Testissä 12 kuivashampoota – yllättäjä apteekista pesi muilla pöytää - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testissä 12 kuivashampoota – yllättäjä apteekista pesi muilla pöytää

Tummakutrinen kuivashampooaddikti testasi 12 kuivashampoota. Testiin pääsi tuttujen suihkeiden lisäksi kolme vaahtoa, kaksi yksittäispakattua lappua ja jopa yksi kivipuuteri – maailman ensimmäinen sellainen.

18.4.2019 19:00

Kuivaa lappua, märkää lappua, vaahtoa, suihkeita, kivipuuteri... Kylläpä kuivashampoorintamalla nyt innovoidaan!

Suihkeet päihittivät tällä kertaa kuivashampoiden uudet muodot, mutta yksi yllättävän toimiva tuote uusien pakkausmuotojen joukosta löytyi.

Ja mikä oli eniten muuttunut sitten tämän testaajan edellisen kuivashampoovertailun: näistä tuotteista suurin osa toimi hyvin myös tummassa tukassa. Tuotekehittely on siis mennyt selvästi eteenpäin muutenkin kuin pakkausten osalta!

Sitten testituloksiin. Pisteitä annettiin asteikolla 1–5 ja tuotteet esitellään satunnaisessa järjestyksessä.

Id Hair Elements Xlusive Play Dry Shampoo, 19,90 € / 150 ml

Lupaus: Kuivashampoo muotoiluun tai hiusten raikastukseen. Sisältää riisitärkkelystä, joka tekee koostumuksesta kevyen ja helppokäyttöisen.

Kokemus: Takuuvarma suorittaja. Tuotetta tulee hyvällä paineella, se taltuttaa myös kunnolla rasvaisen tukan ja katoaa hyvin tummaankin tukkaan. Lupaa myös tuuheutta ja pitoa, mutta tätä en käytössä huomannut.

Tämä oli testin aikana niitä pulloja, joihin tartuin, kun joku toinen tuote ei tuntunut toimivan ja tukka piti saada freesattua nopeasti. Vain hieman varttuneemman rouvashenkilön hajuvettä muistuttava tuoksu saattaa jakaa mielipiteet.

Testin kova kakkonen. Paljon kertoo se, että testijakson jälkeen tämä on melkein käytetty, kun monet muut pullot jäivät pariin kokeilukertaan. Jäi käyttöön salikassiin.

Pisteet: 4 / 5

Styledry Dry Shampoo Compact Powder Orange Blossom, 14,90 € / 11 g

Lupaus: Tekee hiuksista puhtaamman ja raikkaamman näköiset ja tuntuiset.

Kokemus: Maailman ensimmäiseksi kivipuuterin muodossa olevaksi kuivashampooksi mainostettu tuote. Ja se toimii yllättävän hyvin!

Rasiassa tulee mukana hyvä, leveä suti ja peili. Väritöntä tuotetta on helppo harjata tyveen (toki se ei käy niin nopeasti kuin suihkepullolla) ja se häviää tummaankin tukkaan helposti hieman pöyhimällä. Kiinnostava tuote!

Sopii hyvin virkistämään aavistuksen rasvoittunutta tukkaa, mutta kunnolla likaisen tukan virkistäminen voisi olla tällä sutien turhan hankalaa. Kannattaa käyttää vessassa lavuaarin päällä, sillä tuote pöllyää aika tavalla.

Plussaa raikkaasta appelsiinikukkien tuoksusta ja toimivasta innovaatiosta. Tämä sopisi hyvin vaikka matkalle mukaan (myös käsimatkatavaroissa!) ja on oikein hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta halua käyttää spray-tuotteita – parempi kuin testin vaahtomaiset shampoot.

Pisteet: 3 / 5

StyleDry Blot & Go -kuivashampoopaperi, 9,90 € / 11 kpl

Lupaus: Puhdistavat ja raikastavat hiukset nopeasti ja helposti. Kuivashampoota sisältävä puuteripaperi imee itseensä ylimääräisen rasvan jättäen hiukset puhtaan ja raikkaan näköiseksi.

Kokemus: Taas itselleni aivan uusi tuote: puuteripaperi hiuksille. Kiva idea: nämä kulkevat mukana käsilaukussa eivätkä vie juuri yhtään tilaa saati paina mitään.

Mutta käytännössä idea ei oikein toimi. Puuteria on paperissa todella minimaalinen määrä, eikä edes vain hieman rasvoittunut hiusjuuri tahdo puhdistua useammallakaan paperilla.

Hieman lisää tuotekehitystä, niin tässä voisi olla oikein näppärä tuote. Tällaisenaan ei toimi.

