Charlien enkelit -tukka on taas muotia – näin sen teet - Tyyli - Ilta-Sanomat

Charlien enkelit -tukka on taas muotia – näin sen teet

1970-luvun tyyliä henkivä tukka on vahvasti kerrostettu.

Alexa Chungilla ei varsinaisesti ole otsatukkaa, mutta vahvasti kerrostetut hiukset luovat vaikutelman ylipitkästä otsiksesta.­

2.4.2019 15:10

Alexa Chungin 1970-luvun glamouria henkivä tukka luottaa vahvaan kerrostamiseen: mallissa ei varsinaisesti ole otsatukkaa, mutta kasvojen ympäriltä vahvasti kerrostetut hiukset luovat illuusion ylipitkästä otsiksesta. Leikkaukseen kuuluu tiiviisti keskijakaus.

Tyylivaikuttaja Alexa Chung.­

Näin luot tyylin

  1. Klassisen shag-tukan mitta vaihtelee. Koska leikkauksen on tarkoitus seurata hiusten omaa, luonnollista liikettä, voi kerrosten pituus vaihdella.

  2. Tukassa saa olla tuuheutta ja ilmavuutta. Koska malli on hyvin kerrostettu, kannattaa hiukset värjätä vasta leikkuun jälkeen. Kasvoja kehystäviä kerroksia voi trimmauttaa kerran kuussa, ja mallia kolmen kuukauden välein.

  3. Eri pituiset kerrokset sekä hiuksen oma tekstuuri erottuvat parhaiten, kun kosteaan tukkaan puristelee kerroksittain muotovaahtoa.

  4. Jos tukka on luonnonkihara, voi hiusten antaa kuivua itsestään. Suora hius tarvitsee avukseen fööniä ja diffuuseria, jotta tukkaan saa taipuisuutta. Hiusten päällikerrosten lainetta voi vielä korostaa muutamalla isolla tarrarullalla.

Juttu on alunperin julkaistu Me Naisissa.

Lue lisää:

Harkitsetko otsatukkaa? Tässä parhaat mallit eri kasvonmuodoille

Pitkät vai pätkäistyt? 6 kuvaesimerkkiä osoittaa, miten polkkatukka vaikuttaa ulkonäköön

Ihanin kesätukka on lyhyt! 8 upeaa esimerkkiä julkkiksilta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?