Blondista ruskeatukkaiseksi? Jos suunnittelet isoa värimuutosta, huomioi 6 kriittistä asiaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Blondista ruskeatukkaiseksi? Jos suunnittelet isoa värimuutosta, huomioi 6 kriittistä asiaa

Vaikka tummemmaksi värjääminen onkin usein helpompaa kuin vaalentaminen, sekään ei välttämättä käy ihan käden käänteessä.

Näyttelijä Emma Roberts.­

20.4.2019 18:44

Kaikki tietävät, että tummatukkaisesta brondiksi ei muututa käden käänteessä. Eikä välttämättä edes yhdessä yössä, ellei satu olemaan Kim Kardashian West.

Tummien hiusten vaalentaminen on iso operaatio, sillä tumma väri on ensin poistettava, jotta tilalle saa vaaleaa.

Mutta ei vaaleasta tummaksi muuttuminenkaan ole pelkkä ”väri päähän ja sillä selvä” -pikamuutos.

Kokosimme 6 asiaa, jotka ruskeasta hiusväristä haaveilevan blondin kannattaa ottaa huomioon.

1. Testaa ennen kuin sitoudut

Jos ei ole ollut ikinä brunetti tai sävyvalinta mietityttää, siihen ei tarvitse sitoutua heti. Blondista ruskeaan hiusväriin vaihtanut toimittaja kertoo InStyle-lehden artikkelissa, että kampaaja värjäsi hänen hiuksensa testimielessä ensin kevytvärillä.

Sävystä olisi vielä ollut mahdollista päästä eroon melko helposti, jos se ei olisikaan tuntunut oikealta. Jos haluaa päästä vielä helpommalla, voi myös kokeilla peruukkia.

2. Hiukset tarvitsevat hoitoa

Vaalennetut hiukset saattavat olla kuivat ja kärsineet. Glamourin jutussa kirjoittaja kertoo kokeilleensa platinatrendiä, minkä jälkeen hänen hiuksensa olivat tehohoidon tarpeessa.

Hyvät uutiset ovat, että blondausten kuivattamakaan tukka ei erityisemmin rasitu ruskeaksi värjäämisestä. Ennen värjäämistä se on kuitenkin hyvä kosteuttaa, olivat hiukset sitten vaalennetut tai luonnostaan blondit, sillä proteiineja sisältävä hoitoaine auttaa hiusväriä tarttumaan, värjäysekspertti Genna Still selittää Glamourin jutussa.

3. Huomioi sävyvalinnassa oma laiskuutesi

Mikäli olet kyllästynyt jatkuvaan vaalentamiseen, elo tummankaan hiusvärin kanssa ei välttämättä ole helppoa ja huoletonta. Tumma väri haalistuu ja tyvikasvu puskee esiin.

Mitä vähemmällä haluaa päästä, sitä lähempää hiusten luonnollista väriä ruskea sävy kannattaa valita.

4. Monen tunnin homma

Mitä isompi muutos ja huokoisemmat hiukset, sitä enemmän kampaajalla on hommaa ruskean värin taikomisessa vaalennettuun päähän. Voi olla, että yksi värjäyskierros ei riitä ja tuolissa joutuu istumaan tunteja.

Yksi vaihtoehto on myös siirtyä aste asteelta tummempaan, ensin vaaleanruskeaan, sitten keskiruskeaan ja lopulta vielä tummempiin sävyihin, jolloin sävyjen väliset muutokset ovat pienempiä ja helpommin toteutettavissa. Samalla ehtii totutella tummempiin hiuksiin.

5. Vaarana viherrys

Vaaleiden hiuksien kotivärjäykseen ruskeiksi sisältyy riskejä. Kun hiusten pohjaväri on keltaiseen taittava ja valitsee viileän ruskean, jonka seassa on sinisiä ja vihreitä väripigmenttejä, lopputuloksesta voi tulla omituisen likaisen ja vihertävän tai harmaanvihreän näköinen.

Vaaleisiin hiuksiin pitääkin yleensä lisätä ensin kultaisia tai punertavia pigmenttejä, joihin yhdistettynä ruskeat sävyt toimivat paremmin, Behind The Chair -sivustolla selitetään. Tällaiseen värjäysoperaatioon tarvitaan kuitenkin yleensä ammattilaista, joka tietää, mitä on tekemässä.

6. Varaudu vaihtamaan myös hiustuotteet

Rahanmenoa ei voi estää! Uuden hiusvärin vuoksi joutuu ostamaan myös uudet pesu- ja hoitotuotteet, jotta väri pysyy hyvänä ja hiukset saavat oikeanlaista hoitoa. Niissäkin kampaajan suosituksia kannattaa kuunnella.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Kaipaako tukkasi uutta väriä? Näin valitset täydellisen hiusvärin ihon sävyn perusteella

Sana, joka hiuksiaan raidoittavan kannattaa painaa seuraavaksi mieleen – tällainen on foliage-tekniikka

Tuhkamalva yhdistää kevään trendit yhdeksi hurmaavaksi hiusväriksi

Etkö pääse hiustesi kellerryksestä eroon? Ei tarvitse, sillä sinapinkeltainen on muotia

Luetuimmat

Tuoreimmat Me Naiset