Uhkaako kirppislöytöjen tekeminen muuttua ongelmaksi? Kun pidät mielessä 6 periaatetta, pysyt kohtuudessa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Uhkaako kirppislöytöjen tekeminen muuttua ongelmaksi? Kun pidät mielessä 6 periaatetta, pysyt kohtuudessa

Vaikka se olisi käytetty ja edullinen, sitä ei ole pakko ostaa vaatekaapin täytteeksi.

Fyysisten kirpputorien lisäksi käytettyjä vaatteita on nykyisin helppo löytää myös sovelluksista, nettikaupoista ja somesta – eikä se ainakaan helpota shoppailun vähentämistä.­

23.3.2019 18:39

Olen vuosikausia ostanut vaatteeni käytettynä ilmeisiä poikkeuksia, kuten alusvaatteita, lukuun ottamatta.

Siinä ajassa olen kehittänyt itselleni vakavahkon riippuvuuden kirppareista ja käytettyjen vaatteiden liikkeistä. Luikahdan kirppiskierrokselle aina kun tilaisuus tulee – ja niitähän tulee. Harvoin kävelen ulos tyhjin käsin.

Kuvittelen säästäväni, kun ostan murto-osalla alkuperäishinnasta vaatteita, joita en oikeasti tarvitse. Nypytön laatumerkin villapaita! Kotimaisen pienmerkin printtipaita ilman pesunukkaa! Vinkeät kuviolegginssit vain neljä euroa! Kassalle!

Kirppisvaatteenkin on joku ostanut uutena

En ole koskaan seurannut muotia, mutta pidän persoonallisista vaatteista ja kirkkaista väreistä ja kuoseista.

Viime aikoina olen diagnosoinut itseäni ja todennut, etten ole koukussa niinkään vaatteiden ostamiseen vaan löytämiseen. Se on tajuttoman palkitsevaa. Huomaan myös koko ajan kehittyväni etsimisessä. Se taas kannustaa etsimään lisää.

Koska kaappiin ei mahdu enää yhtään kukkakuvioista rusettipaitaa, olen yrittänyt pyristellä riippuvuudesta eroon. Vaatteet eivät ilmesty kirpparille tyhjästä, vaan jonkun on ensin ostettava ne uutena. Tämän yritän muistaa.

6 neuvoa, joilla kirppisshoppailua voi yrittää hillitä:

  1. Osta käytettynä vain laadukkaista materiaaleista hyvin tehtyjä vaatteita. (Pesulapun leikkaajat tekevät tästä välillä vähän vaikeaa). Ne kestävät vielä pitkään myös sinun käytössäsi.

  2. Kierrä kertakäyttövaatteet kaukaa. Kun kyllästyt, vaatteista on vaikea, lähes mahdoton päästä järkevästi eroon.

  3. Älä osta melkein täydellisiä vaatteita. Kun olet tehnyt löydön, joka vaatii pientä laittoa, mutta jonka malli tai väri on aivan ihana, mieti hetki. Jaksatko todella tuunata sen käyttöösi, vai kiikutatko sen kohta takaisin keräyslaatikkoon? Jo tämä vähentää osteluasi merkittävästi.

  4. Vaikka pitelet käsissäsi elämäsi vaatelöytöä, tarkista silti napit, vetoketjut ja kainalot hikiläikkien varalta. Osta vasta, kun kaikki on kunnossa.

  5. Jos rakastat vaihtelua, muista myös vaatelainaamot, vaihda vaatteita ystävien kanssa tai sovella P333-menetelmää.

  6. Älä luuhaa kirppareilla ajankuluksi. Keksi parempaa tekemistä. Jos et tähän pysty, etsi vaatteita miehelle, lapselle tai ystävälle – jos hän niitä aidosti tarvitsee.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Onko merkkivaate aina laadukas ja halpa vaate huono? Asiantuntija neuvoo, miten onnistut vaatekaupoilla

Riikka, 29, ryhtyi vuodeksi ostolakkoon ja lopetti lentämisen – 10 000 € säästöön yllättävän helposti!

Elisa, 44, tienaa kirppislöydöillä tonneja – löysi Louboutinin korkkarit 6 eurolla, myi 180 eurolla

9 ylenkatsottua design-klassikkoa, joita myydään kirpputorilla pikkurahalla

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?