shop hunaja-avokado (3,99 €), Garnier Respons 300ml Nourishing Almond Milk Yoghurt hiusnaamio (4,30 €)

Hiusnaamio on hyvä tehokosteutushoito hiuksille. Levitä hiusnaamio kuontaloon kerran viikossa.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine: Noughty Intensive Care Leave-in Conditioner (10 €)

Kosteuttavan pesun viimeistelee hiuksiin jätettävä hoitoaine. Puristele hoitoaine märkään tukkaan.

Muotoilutuote: Kotitekoinen pellavasiemengeeli

Kaikkein edullisin Curly Girl -suosikkituote on itse tehty pellavansiemengeeli (PSG). Sen valmistaminen on varsin simppeliä: tarvitset 2,5 dl vettä ja 2 rkl siemeniä. Kiehauta 10 minuuttia ja siivilöi valmis tuote.

Tuotteen voi myös puristella esimerkiksi ruokakaupasta ostettavan kestohedelmäpussin lävitse.

Muotoilutuotetta puristellaan kosteaan tukkaan ja annetaan kuivua. Kun hiukset ovat täysin kuivat, koppura cast puristellaan auki käsin tai esimerkiksi t-paitaa käyttäen.

Viimeistelyyn: XZ Kaura hiusöljy (5,40 €)

Sipaise pituuksiin muutama tippa hiusöljyä. Kiharat saavat kiiltoa.

Keskihintaiset ja ylelliset tuotteet

Sampoo: Rahua Classic Shampoo (9,90 €)

Hoitoaine: Innersense Hydrating Cream Conditioner (32,00 €)

Hiusnaamio: Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Masque (15,45 €), Olivia Klein Hair Masque Hiustenhoitonaamio (9,90 €)

Hiuksiin jätettävä hoitoaine: John Masters Organics Green Tea & Calendula Leave-In Condition Mist -Hoitosuihke (44 €)

Muotoilutuote: L’oreal Paris Studio Line New Mineral&Control 24h Invisible Clean Gel (5,29 €), KC Professional Four Reasons Power Gel hiusgeeli (7,70 €)

Viimeistelyyn: Flow Arganöljy (15,50 €)

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Testasimme hehkutetun hiuskikan, joka tekee luonnonkiharoista upeammat kuin koskaan – 2 kuvaa osoittaa huikean muutoksen

Nyt jopa suorahiuksiset suomalaisnaiset hurahtivat hehkutettuun Curly Girl -metodiin – katso kuvat yhdeksästä tosielämän kiharamullistuksesta!

Kiharaisen otsiksen odottamaton paluu! Tältä näyttää kasarihenkisen otsatukan päivitetty versio

Nerokas hiusvinkki: paras apuväline kiharoiden föönaamiseen löytyy keittiöstä

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?