Testasimme hiusnaamiopipon, joka lupaa elvyttää kuivan tukan – katso kuvat hiuksista ennen ja jälkeen - Tyyli - Ilta-Sanomat

Testasimme hiusnaamiopipon, joka lupaa elvyttää kuivan tukan – katso kuvat hiuksista ennen ja jälkeen

Suosioon nousseita kangasnaamioita saa nyt myös hiuksille. Toimittaja Milla Kukkonen testasi, elvyttääkö vinkeännäköinen lakki tukan.

Nyt myös hiusnaamiot tulevat kangasnaamion muodossa.

15.3.2019 7:03

Erilaiset kangasnaamiot ovat olleet jo tovin yksi kosmetiikkamaailman hittituotteista. Viime vuosina korealaisen ihonhoidon inspiroimia kangasnaamioita on alkanut saada yhä enemmän myös Suomesta.

Monet fanittavat kangasnaamioita erityisesti siksi, että niiden käyttömetodissa on ripaus luksuksen tuntua. Lisäksi kangasnaamiot myös todella toimivat. Testimme mukaan parhaimmat kangasnaamiot eli sheet maskit antavat hehkua kasvoille jo yhden käyttökerran jälkeen.

Hiukset naamion alle

Koska kangasnaamiot ovat herättäneet ihonhoidossa runsaasti huomiota, ei ole ihmekään, että nyt niiden toimintalogiikka on tuotu myös hiustenhoidon maailmaan. Esimerkiksi kasvokangasnaamioistaankin tunnetulla korealaisella Kocostar-kosmetiikkamerkillä on useita naamioita hiuksille.

Nyt myös hiustuotteisiin keskittynyt Redken on tuonut markkinoille kangasnaamion hiuksille.

Redken All Soft Mega -hiusnaamio, 11,95 €.

Redkenin kangasnaamio lupailee tehokasta hoitoa kuiville ja vaurioituneille hiuksille, eli käytännössä lisää kosteutta ja elinvoimaa tukkaan. Tuote sisältää erilaisia kosteuttavia ainesosia, kuten arganöljyä, camellian siemenöljyä, sacha inchi -öljyä ja aloe veraa.

Sheet maskia kehotetaan käyttämään esimerkiksi talvikauden kuivattaman kuontalon korjaajaksi – eli juuri sellaisten hiusten iloksi, jotka tämän jutun kirjoittajankin päätä painavat!

Päätin testata, toimiiko hiuksille tarkoitettu kangasnaamio.

Nämä havainnot tein testin aikana:

1. Se näyttää melkoisen hupsulta

Hiuksille tarkoitettua kangasnaamiota käytetään melko samalla tavalla kuin kasvoille tarkoitettua vastinettaan. Paitsi että siinä missä naamalle tarkoitettu naamio asetellaan kasvoille, tukalle tarkoitettu naamio kiedotaan tietenkin hiusten päälle.

Lituskaisen naamanaamion sijaan tukalle tarkoitettu hoitotuote on muotoiltu kookkaan suihkulakin muotoon. Lakki kiedotaan päähän lakissa törröttävän teipin avulla.

Lakin asetteleminen päähän vaatii hieman hakemista. Joudun asettelemaan sitä päähäni pari kertaa, eikä teippi toimi ihan täydellisesti. Lopulta myssy kuitenkin asettuu päähäni.

Sen luoma tyyli on kiistatta erikoinen.

Hyvältä näyttää!

2. Se pysyy hyvin paikoillaan

Kun lakki on aseteltu päähän, sitä hierotaan hiuksia vasten, jotta tuote pääsisi imeytymään kutreihin mahdollisimman tehokkaasti.

Omaan lyhyehköön tukkaani naamion saa hierottua helposti kauttaaltaan. Pidemmille kutreille se voi kuitenkin tuottaa haasteita.

Hieromisen jälkeen lakin annetaan olla päässä 5–10 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen hoitoaine huuhdellaan pois.

Tuotteen käyttökokemus on kokonaisuutena miellyttävä. Lakki ei esimerkiksi kutittele päänahkaani, vaikka jotkut ovat huomanneet erilaisten hiuksille tarkoitettujen kangasnaamioiden tekevän niin.

Erityisen mukavaa lakissa on se, ettei pidemmän vaikutusajan aikana hoitoaine ala valua niskaa pitkin. Niin minulle välillä käy muiden tehohoitojen käytön aikana. Plussaa myös siitä, että tuotteen tuoksu on melko mieto.

3. Kosteutta piisaa runsaasti

Pesun jälkeen kuivaan hiukseni hiustenkuivaajalla.

Tuotteen kosteuttava vaikutus on ihan paljaalla silmällä havaittavissa. Hiukseni näyttävät elinvoimaisemmilta ja pörhöttävät joka suuntaan ainakin piirun verran vähemmän.

Vasemmalla ennen, oikealla jälkeen.

Testasin tehohoitoa illalla, ja seuraavana aamuna hiukseni tuntuivat poikkeuksellisen rasvaisilta. Se kannattaa siis ottaa huomioon, jos aikoo naamiolakkia itsekin testata.

Artikkeli on julkaistu alun perin Me Naisissa. Voit lukea alkuperäisen jutun täältä.

Lue myös:

Parin euron superliina: 4 niksiä käytetyn kangasnaamion hyödyntämiseen – eikä yksikään liity kasvoihin

Rasvaisten hiusten pelastus on tässä: 6 kampausta, jotka piilottavat likaisuuden

Sileät hiukset suoraan suihkusta – lopeta pyyhekuivaus, jos haluat päästä tukanlaitossa helpolla

Totuus hiusten pesuvälistä – hiustutkija: ”Hiuspohja kärsii, jos hiukset pestään liian usein”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?