Suomalaisstylisti Sohvi Nyman paljastaa luottokenkänsä: ”Ennustan, että näistä on tulossa hillitön hitti!”

Onko olemassa kenkäparia, joka istuu naisen kuin naisen jalkaan? Sohvi Nymanin mukaan on.

Trendikkäät korot ovat nyt myös mukavan matalat.

3.4.2019 10:40

Yksi kasaa kenkähyllynsä täyteen toinen toistaan ihanampia pareja, kun toinen ei tunnu löytävän ainokaistakaan kelvollista kenkämallia itselleen.

Stylisti Sohvi Nymanilla on kenkäongelmien parissa painiville iloisia uutisia: on kuin onkin olemassa jokanaisen luottokengät!

Stretsiä tai paljasjalkaa

Nyman nostaa esiin tekstiilipintaiset stretch-kengät, joita myydään sekä matalana että korkokenkänä ja jotka istuvat aidosti jokaiseen jalkaan.

– Olipa liikavarpaita tai vaivaisenluita, kengät muotoutuvat jalkaan. Silti ne eivät tingi tyylistä ja sopivat hyvin myös vegaaneille, Nyman toteaa.

Toisena hän mainitsee niin kutsutut paljasjalkakengät. Niitä on tyypillisesti pidetty luonnossa liikkujien popoina, joissa trendikkyys on täysin toissijaista mukavuuteen verrattuna.

– Kaikki tällaiset terveyskengät ovat omaan silmään olleet aina rumia. Nyt kuitenkin törmäsin Vivokauppaan, joka tarjoaa tosi naisellisia ja kauniita pareja eri väreissä. Osa kengistä on vieläpä tehty kierrätysmateriaalista.

– Ennustan, että näistä kengistä on tulossa hillitön hitti!

Stylisti ennustaa paljasjalkakengistä hittiä. Paljasjalkalenkkarit 84,95 €, Reebok / Zalando.

Paljasjalkatennarit 140 €, Vivo Barefoot.

Kaikkinensa Nyman muistuttaa, että kenkien kanssa saa säväyttää ja erottautua. Väriä ei tarvitse soinnuttaa laukkuun, mutta toisaalta myös perinteinen musta on aina varsin toimiva kengänväri.

Entäs korkkarit?

Vaan miten on korkokenkien laita? Voiko olla olemassa mallia, joka todella sopisi meille kaikille?

– Luottovalinta on mielestäni 3–5 sentin ”aamutossukorko”. Se on riittävän tukeva ja leveä korko, joka kuitenkin vähän nostaa.

Jalat kiittävät vallitsevaa korkotrendiä. Muotiväenkin suosikit ovat nyt matalat.

Ecco tunnetaan mukavista kengistään. Näissä nahka-avokkaissa on 4,5 sentin korko, 139,90 €.

Vagabondin mallien muodikkuuteen voi luottaa aina. Yksi hetken trendikkäimmistä koroista on matala ja paksu. Mokka-avokkaat 85 €.

Mistä löysit omat luottokenkäsi? Keskustele alla!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?