Pitääkö meikkivoide vaihtaa keväällä kevyempään? Kysy itseltäsi 3 asiaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Pitääkö meikkivoide vaihtaa keväällä kevyempään? Kysy itseltäsi 3 asiaa

Kauden vaihtuminen on hyvä hetki päivittää meikkipussin sisältöä. Vuodenajan sijaan kannattaa miettiä ennemmin sitä, mitä oikeasti tarvitsee.

Hyvä meikkivoide voi löytyä paremmin oman ihon kuin vuodenajan perusteella.­

17.4.2019 7:01

Meikkipussin kevätpäivityksen aika, jipii! Vai ennemminkin: mitä ihmettä?

Yksi keväisin useimmin toistelluista kauneusvinkeistä on vaihtaa talvella käyttämänsä peittävä meikkivoide kevyempään. Mutta entä jos ei käytä peittävää meikkivoidetta? Tai ymmärrä, miksi meikkivoide pitäisi valita vuodenajan mukaan?

Pitääkö meikkivoidetta vaihtaa?

Klassisella ohjeella viitataan tietenkin siihen, että talvella iho on kalpea ja saattaa punoittaa kylmän ja kuivan ilman vuoksi. Siksi voi olettaa, että meikkivoiteenkin halutaan olevan melko peittävä.

Kesäaika sen sijaan yhdistetään ihoon, joka päivettyy auringossa ja voi muutenkin paremmin, sillä ilma ei ole niin kuiva. Siksi siinä on vähemmän peitettävää.

Kevyempi meikkivoide on paikallaan myös siksi, että kesällä ei muutenkaan tee mieli käyttää paksua pakkelia ja iho saa hohtaa.

Loogista, kyllä, mutta ehkä on pienen päivityksen aika, sillä neuvo herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Kolme ihmetyksen aihetta

1. Miksi käyttää kosteuttavaa meikkiä vain kesällä? Talvellahan sille olisi vielä enemmän tarvetta. Lisää peittävyyttä saa peitevoiteesta, jota voi levittää vain sinne, missä sitä tarvitaan. Näin saa molempien parhaat puolet: kosteutetun ja kuulaan meikkipohjan sekä peittävyyttä. Jos iho huutaa kosteutta, antakaamme sitä sille vuodenajasta riippumatta.

2. Miksi unohtaa peittävän meikkivoiteen hyödyt kesämeikissä? Jos iho on yhtään rasvoittuvampaa sorttia, kuultomeikkivoiteen kanssa kesän hehku muuttuu äkkiä kasvoja peittäväksi öljypinnaksi.

Sen sijaan runsaspigmenttinen eli hyvin peittävä voide toimii myös rasvaisella ja hikisellä naamalla, koska sitä voi levittää niin ohuen kerroksen, että meikki ei muutu ihon öljyt kohdatessaan heti paksuksi ja lähmäisen tuntuiseksi kerrokseksi. Vähemmän on todellakin enemmän.

3. Miksi olettaa, että kaikki ruskettuvat? Päivetys saa ihon hehkumaan ja moni sitä himoitsee, mutta ei se silti hyväksi ole.

Ruskettuminen on merkki siitä, että auringon säteily on päässyt vaikuttamaan ihossa. Samalla ihosyöpäriski kasvaa. Jos auringolta suojautuu kunnolla ja onnistuu välttämään ruskettumisen, päivetyksen saa aikaan myös itseruskettavilla. Tai sitten voi vain iloita kalpeudestaan.

Yhdelläkin pärjää

Jos päivittää pohjameikkituotteitaan kevät- ja kesäkauteen, kannattaa siis ennemmin miettiä omaa ihotyyppiään ja sitä, millaista lopputulosta haluaa.

Yhdellä peittävällä meikkivoiteella voi pärjätä, sillä sitä voi keventää esimerkiksi kosteusvoiteella ja sen sävyä voi säätää tummennus- tai vaalennuspigmenteillä.

Tai vaihtoehtoisesti voi käyttää kevyttä ja kosteuttavaa tuotetta yhdessä tymäkämmän peitevoiteen kanssa. Mikään pakko voidettaan ei ole vaihtaa vain vuodenajan takia.

Oli tuotevalinta mikä hyvänsä, sen lisäksi on hyvä muistaa aurinkosuoja.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Testasimme alle 10 euron meikkivoiteet – tuhtia tuoksua ja kaunista mattapintaa

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Varpu, 33, teki yhden muutoksen ihonhoidossa – kuivuus ja kiristys katosivat saman tien

Eroon ärsyttävistä viiksihaihtuvista ja leukakarvoista – kosmetologi vinkkaa miten

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?