Paras ripsiväri – testasimme 21 uutuutta, uusi merkki voitti täydellisellä ripsarilla - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ripsivärien jättitesti! Kokeilimme 21 uutuutta – uusi merkki voitti täydellisellä ripsarilla

Uutuusripsareissa on jännittäviä harjoja – ja lopputuloksissa melkoisia eroja.

Kokeilimme ja arvioimme 21 ripsiväriä.

28.2.2019 19:00

Kauniit ja näyttävät ripset – kukapa sellaisia ei haluaisi!

Testasimme peräti 21 uutta tai ennestään testaamatonta ripsiväriä perinteisiltä ja hiukan tuntemattomammiltakin merkeiltä. Löysimme sekä iloisia yllätyksiä että pikku pettymyksiä.

Lumene Nordic Noir Birch Black Mascara, 19,90 €

Kotimaisen suosikkibrändin uutuus lupaa erotellut ja kauniin kaarevat ripset. Runsaspigmenttinen koostumus sisältää suomalaista koivun hiilipigmenttiä ja lupaa siksi ultra-mustan lopputuloksen.

Pisteet muotoilulle: kaarevalla harjalla väri on helppo levittää siististi ripsiin.

En kuitenkaan huomaa hiilipigmentissä eroa tavalliseen mustaan.

Ripset näyttävät omaan makuuni liian ohuilta, ja kun kerrostan väriä, se alkaa paakkuuntua ripsien kärkiin. Tämä toimii, jos pidät luonnollisesta lopputuloksesta.

Arvosana: 2½ / 5

 

Essence I Need a Miracle! Volumizing & Strengthening Mascara, 4,39 €

Edullisuudestaan ja nimenomaan hyvistä ripsareistaan tunnetun markettimerkin maskaran ensimmäinen kerros antaa vaatimattoman lopputuloksen, mutta koska ripsiväri ei paakkuunnu, sen kerrostamista voi jatkaa mieleiseen lopputulokseen saakka.

Ripsiväriharja on maapähkinän muotoinen, ja aluksi epäilen, tekeekö sen pallomainen pää tarkkaa jälkeä. Huoli on turha, ihastun harjaan! Se tavoittaa sisänurkan lyhyet ripset ja muotoilee ulkonurkan ripsiin ihanasti pituutta.

Päivän mittaan ripsiväri ei karise yhtään, ja myös ripsien taivutus säilyy kiitettävästi. Loistava hinta-laatusuhde.

Arvosana: 4 / 5

 

e.l.f Lash Extending Mascara, 8,95 €

Suomessa apteekeissa myytävän merkin maskara sisältää kuituja ja lupaa erotella ja taivuttaa ripset. Pantenolin ja vehnäproteiinin pitäisi vahvistaa, hoitaa ja tuuheuttaa ripsiä.

Väri on koostumukseltaan hyvin notkeaa, ja aluksi tuntuu kuin se ei oikein tarttuisi ripsiin. Lupaus ripsien pidentämisestä pitää oikeasti paikkansa – huomaan tämän selvästi, sillä toisen silmäni ripset ovat lyhyemmät, ja tällä saan tasoitettua puolieroa.

Pituudesta huolimatta lopputulos on eroteltu ja melko luonnollinen. Jään kaipaamaan vain hiukan lisää volyymia.

Arvosana: 3 / 5

 

Oriflame The ONE 5-in-1 Wonder Lash XXL Mascara, 16 €

Tämä ripsiväri on Oriflamen myydyimpiä tuotteita vuodesta 2007: joka 15. sekunti joku ostaa Wonder Lashin, ja sitä on myyty kaikkiaan yli 40 miljoonaa kappaletta.

Merkin suosituin ripsiväri on saatavilla nyt myös testattuna XXL-versiona. Tuloksena pitäisi olla entistä tuuheammat, pidemmät ja kauniisti kaartuvat ripset.

Ripsivärin kumiharja tekee tarkkaa ja eroteltua jälkeä. Paakkuja ei tule, mutta ei volyymiakaan. Ripseni näyttävät pitkiltä mutta tavallista ohuemmilta ja harvemmilta.