Pisteet: 1 / 5

Ikoo Hair Fresh-Ups Dry Shampoo Sheets, 9,90 € / 8 kpl

Lupaus: Poistaa rasvaisuutta ja tekee hiuksista puhtaamman tuntuiset inkivääri- ja greippiuutteen avulla.

Kokemus: Siinä missä StyleDryn kuivashampoolappu muistuttaa kasvojen puuteripaperia, on Ikoon tuote kuin märkä, XL-kokoinen vanulappu. Aivan erilainen tuote, mutta sama käyttötarkoitus: kulkee mukana pienessä tilassa eikä paina juuri mitään.

Tämä on jo huomattavasti järkevämpi ”käyttöliittymä”. Vanulappu on iso ja litimärkä, ja sillä on helppo pyyhkiä hiusjuuret. Mihinkään minuuttiaikataulun aamuun tuote ei sovi, sillä märkä lappu kastelee myös hiukset kunnolla, ja kuivumiseen menee hetki.

Kuivuttuaan tummaankaan tukkaan ei jää vaaleita läiskiä tai juuri muutakaan tuotetuntua. Puhdistusteho ei ole paras mahdollinen, mutta pienen freesauksen näillä reissun päällä saa – tosin ei selkeästi likaiseen tukkaan.

Puhdas ja raikas inkiväärin ja greipin tuoksu.

Pisteet: 1½ / 5

Amika Perk Up Dry Shampoo, 29,90 € / 233 ml

Lupaus: Antaa ilmavuutta, pehmeää rakennetta ja raikastaa hiusten tuoksun. Ei sisällä useassa kuivashampoossa käytettäviä, hiuksia kuluttavia alumiinihiukkasia tai talkkia, vaan koostumuksessa hyödynnetään riisitärkkelystä.

Kokemus: Tuotteen suihku on vähän ohut ja ponneton ja tuoksu rouvasmaisen hajuvesimäinen. Kaipaan enemmän tuotetta yhdellä painalluksella ja muutenkin tuntuu, että tätä pitää suihkia enemmän kuin monia muita testin tuotteita. Ei riittoisimmasta päästä siis.

Ei huono – hoitaa toki hommansa – muttei millään tavalla mieleenpainuvakaan.

Pisteet: 2 / 5

Maria Nila Invisidry Shampoo, 25 € / 250 ml

Lupaus: Hienojakoinen ja läpinäkyvä kuivashampoo sopii myös tummille hiuksille ja tuo hiuksiin lisävolyymia ja pysyvää rakennetta.

Kokemus: Myös Maria Nilan kuivashampoo on vain ihan ok. Hoitaa hommansa ja sopii sekä tummille että vaaleille hiuksille. Kunnolla rasvaiseen tukkaan teho ei tunnu riittävän, vaikka tuotetta käyttäisi reippaastikin, ja huomaan tarttuvani lopulta aina toiseen tuotteeseen.

Tuoksu on aavistuksen karkkimainen, mutta ihan raikas ja miellyttävä.

Pisteet: 2 / 5

Budgie The Dry Shampoo Foam, 12,90 € / 200 ml

Lupaus: Vaahtomainen kuivashampoo liukenee levitettäessä. Antaa hiuksille kuohkeutta ja rakennetta.

Kokemus: Tällaista kuivashampoota en olekaan ennen kokeillut: Fudgien kuivashampoo on kuin muotovaahtoa! Miten tämä mahtaa toimia?

No, voisi toimia paremminkin. Muotovaahtomaisuus antaa mukavasti volyymiä, mutta tummaan tukkaan tämä jättää alkuun aika pahan hilse-efektin. Reippaasti harjaamalla tilanne helpottuu, mutta pieni sameus tuotteesta jää. Runsas harjaaminen kuitenkin levittää hiuspohjan rasvaa pituuksiin, joten kovin likaiseen tummaan tukkaan en tätä suosittelisi.

Mattaisuutta hakevalle blondille tämä saattaisi sen sijaan olla unelmatuote (ja pisteet ihan toista luokkaa): volyymiä, puhtautta ja kaupan päälle ihanan kesäinen ja raikas tuoksu.

Pisteet: 2 / 5

Innersense Refresh Dry Shampoo, 25 € / 70 ml

Lupaus: Vaahdosta jauhemaiseksi muuttuva kuivashampoo auttaa vähentämään hiusten rasvaisuutta ja antaa hiukselle rakennetta sekä tekstuuria pesujen välissä.