Arvosana: 2 / 5

 

Shiseido ControlledChaos MascaraInk, 34,50 €

Maaliskuussa myyntiin tuleva Shiseidon uutuus kuulostaa varsinaiselta ihmeeltä. Sen harjasten luvataan säilyttävän muotonsa koko tuotteen käyttöiän. Harjan jokaisessa kuidussa on lisäksi viisi koloa, jotka keräävät maskaramassaa harjaan ja auttavat tekemään ripsiin tuuhean lopputuloksen.

Kalvon muodostavat ainesosat ja polymeerit lupaavat vielä säätää ja sinetöidä runsaspigmenttisen, tahraamattoman ja paakkuuntumattoman koostumuksen 24 tunniksi.

Harja tuntuu miellyttävän jämäkältä ja tuuhealta. Se todella tuo ripsiin runsautta ja tuuheutta, mutta lopputulos näyttää hiukan suttuiselta. Päivän mittaa väri myös karisee hiukan.

Ei eroa edukseen halvemmista tuotteista.

Arvosana: 3 / 5

 

Bo-ho ripsiväri, 11,90 €

Nyt löytyi luonnonkosmetiikkasarjan ripsiväri, joka pysyy! Ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkin ripsari voi olla etsimäsi tuote myös siinä tapauksessa, jos ripsiväriharjat tuntuvat usein liian isoilta tai kömpelöiltä.

Testin pienimmässä tuotteessa on siro kartiomainen kierreharja, joka tekee ripsistä kauniin viuhkamaiset. Pieni hylsy ei ole huono idea siksikään, että isomman ripsarin käyttöikää voi lyhentää värin kuivahtaminen.

Arvosana: 4 / 5

 

Cien Volume Mascara, 3,99 €

Lidlin uusi maskara sisältää ripsiä kosteuttavaa glyseriiniä ja volyymia antavaa kollageenia. Suuri harja lupaa levittää ripsivärin tasaisesti jokaiseen ripseen luoden runsaan näköiset ripset, jotka kestävät koko päivän.

Lidlin ripsarilla saa runsautta ripsiin. Väri on kuitenkin sen verran paksua ja koostumukseltaan kuivahkoa, että lopputulos on hiukan kökköinen. Lopputuloksena ovat näyttävät mutta klimppiset ripset. Pysyvyydessä ei ole valittamista.

Arvosana: 2½ / 5

 

It Cosmetics Superhero Elastic Stretch Volumizing Mascara, 25 €

Mitä ripsiväriä sinulla on, kysyy työkaverini – ja sehän on hittituotteen varma merkki.

Hiljattain Suomeen rantautunut It Cosmetics tunnetaan erityisesti peittävistä meikkipohjatuotteistaan, mutta myös ripsari on täysi kymppi. Ripsiin tulee nopeasti muutamalla vedolla runsautta ja pituutta. Ihanan nukkemaiset, pitkät ja tuuheat ripset kestävät kauniina koko päivän, eikä väri karise yhtään.

Voittaja!

Arvosana: 5 / 5

 

The Body Shop Super Volume Mascara, 18,90 €

Body Shopin ripsari ei ole uutuus, mutta testasimme sen, koska sarja ei ole ollut mukana aiemmissa ripsiväritesteissämme.

Super Volume -ripsiväri pidentää ja tuuhentaa silmäripsiä tekemättä niistä paakkuisen tai raskaan näköisiä. Väri pysyy ripsissä aamusta iltaan varisematta ja tahraamatta.

Väri levittyy kierteisellä harjalla hyvin. Harja on useimmille sopivan keskikokoinen, ei liian iso. Ripsistä tulee kaarevat, viuhkamaiset ja kauniin teräväkärkiset. Lisäksi väri pysyy hyvin.

Arvosana: 3½ / 5

 

Avène Couvrance High-Tolerance Mascara, 19 €

Apteekkisarja Avènen ripsiväri on täysin hajustamaton, parabeeniton ja hartsiton. Hellävaraiseksi kuvattu maskara lupaa tuuhentaa, pidentää ja erotella ripset. Ripsiväri on vesiliukoinen ja erittäin hellävarainen. Tuotteella on Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus.

Hellävarainen ripsiväri onkin suunniteltu erityisesti niille, joiden herkät silmät normaalisti ärtyvät ripsivärin käytöstä. Ripsivärin koostumus vaikuttaa hyvältä, mutta jostain syystä en saa sitä kumiharjalla levittymään kauniisti. Väri paakkuuntuu, ja ripset näyttävät suttuisilta ja tavallista lyhyemmiltä.

Jos herkistyneille silmille on vaikea löytää ripsiväriä, tuotetta kannattaa kokeilla – mutta muiden ominaisuuksiensa ansiosta se ei pärjää testissä.

Arvosana: 1½ / 5

 

Pretty by Flormar High Definition Mascara, 5,95 €

Yksinoikeudella Tokmanneilla myytävän merkin ripsiväri lupaa erotella ripset huolellisesti ja loihtia niistä tuuheat ja entistä pidemmät.

Ensimmäinen kerros ei näytä juuri miltään, mutta kumiharjalla kerrostamalla pituutta ja paksuutta tulee ihan mukavasti. Etenkin alaripsiin harja on täydellisen suttaamaton työväline.

Silmämeikki ei kuitenkaan pysy koko päivää moitteettomana, vaan väri karisee ja leviää hiukan.

Arvosana: 2½ / 5

 

Kicks Beauty Flirty Extension Mascara, 15,90 €

Kosmetiikkaketju Kicksin ripsivärin ripsiharja lupaa erottella ripset ja levittää väriä jokaiseen yksittäiseen ripseen paakuitta. Ripsivärin sisältämien vahojen pitäisi tehdä ripsistä pidemmän ja tuuheamman näköiset.

Maskara lupaa pituutta, ja sitä myös tulee. Näyttävät mutta erotellut, klimpittömät siistit ripset. Pienehköllä, suoralla kumiharjalla värin saa helposti aivan ripsien tyveen asti. Taivutus pysyy koko päivän, eikä väri karise missään vaiheessa.

Arvosana: 4 / 5

 

Bottega Verde Maximeyes, 16,99 €

Luonnonkosmetiikkasarjan vegaanisella ripsivärillä pitäisi saada viuhkamaiset, tuuheat ja taivutetut ripset.

Ripsivärissä on hiukan kuivahko, paksu koostumus. Kumiharjan ansiosta se kuitenkin levittyy melko siististi. Alaripset näyttävät hyvältä, mutta yläripsistä tulee väriä lisätessä paksun näköiset ja tönkön tylppäkärkiset. Väri karisee hiukan, eikä taivutus tunnu pysyvän.

Arvosana: 2 / 5

 

Maybelline New York Snapscara Mascara, 13,90 €

Meikkijätin uusin ripsari lupaa volyymia ilman paakkuja. Snapscara lähtee lämpimällä vedellä ilman meikinpoistoainetta.

Maybellinen uutuus on todella onnistunut. Kaarevalla ja suippokärkisellä harjalla ripsistä tulee näyttävät jo parilla vedolla ilman näpertelyä. Harjan muoto on ihanteellinen, koska sillä saa tehtyä sisäkulmaan tarkkaa jälkeä, ja ulkonurkan ripsistä tulee ihanan viuhkamaiset.

Mainoslause ”ei pandasilmiä” pitää paikkansa. Ei leviä yhtään ja on silti helppo pestä pois. Täysiä pisteitä verottaa se, ettei jälki ole yhtä tyylikästä ja siistiä kuin voittajaripsarilla.

Arvosana: 4½ / 5

 

Max Factor Rise & Shine, 18,90 €

Max Factorinkin uutuusripsarin harja on tiimalasimainen ja päistään pyöreämpi.

Tämä maskara lupaa tuuheuttaa ja samalla nostaa ripsiä muutamalla vedolla. Värimassa sisältää proteiinia, c-vitamiinia ja kofeiinia, joiden pitäisi ravita ja tukea ripsien rakennetta.

Koska ripsiväri on notkeaa, töhrään aluksi, mutta lopputulos paranee, kun opin miten harjaa kannattaa käyttää. Ripsistä ei tule erityisen runsaat, mutta pyöreäpäinen harjaa tekee kaunista jälkeä. Ripset ovat paakuttomat ja kauniin teräväkärkiset.