Kokemus: Testin toinen vaahtomainen kuivashampoo toimii jo paremmin. Pursotan vaahtoa kämmeniin, hieron hiuspohjaan ja annan kuivua. Vaatii hieman enemmän harjaamista, jotta tuote katoaa tummaan tukkaan, mutta niin se lopulta tekee – ainakin melkein.

Kovin likaista tukkaa tämä tuskin pelastaisi, mutta suosittelen kokeilemaan, jos haluaa ehdottomasti aerosolittoman tuotteen. Plussaa ihanasta ja raikkaasta tyrnin tuoksusta.

Pisteet: 2½ / 5

Ikoo Infusions Dry Shampoo Foam Volume & Refresh, 14,90 € / 150 ml

Lupaus: Kuivashampoovaahdon riisitärkkelys ja savimineraalit puhdistavat, elvyttävät ja tuuheuttavat hiuksia.

Kokemus: Taas vaahto! Raikas tuoksu, selkeät ohjeet pakkauksessa, ei näy yhtään tummassakaan tukassa, mukavan silkkinen vaahto... mutta ei oikein puhdista.

Tämä ei tunnu tekevän yhtään sitä, mitä sen pitäisi; muuten hyvä, mutta ei hoida ydintehtäväänsä. Kun muut kuivashampoot näkyvät ennen tukkaan sekoittamista jauheena hiusjuuressa, tämä ei näy senkään vertaa. Aivan kuin kyseessä olisi aivan eri tuote. Tukka on käytön jälkeen jokseenkin ennallaan. Vaahto jätti jälkeensä lähinnä suuren hämmennyksen.

Pisteet: 1 / 5

Keune Style Dry Shampoo, 16,90 € / 200 ml

Lupaus: Painoton mattaisen lopputuloksen antava kuivashampoo, joka imee hiuksissa olevan talin itseensä. Sisältää UV-filtterin.

Kokemus: Keunen kuivashampoo nousee testin keskikastiin. Hoitaa hommansa ihan hyvin ja päihittää monet muut tuotteet. Ei kuitenkaan varsinaisesti säväytä erinomaisuudellaan. Makean vaniljainen tuoksu voi jakaa mielipiteet. Ei huono, mutta halvemmalla saa parempaa.

Pisteet: 3 / 5

No Nothing Very Sensitive Dry Shampoo, 11,90 € / 250 ml

Lupaus: Poistaa hiuksista rasvaisuutta ja muita epäpuhtauksia riisitärkkelyksen avulla. Antaa ilmavuutta, tuuheutta ja pehmeää rakennetta. Raikastaa hiukset pesukertojen välillä ja antaa hyvän pohjan kampauksille. Erittäin hienojakoinen, väritön koostumus sopii kaikille hiustyypeille ja -väreille. Hajusteeton, väriaineeton ja parabeeniton.

Kokemus: Nimensä mukaisesti no nothing. Ei tuoksu, ei näy, ei tuo juuri tuuheutta tai muutakaan tuotetuntua. Hoitaa hommansa ja puhdistaa hyvin ja kuin katoaa tukkaan. Tuoksuherkän valinta.

Pisteet: 3 / 5

Klorane Dry Shampoo With Oat Milk, 16,20 € / 150 ml

Lupaus: Imee itseensä likaa ja öljyä päänahasta ja suojaa ja pehmentää hiuksia. Sopii kaikille hiuslaaduille ja erityisesti otsahiusten puhdistamiseen. Kuivashampoo jättää hiukset puhtaan tuntuisiksi ja tekee hiuksista ryhdikkäät ja tuuheat.

Kokemus: Yllättäjä apteekista! Ensi alkuun epäilyttää: tuoksuu melkein kuin miehen partavedeltä ja hiuspohjaan suihkautettu tuote on aivan vitivalkoista – mitenköhän tässä nyt brunetin käy?

Ensivaikutelma kuitenkin pettää: tuote katoaa parilla pöyhäisyllä tummaankin tukkaan, poistaa hyvin rasvaa hiuspohjasta eikä tuoksukaan jää leijumaan – ja lopulta siihen ihan tykästyy. Hyvin unisex-tuote kaikin puolin.

Suuttimesta tulee kunnolla tuotetta hyvällä paineella. Tuo myös aavistuksen tuuheutta ja rakennetta tekemättä tukkaa kuitenkaan takkuiseksi tai sähköiseksi.

Huomaan tarttuvani tähän purkkiin, kun muut testituotteet pettävät: tällä saan tukan varmasti puhtaan oloiseksi. Voittaja!

Pisteet: 5 / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai! Kaikki kauneustuotearviomme löydät täältä. Seuraa muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?