Arvosana: 3 / 5

 

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D, 32 €

Clarinsin uutuus kertoo saavansa ripset näyttämään välittömästi aiempaa pidemmiltä ja tuuheammilta. Lisäksi ripsiväri lupaa hoitaa ripsiä – mitä useammin tätä käyttää, sitä parempaan kuntoon ripsien pitäisi tulla ja kasvaa.

Rakastun välittömästi: nukkemaiset megaripset jo parilla vedolla!

Ripsari saisi muuten täydet pisteet, mutta valitettavasti sen pysyvyys ei ole aivan täydellinen. Päivän mittaan huomaan, että silmän alle ja yläluomeen on ilmestynyt pienenpieniä mustia täpliä ripsien kärjistä.

Arvosana: 4½ / 5

 

Isadora Stretch Lash Mascara Golden Edition, 21,90 €

Jo hetki sitten lanseerattu Stretch Lash -ripsiväri on saanut uuden pakkauksen.

Testin erikoisin kumiharja muuttaa muotoaan korkkia kiertämällä. Lyhyt harja tuo tuuheutta, ja pitkä harja pidentää.

Ominaisuus osoittautuu oikeasti käytännölliseksi, koska sillä saa muokattua lopputulosta haluttuun suuntaan.

Arvosana: 4 / 5

 

Physicians Formula Sexy Booster Cat Eye Collection Mascara, 14,50 €

Physicians Formula on meikkisarja Yhdysvaltojen Kaliforniasta ja juuri rantautunut Suomeen. Brändiä saa K-Citymarketeista ja valikoiduista nettikaupoista. Merkin on perustanut lääkäri ja allergiaspesialisti Frank Crandall, ja kaikki tuotteet on suunniteltu hellävaraisiksi.

Physicians Formulan ripsiväri on suloinen: virtaviivaisten ja futurististen hylsyjen keskellä se on kuin suoraan burleskitaiteilijan buduaarista.

Hieman yllättäen ripsivärissä on vaniljainen tuoksu. Kumiharja on testin paksuin, ja väriä saa kerrostettua sillä näyttävästi. Vaikka tuuheutta tulee, ripset pysyvät paakuttomina.

Arvosana: 3½ / 5

 

Lumene Essential Volume Mascara, 9,90 €

Lumenen toinen uutuus, tuuheutta lupaava maskara lupaa jättää ripset runsaammiksi, pidemmiksi ja kauniin kaareviksi ilman paakkuja.

Hylsyssä tosiaan lukee ultimate volume, curl and length, mutta valitettavasti lopputulos on täysin päinvastainen, vaikka yritän kerrostamalla saada volyymia.

Perusripsiväri, jonka jälki on omaan makuuni aivan liian vaatimatonta.

Arvosana: 1½ / 5

 

Puma X Maybelline Smudge Proof Mascara, 13,90 €

Jo toinen onnistunut uutuus Maybellineltä! Sporttimerkki Puman kanssa luotu ripsari on suunniteltu treenaajia varten, joten sen luvataan pysyvän tiukasti kovemmassakin menossa.

Perinteisesti muotoillun harjan tuuheilla harjaksilla tulee todella kaunis lopputulos. Ripset ovat viuhkamaiset, paakuttomat ja näyttävät. Pysyvyydessäkään ei ole suurta moitittavaa.

Arvosana: 4½ / 5

 

Wet n Wild Lash Renegade Mascara, 7,90 €

Suomessa Stockmannilla myytävän edullisen meikkimerkin jännittävän näköinen ripsiväri lupaa taivuttaa, tuuhentaa ja erotella ripsiä kauniisti, eikä tahraa.

Harjaa mainostetaan ainutlaatuiseksi, ja erikoinen se onkin. Kumiharjan pää on pallo, joka osoittautuu todella hyväksi ja tarkaksi silmänurkkien ripsien ja alaripsien meikkaamiseen.

Jos haluaa näyttävämmän lopputuloksen, sitä joutuu kuitenkin työstämään. Tämä on miltei parempi ala- kuin yläripsissä.

Arvosana: 3 / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai! Kaikki kauneustuotearviomme löydät täältä. Seuraa muotia ja kauneutta myös Instagramissa @iltasanomatmystyle!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?